İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
İç işleri bakanlığının sitesinde bakana mesaj bölümünden mesaj atalım bence arkadaşlar, ben şöyle birşey yazdım;
Sayın Bakanım,
15 Ocak 2020 tarihinde tamamlanan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ,İl Göç Uzman Yardımcılığı mülakatları 100 günden uzun süredir açıklanmadı sonuçları yenş mezun gençler olarak sabırsızlıkla beklemekteyiz ve gelecek planlamamızı yapmak istemekteyiz en azından sonuçların açıklanması için kesin bir tarih belirtilirse planlamalarımızı daha sağlıklı yapabiliriz,
Saygılar -
Ne yaparsak yapalım kimsenin umrunda değil. Twitter'da etkinlik yaptık, olmadı. Bakan'a mesaj yazıyoruz olmuyor, Kurumu arıyoruz olmuyor. Sanki personel ihtiyacı hasıl olmamış, sınav açmamışlar da lutfedip iş bahşediyorlarmış gibi davranıyorlar. Korono vs hikaye. İçişleri Bakanlığı mayıs ortasında mülakat yapıyor. Göç İdaresi başka bir yere mi bağlı? 130 güne yaklaştı, bal gibi biliyorlar adayların psikolojilerini, ama hiç kimse umursamıyor. En azından çıkıp iki cümlelik bir açıklama yapın. İşte bu örnekler geleceğin yönetici adaylarına hukukun önemini öğretmeli. İdare bir sisteme göre işlemeli, bir iki idarecinin keyfine göre değil.
-
Bayrama bir ihtimal açıklanabilir mi ne diyorsunuz
-
@whshw hangi mantıklı sebebe bagladiysak boş çıktı artık normalleşme başladı bakanlikta diye duyuldu şu saatten sonra mantıklı olan açıklanması ama okadar ümitsizliğe kapıldık ümit kesti herkes
-
Arkadaşlar normallesme süreci başladı bizde twitter üzerinden talebimizi sürekli yineliyelim malum a grubunda işin arkasi bırakıldığı zaman süreç paslanmaya yüz tutuyor
-
işler bir kisinin uzerinden giderse biz daha cok bekleriz hey guzel ulkem ne haldesin ne haldeyiz.. sene olmus 2020 daha sinav sonuclarini sisteme oturtamayan bir bürokrasimiz var ...
-
Arkadaşlar anlaşılan o ki liste genel müdürlükten çıkmış bakanlığın onayı bekleniyor ve bakan beyin her tweetinin altında birçok kesimin ricası var ve biz sayıca çok az olduğumuz için tweeter da öne çıkamıyoruz,bu sebeple bir etkinlik vb. yapılacaksa farklı bir alandan deneme yapsak daha iyi olabilir bence ,mesela ben bakanlığın sitesinden bakana mesaj bölümünden mesaj attım farklı bir yol varsa paylaşın deneyelim
-
Arkadaşlar hayırlı geceler. Amacım ortalığı karıştırmak ya da boş yere umut vermek değil. Malum çok çok uzayan bir süreç içerisindeyiz. Geçenlerde bir tanıdığım aracılığıyla bilgi edinmeye çalıştım. Bana "gün veremem ama açıklanması yakın." Gibi bir dönüş yapıldı. Benim de çok bir bilgim yok, sizler gibi ben de beklemedeyim. Bu gönderimin altında lutfen niyet okuyup konuyu farklı yerlere çekmeyin. Normalde yazmayacaktım linç edilmekten korktuğum için ancak az bir bilgimi de bu noktada sizinle paylaşma zorunluluğu hissettim. Görünen o ki son düzlükteyiz, az daha sabır. Sevgiler, saygılar
-
@hansmorgenthau sagol hocam yakin diye diye bayramı ettik.umarım bu yakınlık bir kaç saat bir kaç gündür
-
"son düzlük", "nihai aşama", "eli kulağında" diye diye 4 ay bitti. Gerçekleşmeyen her duyum neticesinde de birtakım bahaneler sıralandı. Şu olmuş, bu bitmiş, şundan uzamış vs. Oysa ortaya çıkan hiçbir gelişme layıkıyla yürütülen bir mülakattın sonuçlarının tez zamanda ilanı için engel değildi. Makul sürece açıklanmayan her mülakat şaibelidir. Adına 'referans' diyerek sempatikleştirdiğimiz kayırmanın, hak yemenin, yeğenciliğin işletilmesidir. Listelerin oradan oraya havale edildiği bugün hepimizin malumu. Ne yazık ki bir ideal uğruna bu tür sınavları kovalayan bizler birilerinin gözüne batmamak için düşündüğünü ifade edemeyen, yanlış olduğunu bildiğimiz şeylere tepki vermekten korkan, haksızlık karşısında susan, olduğumuzdan farklı görünen kimliksizler olup çıktık. Sonuçlar en niyayetinde açıklanacak ama ne kazanan 45 kişi gerçekten kendisi olabilecek ne de başka sınavlarda şansını deneyecek olan 100 küsür kişi. Bize yazık, ülkeye yazık. Yazık ki ne yazık.
-
@hansmorgenthau hocam gm yardımcısının bile yanıldığı ortamda kimse bir şey diyemez merak etmeyin, teşekkürler paylaştığınız için.
-
@şehzade45 Asıl sorun bu bahsettikleriniz de değil bence hocam. Asıl sorun bu bahsi geçen mevzular 70 yıldır ülkemizde kol geziyor. Neden? İşte bu sorunları yaşayanlar atandıktan ertesi gün unutuyor yaşadıklarını. Oysa elimiz vicdanımızda zihnimizi devamlı açarak çözüm için okumamız, olmamız ve çalışmamız gerekiyor. İnşallah artık Yazıcıoğlu gibi bürokratlar ortalarda kol gezer, her yerden fışkırır.
-
@Godot37 Öyle şüphesiz. Hepimiz bir sonraki aşamaya geçme, bir ileri kategoriye dahil olma çabasındayız. Bulunduğumuz çevreye çok hızlı adapte oluyoruz. Bizim neslimizin tanımlayıcı özelliği de bu sanırım. O yüzden Yazıcıoğlu gibi bürokratlar en az bir nesil daha mümkün görünmüyor.
-
Heyecanlandirdiysam kusura bakmayın öncelikle Feragat dilekçesini öncelikli ibareli şekilde yolladım . Ancak bu aralar biraz yoğunluk varmış kargolarda , umarım sınav açıklanmadan ulaşmış olur dilekçe. Kendinize iyi bakın dostlar.
-
Yahu mülakatlar açıklanmadan ikinciye girme ihtimalimiz var mı? Artık buna ihtimal vermeye başladım çünkü
-
@Godot37 olsa şaşırmayacak kivamdayiz artık
-
Yok mu duyumu olan kaymakamlık başlığında olduğu gibi bir yesertse umutlarimizi bugün
-
3.5 ay oldu kimsenin bir malumatı yok mu çürüdü herkes meraktan
-
@whshw bu pandemi bir göçe var sanırım il göç den sonra girdiğim mülakat sonuçları açıklandı ise başlama tebligleri bile gitti anlamak çok güç
-
@Willsmithh Aynen hocam çok şaşkınım. Derneklerde maskeyle komisyon karşısına çıkılmış, mülakat yapılmış. Sizin sonuçlar bile açıklanıyor. Bizim mülakatlar Allaha emanet