İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
Parti sorusu doğru mu kitle vs olan soru
-
@whshw Tamamdır hocam o soru sizde
-
HANgi sorulara itiraz ediyoruz şimdi ona göre bende edeceğim aynı şeyi etmeyelim
-
@Chapus hocam benim elimde iki kaynak var ve ikisinde de halkbank a idt diyor. Hatta suan yine internetten baktim idt yaziyor.
-
@whshw Aynen o soru doğru
-
@Müşrif tesekkurler
-
@MartinLuther U2 sorusu doğru bende yanlış yaptım ama soru doğru hocam
-
Hocam parti sorusuna itiraz etmeyi düşünüyorum bende
-
@whshw Halkbank idt o soruda yanlış hocam evet yani nasıl soru hazırlıyorlar gerçekten içler acısı
-
@guymağduru çalışma izni sorusun yanlış yaptım kanuna baktığımda çalışma puanı yazıyor ama ikametle ilgili birşey yazmıyor bu soruda hata yok gibi tekrar kanuna bakın isterseniz iznin hangi değerlendirmelere göre verileceği yazıyor
-
@whshw Prof. Dr. Turgut TAN hoca yaptığı tasnifte Kamu Bankaları AŞ yapısında olduğu için KİT sınıflandırmasına dahil etmemiş. Yukarıdaki açıklamamda da dediğim üzere İDT tanımı çok açık. Halkbank'ın %100 hissesi develete ait değilse İDT dememizin imkanı yok. Tabi ki siz itirazınızı yapın. Ben de sizinle aynı mantıktan giderek soruyu yanlış yaptım. Çıkınca hocanın kitabını dikkatlice okuyunca anladım. Ez cümle itiraz İDT sorusunu etkilemeyecektir.
-
@Chapus Aynen o soru baştan başa hatalı
-
@Chapus eger bu sekildeyse cogu kaynak el birligiyle yanlis ogretmis bize
-
@whshw Yıllardır söylerim idare hukukunda Şeref GÖZÜBÜYÜK ve Turgut TAN hocalar ne derse odur. Bu iki isim dışında hiç kimseyi referans almam. Nitekim bugüne kadar onların aksine sınav sorusu hazırlayan görmedim.
-
@Chapus, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
@whshw Hocam soru doğru. Halkbank İDT değil, ''Kamu İşletmesi'' olarak geçiyor idare hukukunda. İDT olabilmesi için sermayesinin %100'ü devlete ait olmalı ve ticari esaslara göre piyasada faaliyette bulunmalı.
Birkaç kaynağa baktım Halk Bank İDT hocam
-
@SonMaliyeci Sayın hocam açıklamamı yukarıda yaptım. Ahmet Nohutçu ne derse desin. Bir hükmü yok. Ben Turgut TAN ne demiş ona bakarım. Ayrıca İDT de devletin payı %100 olmalı. %99 dahi olsa o MÜESSESE olur. Geçici teminat oranına %30 diyenleri referans almayalım
-
Nohutcu ziraat bank ve halkbank idt. Bu bankalarin idt olmasi icin sermayesinin yuzde 51 i devlete ait olmasi gerekir demis. Ya amann sorulari tartismaktan sonuca bile odaklanamadik. Belki de arkadasin dedigi dogrudur at araya bi tane kesin cevap olsun bitsin
-
Eski Merkez Bankası başkanı Yaman TÖRÜNER hocanın yazısını da şöyle bırakıyorum: http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/yaman-toruner/kamu-iktisadi-tesebbusleri-1971086
-
@bizart, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
@guymağduru çalışma izni sorusun yanlış yaptım kanuna baktığımda çalışma puanı yazıyor ama ikametle ilgili birşey yazmıyor bu soruda hata yok gibi tekrar kanuna bakın isterseniz iznin hangi değerlendirmelere göre verileceği yazıyor
Kaçıncı madde hocam puan ben göremedim
Yabancılar çalışma izni hakkında kanunda mi geçiyor -
@guymağduru uluslararası işgücü kanunu madde 7 6.fıkra ama dolaylı yönden değinmiş kanun direk dememiş buna göre izin verilir diye