29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Arkadaşlar 273 kişi olmuş. Şu an eldeki verilerle matematiksel bi tahmin yapicam. 5 dakikaya geliyor
-
Şimdi ben yaşadığım bir olayı anlatayım 657 de ücretsiz izin mevzuları var doğumla ilgili ben memurum ve avukatlık stajimi ücretsiz izin alarak yaptım ben kızımın dogumundan dolayı ücretsiz izin aldım ve kanunda "izin verilir " diyor takdir yetkisi yoktu kurumun ve mecburen izin verdi.benim bir arkadaşım hukuk bitirdi ve ücretsiz izin istedi ama çocuktan dolayı değil başka bir maddeden ve kanunda" izin verilebilir" diyordu ve noldu biliyor musunuz izin vermedi kurum personel ihtiyacından dolayı.takdir yetkisini kullandı yani !!şimdi hala aynı şey diyen olacak mı acaba merak ediyorum
-
@34idari bekliyoruz hocam
-
@kule34 Hakem sorusunda hiçbir sıkıntı yok çok net soruydu. Hakem kararlarına karşı İstinafa başvurulmaz. Bazıları öyle ki kıldan tüyden sebeplerle iptal ettirirmiyiz peşinde. İptal edilecek bir soru için bagajınız çok net mevzuat kaynaklarla dolu olması gerekir. Bagajınızda altına dolduramayacağınız savlarınız dikkate bile alınmaz. Bırakın kıldan tüyden şeyleri
-
@kule34 hocam sakin olun o iptal olmaz zaten merak etmeyin
-
Adli yargı sınavına iş hukuku dersi eklendi ya bu adlicilerin baraj tahmini nasıl oluyor da idaricilerin sınavına yakın oluyor? iş hukukundan önce daha kendi alanlarını bitiremiyorlar iş hukukuyla beraber 75-77 civarı taban puan bekliyorlar
-
@kule34 hocam ben o soruyu yanlış yaptım, doğru yaptığınız bi soruyu ( benim hmk zayıf, biraz çalışanın rahatlıkla yaptığı bi soruymuş) neden iptal ettirmek istiyorsunuz anlamıyorum. Cevabı muallak olsa anlıycam, bariz doğru olan şık belli soruda. Benim işime geliyor iptal olması 82 doğrum var iptal Olursa garanti gibi bi şey olacak ilk 300 benim için, yanlış yaptığım sorunun iptali ile mülakata kalıcam belki de.
-
Arkadaşlar belli ki siz kafa buluyosunuz neyse en azından kafasında soru işareti olan arkadaşlarin düşüncesi netletmistir
-
@Abdurrahim hocam ben doğru yaptım ama yanlış yaptığım ve iptal edilmesini istediğim başka sorular var kendim için nasıl istiyorsam başkası için de isterim çünkü o da benim durumumda kimsenin hakkı yenmesin ben yanlış mı düşünüyorum yoksa bu akşam herkes kafa mı buluyor
-
arkadaşlar ivedi yargılama sorusu hariç sınavda hatalı soru yok. ösym yi az çok biliyosam o soruyu iptal edip diğerlerini reddedicek. itiraz hakkı o kadar suistimal edildi ki sırf bu nedenle ilerde ösym den daha çok ters dönüşler almaya başlarsak şaşırmamak gerek.
-
@kule34 ben şimdiye kadar burada kimseyle kafa bulmak için yazışmadım hocam. Hakimlik başlığı altında gönderilen iletilerin seviyesi de ayrıca üzüyor beni. O sorunun cevabı muallak olsa sizi anlıycam, net bi cevap şıkkı var soruda. Bariz bi hata yok, belki daha dikkatli hazırlanmalıydı sorular hak veriyorum ama net doğru cevap varken iptal edilmesi siz doğru yapan arkadaşların hakkına girmek olur. Dediğim gibi iptal olursa %99 mülakattayım ama iptal olmamalı
-
Bazı kişiler hiçbir gerekçe göstermeden iptal olmaz diyor sırf insanları vazgeçirmek için başka sebep yok arkadaşlar vazgeçmeyin itiraz etmediyseniz de dava açın hakkınızı arayın kimsenin sözüne itibar etmeyin
-
@Abdurrahim hocam net cevap falan diye birşey yok iki şık da yanlış bu kadar basit iki cevabı olan soru nasıl iptal edilmez
-
@kule34 Neyse hocam, ben kendi düşüncemi söyledim. 20 gün kaldı bakalım nasıl gelecek sonuçlar. Hakkimızda hayırlısı olsun
-
@kule34 yav arkadaşım sen niye anlamıyorsun . itiraz edildi zaten diyorum. sadece suistimal edildi. sanki bana mı bakacak millet eden eder zaten
-
@yasamor siz bu forumda yazanları ne kadar önemsiyorsunuz bi rahat olun allah aşkına valla yıldım.
-
Sabır arkadaşlar sabır
-
@kule34 Kardeşim neye göre iptal edilmesi gerekir bagajında yasal mevzuat veya kaynak var mı hayır değil mi bagajın sıfırken sırf keyfiyeten iptalini istemek en basit tabiriyle saçmalamaktır. Sorunun net cevabı var zaten bırakın şu gereksiz kıl tuy5 muhabbetini kardeşim
-
@kule34 dostlarım siz neler diyorsunuz? edilir edilebilir gördüm işaretledim geçtim diye bir şey olabilir mi? tabiri caizse doğru şıkkı yapanlar “enayi miydi” de son şıkka kadar okudu. o zaman bu insanlar da benim diğer şıkları okuyarak kaybettiğim süremi verin diye mi itiraz edecek? başka kimse bilmiyor mu işaretleyip geçmeyi? ösym bu bazen yanlışların içinde en yanlışı bulmamızı ister bizden, bazen de doğruların içinde en doğrusunu. birbiriyle yakın iki doğru şık olsa sizi anlarım da bu şekilde apaçık bir cevap varken gördüm işaretledim geçtim iptal edin isteği de biraz bencilce geliyor
-
Arkadaşlar katılan 274 kişinin ağırlıklı aritmatik ortalaması 80.1. Daha gerçekçi bir sonuç için ve kötüyü düşünüp iyisi gelince sevinmek adına bunu 80.5 varsayalım. Bu varsayım tahminimi oluşturmakla beraber ankette bunun üzerinde olan aşağı yukarı 105 kişi var. Ankete katılanların en azından umudu olan insanlar olduğu varsayimi ile hareket ederek; bu 105'in 3 katı olan 315. Kişinin 80.5 puan yapan kişi olacağını düşünüyorum. FAKAT BU DURUM SAPMASİZ, DİKKATİNİZİ CEKERİM. Dolayısıyla tahminim sapmasiz 80.6 yapanın kazanacağı yönünde. Hesaplamayı yaparken trolleyen herkesi hesaba kattım. 95 üzeri aldığını iddia eden herkesi 95 puandan, 74 altı aldığını söyleyen herkesi tam 74 puandan hesapladım. Digerlerini ise ortalamalardan hesapladım. Örneğin: 79-80 arasını 79,5 puan üzerinden hesapladım. Dolayısıyla düşme ihtimali de var. Son tahlilde tavsiyem sapmasiz 79.5 ve üzerinin bol bol dua etmesi. Belki sapmayla oralara düşebilir. Daha doğrusu sapmayla bu civardakiler yükselebilir. Fakat düşük bir olasılık, çok ümit vermek istemem.