Batı Akdeniz İhracatçı Birlikleri Uzman Yardımcısı ve İdari Memur Alım İlanı
-
@asımus hocam bilgilendirme genel anlamda iş ile mi ilgili idi yoksa mülakat süreci ile mi?
-
Kesin mülakat listesi açıklanmadan aramaların yapılması mantıksız cidden(lafım idari memurluk 16 kişi mülakata kalacak olanların listesi ile ilgili)
-
@Kortej hocam işle ilgiliydi. 657ye tabi değiliz iş kanununa tabiyiz dedi. 3 yıl boyunca başka bir kuruma gitmeyeceğine dair sözleşme imzalatıyorlarmıs gidersen 6brüt maaş ödüyormuşsun. Maaşı sordum ancak net bilgi alamadım. Mülakata gelip gelmeyeceğimi sordular birkaç kez. Geleceğim deyip gelmeyenler oluyormus o yüzden önceden arıyorlarmış
-
@asımus bu üç senelik sözleşme olayını bilmiyordum, sanırım bazı birliklerde nispeten düşük puanla mülakata kalınma sebebi bu. Arama yapılması çok mantıklı çünkü zaten 2 defa elenme hakkım var diyerek mülakata girmeyenler oluyor, keşke tüm kurumlar arayabilse. Hakkınızda hayırlısı olsun
-
@asımus ilginc daha önce de bu birliklere basvurdum daha önceden arama gibi bisey hic duymadım.. En fazla evrak eksiğinden dolayı ararlar
-
@Kortej teşekkür ederim hocam
-
Ben de 1.5 ay önce OAİB için başvurmuştum. Liste açıklandıktan sonra mülakat için gelip gelmeyeceğimi arayarak sordular. Mülakat sırasındaysa 1 yıl dolmadan işi bırakırsam 3 brüt maaş keseceklerini söylediler. Bense buraya atananların neden işi bırakma eğiliminde olduğunu sorup ortamı biraz germiştim. Genel Sekreter sağlanan tüm olanaklara rağmen alınan 10 kişiden 5'inin işi bıraktığını söylemişti.
-
@anonym niye birakiyolarmis isi hocam?
-
@BatmanDarkNight "Onları en az iki defa yurt dışına gönderdik, yeşil pasaport verdik, gerekli imkanları sağladık ama biz de bilmiyoruz" demişti.
-
@anonym ne kadar garip ya böyle şeyler iyice kafamı bulandırıyor
-
@asımus benim Bi arkadasm da calısıyo orada cok yorgun calısıyoruz memurluk gibi asla değil özel sektörde calısıyo gibi düşün demişti
-
@busrabusra yogun
-
Benim arkadaşım da İstanbul maden ve metaller ihracatçı birliğinde çalışıyor şartlarından gayet memnun evet biraz yoğun oldukları gerçek ama kaliteli kurumlar bu birlikler. Ben de o yüzden başvuru yaptım Batı Akdeniz için hepimiz için hayırlısı olsun.
-
@North-remembers katılıyorum amin
-
@anonym ben de Oaib e başvurmuştum ve 2. Mülakatta elendim. Yurt dışı gorevine çok sevinmistim ancak mülakat öncesinde ik uzmanından aldığım bilgiye göre giden kimse yurt dışı görevinden memnun dönmüyormuş, çünkü yönetim kurulları ile gidildiği için tamamen kapris vs ile geçiyormuş. Tim de çalışan bir arkadaş ise çok ayak işi yaptırdıklarını söyleyip istifa etmişti . Yani istifa nedenleri bunlar olabilir.Bunlara rağmen yine de tamamen istediğim bir kurumdu Ankara'da olması vs gibi nedenlerle. Yapılan iş memuriyet değil özel sektör işi bunu bilerek başvurmak gerekli.
-
@choosemyself Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler hocam. Staj yaptığım dernek ile ilgili deneyimim sorulduğunda bana ayak işlerini yaptırdıklarını söyleyince "Biz de benzer işleri yaptırıyoruz, sadece daha yüksek bir maaş veriyoruz" denmişti de espri yapıyorlar sanmıştım Yine de işsizlik oranları bu kadar yükselmişken birliklere başvuru yapılması taraftarıyım.
-
@anonym ilan yok hocam işsizlikten de kafayı yemek üzereyim umarım erken açıklanır mülakata kalanlar
-
@North-remembers Ben de GAİB'e başvurdum. Mülakata kalamazsanız orayı da deneyin hocam. Kalırsanız da benim gibi çok samimi cevaplar vermeyin. Alınmayacağımı hissettiğimden rahat takılmıştım da espriler havada uçmuştu
-
@anonym çok teşekkür ederim oraya da bakayım haberim yoktu. Tamam önerinizi dikkate alacağım eğer kalabilirsem mülakata şimdi baktım yds istiyor bende yok idari memur kadrosu açılırsa anca
-
@anonym benimle de aynı konuşmalar geçti ayak islerne ne kadar alışkın oldugumu anlattim genelde ondan ilk mülakat olumluydu ben de işsizlik nedeniyle çok istemiştim burayı hocam. İngilizce konuşmanız isteniyor mülakatta haberiniz olsun. Kisaca kendinizi tanıtmanizi istiyolar ve Bir ingilizce soruyorlar. Bir de süreç aşırı hızlı işliyor o açıdan iyi hakkınızda hayırlısı olsun.