İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
arkadaşlar ankaraya sınav sabağı uçakla gidecek olan var mı benim gibi ? Havaalanından okula nasıl gitmeyi düşünüyorsunuz ?
-
@whshw siyah yeşil
-
@IS-LM aştide ücretsiz servisler var etlik için. aşağı eğlencede iner tek dolmuş max 10 dk da okulun önünde olursunuz
-
@bulbasaur garın önünden gelmek için indiğiniz taraftan eski gara geçmek istediğinizi söyleyin. ( yeni garın çıkışında sadece taksi var ama eski gar çıkışında her şey geçer) Çıkışta dolmuş, otobüs, taksi kullanabilirsiniz. Dolmuş için esertepe, ovacık yazan birine biner aşağı eğlence de inersiniz ya da ayvalı dolmuşuna biner antares için bi dolmuşa binmek istediğinizi söyleyip ulaşırsınız. ( garın önünden çok fazla dolmuş geçer) Etlikten Antares avm nin arkasında olan okul birbirine çok yakın taksiye tek boşuna para vermeyin
-
İşgücü kanununa göre aşağıdakilerden yabancılardan hangisi veya hangileri kimlik belgeleri düzenlendikten 6 ay sonra çalışma izni veya çalışma izni muafiyeti almak için başvurabilirler
1 şartlı mülteci
2 uluslararası başvuru sahibi
3 Mülteci
4 geçici koruma sahibi -
@kemankeşş 1-2
-
1)İkamet izni muafiyeti bittikten sonra kaç gün içinde ikamet izni almak için başvuru yapmak gerekir?
A)10
B)20
C)30
D)60
E)180
CEVAP:A
2)İkamet izninden muaf olanlar muafiyet süresi bittikten sonra hangi makama başvuruda bulunup ikamet izni alması gerekir?
A)Konsolosluk
B)Valilik
C)Bakanlık
D)Genel Müdürlük
CEVAP:B
3)Türkiye içinde yapılacak ikamet izni başvurusu nereye yapılır ?
A)Konsolosluk
B)Valilik
C)Bakanlık
D)Genel Müdürlük
4)Düzenli göçle ilgili iş ve işlemleri yapacak olan hizmet birimi hangisidir?
A)Uluslararası Koruma Dairesi Başkanlığı
B)Yabancılar Dairesi Baikanlığı
C)Göç Politika ve Projeleri Dairesi Başkanlığı
D)Düzensiz Göçle Mücadele Dairesi Başaknlığı
5)Genel müdürlüğe kaç tane genel müdür yardımcısı atanabilir?
A)1
B)2
C)3
D)5
E)7
6)Hususi damgalı pasaportlar hangisi tarafından verilir?
A)Valilik
B)İçişleri Bakanlığı
C)Konsolosluk
D)Büyükelçilik
7)Turk vatandaslıgı kazanamak ıcın basvuruda bulunan yabancılar tamamlaması gereken ıkamet ızın suresı kaç ayı geçmemek uzerı yırtıdısında bulunması yıne bu sureye dahil sayılır?
A)1
B)2
C)6
D)12
E)15
CEVAP:D
8)Uluslararası koruma başvurusu kıme yapılır ,kım tarafından sonuçlandırılır?
A)Genel Müdürlük-Valilik
B)Konsolosluk-Valilik
C)Valilik-Genel Müdürlük
D)Valilik-Bakanlık
E)Genel Müdürlük-Bakanlık
CEVAP:C -
@IS-LM Hocam 1.soru 60 degil mi ya
-
@hak-111111 hocam 10 gün hatta muafiyet bittikten sonra valliğe başvuruluyor maddee 20 @IS-LM
-
@IS-LM eline sağlık çok güzel sorular inşallah aynılarından karşılaşırız
-
@kemankeşş 1 ve 4
-
@felix-felicis 1 4 2 hocam da 2 yi eksik yazmışım kusura bakmayın koruma başvuru sahibi korumayı yazmamışım
-
@IS-LM hocam ama orda bazıları için 10 günlük süre o hepsi 10 değil
-
@kemankeşş hocam bu sorunun cevabı ne 1-2 değil mi
-
@errayn 1 2 4 hocam md17
-
@kemankeşş geçici koruma gözümden kaçmış 2 kez okudum birde
-
Şu soruya bakar mısınız E diyor yanlışlık yok mu ??
-
@kemankeşş hocam bncede e ama biraz nasil desem boyle degisik anlami kapali bi soru
-
@samettin hocam borçlanma sonucu yatırım harcamalarına kullanöak gerekmex mi karşılığının gitmemesi için tüketim harcamalarına kullanırsak herhangi bir karşılık alamayız ki
-
Arkadaşlar sınav giriş belgesini indiremiyorum. Parayı internet bankacılığından yatırdım acaba onunla ilgili mi ?