TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI
    aralık 2019 i̇dari yargı hakimliği
    452
    8910
    1134248
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • A
      ataş01 @sikilaccisamatha Son düzenleyen:

@sikilaccisamatha dostum bende 83,671 aldım ve 301 sıralamam dava açılan sorular iptal oldu mu? Geçen seneki gibi sonradan mı olacak bilgin var mı?

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
      • A
        ataş01 @SAkmazlar Son düzenleyen:

@SAkmazlar ben de dava açmayı düşünüyorum. 301. Olarak liste dışı kaldım. Haberleşip ortak hareket edebiliriz.

G 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
        • G
          geliruzmani2013 @RootofAllEvil Son düzenleyen:

@RootofAllEvil katılıyorum hocam sana biri şey demişti geçen yılki vekil sayısı bu yıl da Büyükşehir sayısı sorulmuş hemen hemen aynı kefeye koymuştu ki alakası yok yoldan geçen kime sorsan vekil sayısını bilir ama büyükşehir sayısını kimse bilmez o kadar çalıştık hiç bakmadım kactane var diye soru hazirlayanlarin degismesi lazim

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • G
            geliruzmani2013 @ataş01 Son düzenleyen:

@ataş01 netlerinizi de yazar misiniz

A 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • G
              geliruzmani2013 @sikilaccisamatha Son düzenleyen:

@sikilaccisamatha yönetmelik de düzeltme yapmamislar daha zaten soruyu 213 sayılı Kanuna göre sormuslar

S S 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • A
                ataş01 @geliruzmani2013 Son düzenleyen:

@geliruzmani2013 21 gk-gy alan 31-26

• S
                  SAkmazlar Hazine ve Maliye Bakanlığı @geliruzmani2013 Son düzenleyen:

@geliruzmani2013 kanuna göre de indirim talebinde bulunma diye bir şey yok uzlaşmanın vaki olması durumlarında, doğrudan indirilir yazıyor.

S.A.

S G 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                  • S
                    sikilaccisamatha @SAkmazlar Son düzenleyen:

@SAkmazlar, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

@geliruzmani2013 kanuna göre de indirim talebinde bulunma diye bir şey yok uzlaşmanın vaki olması durumlarında, doğrudan indirilir yazıyor.

Aynen bende simavda 7194 sayili kanunda yapilan degisikligi bilmeme ragmen o indirimin talep yoluyla degil sartlarin saglandigi takdirde dogrudan yapildigini dusunerek isaretledim

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                    • A
                      altayaltay Son düzenleyen:

Osymye itiraz yolu mu kullanılacak yoksa doğrudan dava mı açılacak. Bir fikri olan var mi?

A P 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                      • G
                        geliruzmani2013 @SAkmazlar Son düzenleyen:

@SAkmazlar evet öyle zaten burdaki arkadaslarla tartıştık hepsi benim gibi düşünüyor o ifade yanlış kesin

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                        • A
                          ataş01 @altayaltay Son düzenleyen:

@altayaltay bende dava açmayı düşünüyorum. Süreci bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi. İlk önce ÖSYM başvurulacak. Ordan gelen cevap mı dava konusu yapılacak. Daha önce dava açmış bir arkadaş yazabilir mi

G 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • S
                            sikilaccisamatha @geliruzmani2013 Son düzenleyen:

@geliruzmani2013, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

@sikilaccisamatha yönetmelik de düzeltme yapmamislar daha zaten soruyu 213 sayılı Kanuna göre sormuslar

Sorunun kanuna gore sorulmasi yonetmeligin dikkate alinmamasi anlamini tasimaz zira yonetmelik bahsi gecen konunum uygulamasini gosterir.

• 25Torsteinn
                              25Torsteinn Son düzenleyen:

arkadaşlar hmkdan birsoru muğlak ifade içeriyordu o soru hakkında iptal başvurusunda bulunuldu mu acaba bilgisi olan var m?

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                              • A
                                alihan Son düzenleyen:

Uzlaşma sorusunu çözerken yeni kanun değişiklşğini bilen biri bile olsa o soruların değişiklikten önce hazırlanıp basıma gönderile bileceğini düşünebilir ki bu o adayı manipüle eder cevabını sağlıklı veremez çünkü değişikliği kastedecek bir cümle yok veya yapılan şu tarihteki değişiklikle dememiş kitapçıklıkların hazırlanıp basım süresini sınavın son 3-4 haftasi olarak tahmin etse ki ilk verilen cevap anahtarı böyle düşünen adayı doğrular soru iptal edilmeli bence

P G 2 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                • P
                                  pijamalıhakim @altayaltay Son düzenleyen:

@altayaltay itiraz bitti artık dava yoluyla çözülmesi gerek

• P
                                    pijamalıhakim @alihan Son düzenleyen:

@alihan aynen durum bu neresinden bakarsan bak soru sıkıntı ya ilk cevabına dönecek yada iptal edilmeli

• G
                                      geliruzmani2013 @ataş01 Son düzenleyen:

@ataş01 arkadaşlar whatsap grubu kurduk iptal davası için isterseniz numaranızi msj atın sizleri de ekleyelim

• G
                                        geliruzmani2013 @alihan Son düzenleyen:

@alihan evet ben o değişikliği biliyordum kaç kere okudum da ama sınavda yeni degisiklik ile alakali olduğunu düşünmedim

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                        • 2
                                          2pacalypse @alihan Son düzenleyen: 2pacalypse

@alihan nokta atış olmuş 😄 o soruyu bizzat bahsettigin bu durum yüzünden yanlış(!) Yaptım. Değişiklikten haberim vardı ama o bunu kapsamaz, ÖSYM bu kadar yeni bir şeyi sormaz diyerekten eski sikka göre yaptım 😄

• P
                                            pijamalıhakim @geliruzmani2013 Son düzenleyen:

@geliruzmani2013 ve 376 nın 1. Fıkrasında Vd başvurarak talep etmesine bağlıyken 2. Fıkrada uzlaşmada indirimde verginin%75 ini ödeme sürelerinde öderse %25 i indirilir diyor bunu bile bile cevap verdim.

G S 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 425
                                            • 426
                                            • 427
                                            • 428
                                            • 429
                                            • 445
                                            • 446
                                            • 427 / 446
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti