29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@Marsiyal konkordato hocam
-
@Marsiyal 80 altına düşmez sanırım değil mi
-
Tarihi full bekliyorum vatandaşlık aynı şekilde Türkçe 1-2 yanlış mat 3 yanlış tabi sınav gününün sıcağıyla yanlış hatırladıklarım olabilir sorular yayınlanınca 2 soru daha düşebilir. Alanda 2. kısımda çok zorlandım borçlar ceza ve iktisat zordu
-
Özel hizmetteki şoför sorusu idarece tarh mıydı
-
@Marsiyal evet
-
@Marsiyal kanuni süresinde bildirmemek resen tarh sebebi
-
@RootofAllEvil borçlar ceza zordu
-
@Marsiyal ilamlı icra yaptım ben
-
RAyiç bedel, vergi ziyaı cezası 100 bin, hangisine karşı dava açılabilir (1,2,3) , menkul sermaye iradı, mal bildirimindeki değişiklik 15 gün, uzlaşma sorusu 2 ve 3, izaha davet 15 gün, ceza ihbarhanamesi için son tarih 31 12 2023, Resen tarh
Vergiden hatırladıklarım. Başka neler vardı
-
@law bence geçen yıldan zordu ama bilmiyorum hocam ben geçen yılda girmiştim kazanamadım ama bu yıl daha zordu bana göre
-
@Estevez ben
-
@Marsiyal evet
-
@kilici idarece tarh olması lazım hocam diğerleri doğru
-
Salı günü sorular yayımlanır herhalde bakarız doğru yanlışlarımıza. Sınav gününün sıcağıyla bazı sorular eksik veya yanlış hatırlanıyor. Soru cevap tartışmasına katılmayacağım. Herkese geçmiş olsun
-
@kilici uzlaşma yanlız 3 ulaştıktan sonra indirim dava yeniden uzlaşma vs olmaz
-
Verginin idarece tarhı:
Mükerrer Madde 30 – (Ek: 19/2/1963-205/2 md.)
Verginin idarece tarhı; 29 uncu ve 30 uncu maddeler dışında kalan hallerde,
mükelleflerin verginin tarhı için vergi kanunları ile muayyen zamanlarda müracaat
etmemeleri veya aynı kanunlarla kendilerine tahmil edilen mecburiyetleri yerine
getirmemeleri sebebiyle zamanında tarh edilemiyen verginin kanunen belli matrahlar
üzerinden idarece tarh edilmesidir.
Bu takdirde vergi, 131 inci madde mucibince tanzim edilen yoklama fişine
müsteniden tarh olunur.
Bu şekilde tarh olunan vergilerle cezalarına ilişkin ihbarnameler bir taraftan,
mükellefin bilinen adresine posta ile yollanır; diğer taraftan mükellefin adını, soyadını, hesap
numarasını, işini, adresini tarh edilen verginin ve kesilen cezanın miktar ve cinsini gösterir bir
ilan vergi dairesinin ilan koymaya mahsus mahalline asılır. -
Çiçek gibi sorular, maşallah
-
@ozanjames kaçakçılık suçuna iştirak halinda hapis cezasinin yarısı (maddi menfaat yoksa) şeklinde uygulanır vergi ziyai aynen uygulanır.İştirak halinde indirim sağlanan ceza hapis cezasıdir diye biliyorum
-
Geçtiğimiz yila gore daha zordu düşürücü bir sürü soru vardi
-
@Hayaller71 Oluyor. Yeni değişti bu. Vuk md. 376.