29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
İtiraz edilen soruların akıbeti mülakat sonuçlarından sonra belli olur. Şimdiden iptali düşünmeye gerek yok. 2016 sınavında da 2018 sınavında da böyle olmuştu.
-
Ne olur iptal muhabbeti açmayın hocam. Birazdan “3 nolu cumhurbaşkanlığı kararnamesi” belirecek diye endişe ediyorum
-
@kuruhasan Hocam size göre ilgisi olmayabilir ama biz kanun dilinden konuşuyoruz şuan. Kanunda açıkça yazdığı halde nasıl uzlaşma sonucunda indirim talep edemezsiniz yazıyorsunuz ilginç cidden.
-
@kilici hocam boşver surda kalmış 1 hafta zaten.
1 hafta sonra gorucez iptal olup olmadığını. Sonuç aciklanmasiyla Iptal olmazsa zaten iş en erken eylüle ekime falan kalıyor ki o zamana stajlar bile baslamis olur. Bazı kişiler ek mulakata girer olur biter. Kimse hak kaybı yasamaz zaten kanunda açık madde var bunla alakali.
-
@RootofAllEvil inşallah öyle olur hocam eğer ki olacaksa da
-
-
@kilici indirim talep edemezsiniz vadesinde öderseniz uzlaşılan tutarı indirim resen yapılır. Bakın cezalarda indirim talebi ve uzlaşma iki ayrı yol . Birini seçerseniz ötekinden faydalanamazsınız. Diyelim ki size ceza geldi ve uzlaşma dilekçesi verdiniz. Bunun üzerine indirim talep edemezsiniz. Uzlaşmaya gidersiniz ve eğer uzlaşırsanız uzlaştığınız tutar tahakkuk eder ve size tebliğ edilir. Tebliğ edilen bu tutarı vadesinde öderseniz, Ödeme de indirim yapılır. Fakat tahakkuk eden ceza yine aynı cezadır. Uzlaşmaya gitmeyip indirim talep ettiniz diyelim, gerekli şartları sağlıyorsanız ceza da indirim yapılır ve tekrar tahakkuk eder. Yani uzlaşma ve cezada indirimden faydalanırsanız YENİ BİR TAHAKKUK olur. Kanunda bahsedilen ise uzlaşma sonrası yeniden tahakkuk eden cezanın VADESİNDE ÖDENMESİ dolayısıyla indirim yapılacağıdır. Yani ÖDEME ile alakalı bi durumdur.
-
@kuruhasan Hocam tamam da bunların sorudaki öncülle ilgisi nedir? :)) Yani soruyu doğru kabul ettirebilmek için bu kadar uygulamaya dönük açıklamalar yapmaya ne gerek var. Biz sınava çalışırken uygulamada nasıl oluyor bunları mı öğrenmemiz lazım? Ben size bir soru sordum cevap alamadım. Madem bunlar farklı şeyler neden ek madde 9 da yazılmış dedim. Siz ısrarla resen ödeme indirimi diyorsunuz kanuni bir dayanak göstermeden.
-
@kilici Anlatamadım hocam ben napalım
-
@kuruhasan Hocam peki size bir soru soracağım ama dürüstçe bir cevap bekliyorum. Sınavda soruyu cevaplarken değişiklikten haberiniz yok muydu yoksa soruyu gördünüz direkt “ uzlaşma sonucu indirim olur ama bu ödemede yapılan indirimdir talep edemez” mi dediniz merak ettim
-
@kilici Mali müşavirim hocam 3 yıl stajı saymazsak 1 yıldır mali müşavirlik yapıyorum bürom var ve işim gereği Vuk gvk kvk gibi kanunları yakından takip ediyorum ki ben etmesem bile odamız sağolsun gerekli bildirimleri yapıyor. Uzlaşma çok sık karşılaştığımız bir durum hatta geçen hafta bir mükellefimizin 10.086 liralık cezasına uzlaşma dilekçemizi verdik. Yani demek istediğim sınavdan önce haberim vardı hatta sınavı geçtüm yürürlüğe girmeden önce dahi takipteydik değişiklikleri. İnandınız mı dürüst cevabıma. İnanmadıysanız telefon numaranıza kartımı kimliğimi sicil numaramı falan da atabilirim
-
@kilici ha mali müşavirlik yapmak istediğim bir meslek değil ve istediğim yerlerde değiliim. Kendi gözümde işsizim ama bu küçük düşürme çabasıyla yazdığınız mesaja verebileceğim cevap buydu sizi ikna etmek için.
-
@kuruhasan Telefon numarası sicil numarasıyla ne alakası var şimdi. Küçük düşürmek için niye söyleyeyim. Mevzuat değişikliğinden haberiniz de olmayabilirdi normal şeyler bunlar. Ama burada herkes kendi doğru yaptığı soruyu bir şekilde savunabilmek için farklı savunmalar yapıyor o yüzden sordum bu soruyu. Kanunda açıkça yazıyor çünkü yoruma dayalı bir soru olsa bu kadar iddia edemezdim sorunun yanlışlığını. Açıklanma gününü bekleyelim hayırlısı olsun sizin için de hepimiz için de.
-
O değil de vakit geçmiyor be
-
@RootofAllEvil herkes için en hayırlısı olsun
-
2016 yılında 24 gky 28 ortak 28 idari—> 221. olurken
2018 yılında 25 gky 28 ortak 28 idari—> 311. olmuş soru şu; sizce bu yıl bu netler içerde mi dışarda mı -
@mucizeleryolda bence büyûk ihtimalle yani %95 icerde tabi şahsi tahminimdir hocam
-
@mucizeleryolda ham puanlar ne kadar oluyordu puan tablosunu kaybettim de
-
2018 sınavında sınır 26 56 idi bu yıl 25 56 olabilir
-
@toranj 80 ve 80,7 gösteriyor hocam