29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@RootofAllEvil siz nasıl idari hakimlik sınavına girip başarılı olursanız idari hakim olabiliyorsaniz. Aynı şekilde iibf mezunu katip yazi işleri müdürü de bu sinava girip başarılı olursa idari hakim olabiliyor. Aynı şekilde hukuk mezunu katip yazi işleri mudurude normal şartlara göre hakim savcı olabiliyor. Kanun teklifindeki fark 35 yasin vurmamasi. Yani kimseyi havadan hakim yaptıkları yok. Kanun teklifini bulup atacağım inceleyin. Dediğiniz gibi bir durum değil.
-
@ahmetozcelik35, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@kemankeşş geçen sene 15 kişi çağrılmış ek mülakata, hepsini elemişler.
adli mi idari mi idariden geçen tanıdığım var bizzat
-
@Dumspirospero tabi ki saçmalık hocam. ösym'nin cevap anahtarına göre doğru yapmışım, iptal olursa hak kaybı yaşayacağım. kesinlikle adil değil. ek mülakat olsa ne olacak, sonuçta hak kaybı var ortada.
-
@uur1910 adlide hocam.
-
@ahmetozcelik35 itirazlardan sonuç çıkacağını zannetmiyorum bariz yanlış soru yok kabak gibi cevaplar belli
-
@kemankeşş kesinlikle hocam. iptal olmamalı bence. ivedi yargılama sorusunu soran, 2577 sayılı iyuk'a göre diye sormuş. tahkim sorusu da kabak gibi cevabı olan bir soruydu. orada istinaf şıkkı çok açık.
-
.
2802 SAYILI HAKİMLER VE SAVCILAR KANUNUNDA YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ DEĞİŞİKLİKMADDE 1: 2802 sayılı Hakimler Ve Savcılar Kanunu'nun 39. Maddesine aşağıdaki fikra eklenmiştir.
"Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, idarî ilimler fakültelerinde idare, maliye ve ekonomi dallarından mezun olup en az 10 yıl kamu hizmeti bulunan Yazı İşleri Müdürleri ile en az 15 yıl kamu hizmeti bulunan Zabit Kâtipleri arasından Bu Kanunun 7. Maddesinin (e) fikrasında belirtilen sınavlarda başarılı olanlardan, Adalet Bakanlığınca 9/A maddesine göre yapılacak yazılı özel sınavı kazananlar başarı :: derecelerine göre sıraya konularak almakta oldukları kadro aylıklarının karşılığı sinif
ve derecedeki idarî yargı hâkim ve savcılıklarına, ayrıca bu fikra kapsamındaki şartları taşıyan hukuk mezunları adli yargi hâkim ve savcılıklarına da atanırlar. Bu : fikraya göre atanacakların sayısı toplam adli ve idari hâkim, savcı kadrosunun yüzde 25'inden fazla olamaz."MADDE 2: 2802 sayılı Hakimler Ve Savcılar Kanunu'na aşağıdaki Geçici Madde eklenmiştir.
"Geçici Madde 22: Bu Kanun'un 39% maddesinin 5. Fıkrası kapsamında olan Yazı İşleri Müdürleri ile Zabit Katipleri, bu Kanun'un yürürlük tarihinden itibaren bir defaya mahsus olmak üzere, 8. Maddede belirlenen yaş koşullarına tabi olmaksızın 7. Maddesinin (e) fikrasinda belirtilen sınavlara girebilirler."MADDE 3: 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 133. Maddesinin sonuna aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
"Adalet komisyonlarına; komisyonun görev alanında bulunan yetkili sendikanın bir temsilcisi de katılır."
MADDE 4: Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 5: Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.
-
@ahmetozcelik35 kim diyor bunu
-
@harveyspecter hepimiz kadere inanıyoruz ve hakkımızı korumak için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Herhangi biri sorular hemen şu aşamada iptal olsun istiyor diye insanlar mağdur olmamalı. Gerekirse ek mülakatlar yapılır, kimse mağdur edilmez. Kafanıza takmayın. Duanıza da amin diyorum hocam. Allah insanları nefislerinden, başkalarının hakkına girmekten korusun, kabullenme erdemi nasip etsin.
-
@ahmetozcelik35 yanlış duyum hocam tanıdığım bildiğim ibf li 6 kişi ek mülakatta kazandı
-
@uur1910 hocam geçen sene kota yoktu çünkü
-
Vay arkadaş ya geçen sene 2 soru yüzünden mülakatı kaçırmak yetmiyormuş gibi ek mülakatta da iibflilerden atananlar olmuş işte bu çok acıttı. Böyle fırsat bir daha gelmez
-
@çalışma-uzmanı hocam bana adli için söylemişti arkadaşım.
-
@çalışma-uzmanı kota yoktu da 100 kişi de ilk alımda dolmuştu
-
@ahmetozcelik35 adli 70 kişi girdi mülakata hocam 15 değil
-
@uur1910 anldım hocam benim kasdettiğim kota olmuş halinde böyle bir durum yaşandığında 20 kişilik kontenjan ilk mülakatta dolarsa, ek mülakatta hiç alınmazsa hak kaybı olur
-
@RootofAllEvil çok üzülme bizde mülakattan elendik hocam ️
-
Soru iptal dilekçelerinde gelişme var mı?
-
Arkadaşlar takip ettiğim kadarıyla sonuçlarımızı hep geçen yılla karşılaştırdık. Bugün 2016 yılından bir sonuca denk geldim. 24 gk gy 29 ortak alan 26 idari yargı neti ile 343. olmuş birisi. Buradan yola çıkarak tecrübeli arkadaşlara sormak istedim. Zorluk seviyesi veya başka parametreler doğrultusunda 2016 yılı ile kıyaslama yapabilecek arkadaşlar var mıdır aramızda
-
@mucizeleryolda hocam 2016 sinavinda gk 24 ortak 31 idari alan 27 yapan 122. olmuş 2016 sinavina giren arkadaslar bu sinav ile kiyaslarsa daha olumlu olur