İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
@whshw Doğru olan 2 seçenek var o yüzden hatalı
-
@cancihan hocam ben hic bir yayinda soru kitabinda kamu harcamalarinin reel nominal bir artisi gercek artistir diye bir sey gormedim okumadim. Kisi basina yapilan harcama artiyorsa bu gercekte bir artistir en bilinen en basit hali bu sorunun. Kamu harcamasi nicelik ve nitelik olarak artar deseydi cevap o olcakti ama nicelik ve nitelik artisin karsiligi reel ve nominal artis demek degil
-
Arkadaşlar, öncelikle herkese geçmiş olsun. Umarım herkesin gönlüne göre olur herşey. 75 ile mülakat umudu var mıdır. İptal sorular barajı kaça düşürür. Bilgisi olan var mıdır.
-
@Willsmithh kesinlikle hocam soru kökleri şıklar arasondaki bağlantılar özensizdi keşke ödym hazırlasa bixde mağdur olmasak
-
@cancihan kitaptan örneği yazayim istedim . Nüfus artış hızı %2 kamu harcaması ise %2 artarsa herhangi bir artış olmaz .Ancak nufis artış hızı %2 iken kamu harcaması % 3 artarsa kamu harcamalarında % 2 görünüşte artış ve %1 gerçekte artış yaşanır .Burda ki artış durumunu reel ve nominal kriterler üzerinden degerlendirmiyoruz çünkü reellestirme fiyatlar üzerinden arindirilma durumunu ifade eder.
-
@aroma bu soruda kesinlikle hata var sıkda belirtmesi gerekir maliye berbat sor hazırlamışlar
-
@Willsmithh bu soruda bir sıkıntı yok hocam neyi belirtmesini kastettinz ! Maliye sorunlarının dilinde sorun var.
-
@whshw KESİNLİKLE öyle hocam gerçek artış kişi başına yapılan kamu harcamasındaki artış ile ölçülür.
-
O zaman net olarak itiraz edilebilecekler:
-Arızi kamu geliri
-İdt
-Bir ihtimal de u2 olayı diyebilir miyiz? -
@MartinLuther 15.sorudada sıkıntı görünüyor gibi çünkü aile ikamet izni için 1 yıl ikamet şartı bütün destekleyiciler için var ancak istisnai olarak sayılenlar var ama nüans şu türk vatandaşının yabancı eşi için destekleyici olmasında bu bir yıllık şart belirtilmemiş soruda örnegin türk vatandaşı eşinin dışında başka kişilere destekleyici olursa bir yıllık şart gerekli.doğrumu düşünüyorum acaba zamanı olanlar bakabilirlermi kanuna
-
Arkadaşlar İDT sorusuna itiraz edecek dostlarımız dilekçede Demir Yolları KİK diye bir savunma yapmasın. Demir Yolları da artık bir İDT. Özel sektöre açıldı.
-
@Chapus hocam bence o soruda butun şıklar idt. Halkbankta idt yaziyor benim notlarimda
-
@bizart, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
@MartinLuther 15.sorudada sıkıntı görünüyor gibi çünkü aile ikamet izni için 1 yıl ikamet şartı bütün destekleyiciler için var ancak istisnai olarak sayılenlar var ama nüans şu türk vatandaşının yabancı eşi için destekleyici olmasında bu bir yıllık şart belirtilmemiş soruda örnegin türk vatandaşı eşinin dışında başka kişilere destekleyici olursa bir yıllık şart gerekli.doğrumu düşünüyorum acaba zamanı olanlar bakabilirlermi kanuna
arkadaşlar şimdi tekrar baktım ikamet izniyle kalıyor olmak demiş ikamet etmek dememiş yani benim yanıldığım nokta bu olmuş soru güzel soru
-
@bizart katılıyorum dün de belirttim burayi
-
@whshw al bendede o kadar bende görmedim hatta kişi başı harcama artıyor ise diye aklımda hala böyle böyle iptal edildikçe 73 ner 71-70 e düşer bizde avucumuzu yalarız eğer gerçekten 2 şık var ise en doğrusunu yapacaksın kural bu kurjm sınavlarında
-
@MartinLuther kanunda ikamet izniyle kalması gerek demiş soruda ikamet etmesi demiş güzel bir kelime oyunu yani ama soru hatalı değil kanımca
-
@Willsmithh bence yok ama siz yinede itiraz edin hocam ben her yerde o tip şekilde cevap gördüm
-
@MartinLuther, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
O zaman net olarak itiraz edilebilecekler:
-Arızi kamu geliri
-İdt
-Bir ihtimal de u2 olayı diyebilir miyiz?- Soru çalışma izni sorusu
Yabancıların çalışma izni hakkındaki kanunda ikamet durumu geçiyor ama çalışma izni puanı diye bişey geçmiyor - Soru yabancılarin eğitim öğretim hakkıyla ilgili
Azınlıkların açmış olduğu okullarda kayıt olunabilir diye bir değişiklik söz konusuymus - Soru partiler
- Soru çalışma izni sorusu
-
@MartinLuther u2 doğru hocam teyit ettirdim ben d yapıp b yapmıştım ama hoca açıkladı dilersen açıklayamı atrım
-
@whshw Hocam soru doğru. Halkbank İDT değil, ''Kamu İşletmesi'' olarak geçiyor idare hukukunda. İDT olabilmesi için sermayesinin %100'ü devlete ait olmalı ve ticari esaslara göre piyasada faaliyette bulunmalı.