29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@Aslan-Reyiz ,@Mehmetemir ve diğer değerli üstadlarım. İdare hukukundan altyapım var bu yüzden özet bir nottan çalışıp soru çözmeyi düşünüyorum. Bunun için tavsiye edebileceğiniz kaliteli özet bir ders notu varmı?
-
@ozdas Dostum böyle bir çalışma planınız varsa tek kitap fasiküller + soru yapabilirsiniz. Ya da Kanun okuması + soru yapabilirsiniz. Benim tercihini açıkçası Kanun okumak olurdu. Hakimlik sınavında oldukça faydası oluyor Kanun okumalarının. Kitaplardan edinebileceğiniz detayları da iyi soru bankaları ile karşılama imkanınız olur diye düşünüyorum.
-
@ozdas 41 soru çıkaran bir dersten özet not önermem hocam hele kaymakamlık için hiç önermem benim önerim şöyle :
1.Themis idari hukuku konu anlatımı 21.baskı
2.Yiğit Yılmaz 1500 mevzuat soru bankası -
@Aslan-Reyiz Yalnız sadece İdare'yi sormuş ben o kısmı es geçtim tamamen, ama kaymakamlık da değil, hakimlik başlığındayız. Çok karışık Altan ortalık.
-
@paretowilfredo , @Aslan-Reyiz evet hocam idari hakimlik için sormuştum. Teşekkürler
-
@ozdas Hakimlik içinse İdare'nin kanunlarına girmek bence idari için çok detay olur. Okunsa kötü mü olur, hayır elbette. Ama Kaymakamlık kadar derinlemesine değil, bu nedenle güzel bir kamu fasikülü ama iyi soru bankaları ile halledilebilir dostum.
-
@paretowilfredo hocam yazınızı inceledim ancak İşletme Bölümü başvuramıyor mu göremedim de ?
-
@miyopkeynes Dostum IIBF bölümleri yeteri kadar hukuk dersi almak kaydiyla girebiliyor. Bölüm ayrımı yok.
-
@paretowilfredo Üstad bayadır ders çalışmıyorum o tempoyla girebilecek miyim tekrar emin olamıyorum:)
-
İlan yayımlandı dostlar, İİBF/SBF de yine dahil, buyrun,
-
Bu sistemle son alım olacak gibi geliyor. Hukukçuların atağı var. Reform yasalaştıktan sonra idari hakkımız gidebilir. Büyük bir hazırlıkla geliyoruz... 216 lirayla
APS ile belge gönderecekler İstanbul Avrupa yakasında bakırköy adliyesinin üst katında hsk bürosu var orada onaylatıp en alt kattaki pttden gönderecekler
-
Elimde Sertkan erdurmaz 3. Baskı Medeni usul soru bankası Eylül 2018 basımlı olanı var son baskı olan 5.baskıyı almama gerek var mı arkadaşlar
-
@Hayaller71 Hocam kanunların son sayfalarındaki değişikliklere bakarak kitabın baskı yılı ile mukayese edebilirsiniz ve güncelliğinden emin olabilirsiniz.
-
@albertcamus hocam 2018 temmuz gibi değişiklikler olmuş kitapta Eylül 18 baskı sıkıntı olmaz gibi duruyo. Halbuki palme yayınevine güvenerek almıştım dikkat etmedim bende Bi an ve 5.baskı fiyatından sattılar
-
@Hayaller71 Onun da çözümü kolay hocam. Telefon ya da mümkünse bilgisayarda kanunu iki nüsha olarak açın. Birinde değişiklileri, diğerinde de maddeleri inceleyecek şekilde. Telefon ekranınızı bölünmüş olarak da kullanabilirsiniz bu durum için. Sonra kitabınızı açın, hangi konuyla ilgili maddede değişiklik varsa kitapta ki o bölüme notlarınızı alın. En fazla iki saatinizi alır çünkü baskı yılınız çok eski değil, dolayısıyla köklü değişiklikleri içerdiğini düşünmüyorum. Bunları yaptığınız zaman hem güncel bilgi daha bi gözünüzün önünde olur, hem de kitabınız güncel olur
-
@albertcamus sağol üstad teşekkür ederim tavsiyen için
-
@NoPainNoGain Dostum neredeyse 3.5 aylık bir periyot var. Şayet hemen başlarsanız, 2 - 3 haftalık ısınmadan sonra rahatlıkla artar temponuz ki sonrasındaki yüksek tempo ile halledilebilir altyapıya bağlı olarak
-
@paretowilfredo üstad murat hukuk konu anlatımdan çalışıp son ay murat fasiküller ve konsensus çıkmış soru düşünüyorum sizce yeterli olur mu? Nohutçu falan almama gerek var mı? Birde gk gysi zayıf biriyim o konuda ne önerirsiniz tarih için özellikle.
-
Arkadaşlar maliye ekonomi kısmında tüm Maliyeden mi sorumluyuz , ekonomide mikro makro mu yoksa 4 lü de dahil mi daha önceden giren arkadaşlar varsa özellikle @paretowilfredo üstadım fikir verebilir misin
-
@Marsiyal Dostum açıkçası net bir şekilde yeterli olur diyemiyorum. Bunu Kanunla desteklemek mantıklı olabilir. Diğer yandan justice ayarında bir özgün soru bankası da konuda eksik kalması muhtemel yerleri kapamana yardımcı olabilir. GK GY'de hızlandırarak tarih videoları izleyebilirsin. Bir yandan bir konu kitabından basit bir takiple halledilebilir, vakit yeterli bunu yapabilmek için. Kaldıraç soru bankasını edinmeye çalış mutlaka. Özellikle çıkmış soruları görmek adına.