Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
Abi biz bu kurumun sınavına giren ilk tayfayız dimi?
-
Ben de işletmeden girdim ama üni biteli çok olduğu için işletmeden hiç bir şey hatırlamıyorum doğal olarak:)) iktisat ve muhasebe soruları kolaydı işletme bilgisi olan arkadaşlar kesin mülakata kalacaktır başarılar dilerim.
-
@teta hocam onlar ekonometri sorulariydi.
korelasyon derecesi neyle olculur?-Determinasyon katsayisi
orneklemin sonsuza giderken anakutle katsayisina yaklasmasi- sapmasizlik
ln’li bi regresyon verilmisti beta2 katsayisina gore yorumlatuyordu- dogrusal yonlu yuzde degismeli olan sikki isaretledim
OLS varsayimlarindan hangisi yanlistir?- hata terimleri toplami sifira esittir
Coklu regresyon modellemeliriyle ilgili hangisi dogrudur?- hepsine dogrudur dedim
benim hatirladiklarim ve isaretlediklerim bunlar ekonometride.
Aklima takilan tek soru enflasyon hedeflemesi sorusuydu. Ben yanlis sikki bulamadim. Yine de nokta hedefleme strateji gerceklestirir sikkini isaretledim ama bence bu da dogru. -
Bu arada soruları hatırlayan arkadaşlar cevapları falan paylaşabilirsek istişare edebiliriz en azından
-
@Estevez muhasebede alacak senedi yenilemesiydi sanırım
-
@kpssınavı hocam o doğru. Bende yanlış yapmsiim. Enflasyon hedeflemesi hukumetle beraber yapılıyormuş. Şıklarda mb hedefler diyordu yanlış olan o yuzde 90
-
Isletmede;
Cerceveleme etkisi
Entropi
Bsmv finansman gideri
Amortisman 2000
400 du sanirim kisi basina gsmh -
@businesswoman hocam hepsini aynı yaptım sadece bsmv yi peşin ödenen vergi yaptım. Finansman gideri bankaya ödediğimiz faiz oluyor yani kesinti ücreti
-
@gpale evet senet yenileme olacak
-
Emin olduklarim degil hepsi anahtar kelimeleri hatirladiklarim
Borclanmanin gercek maliyeti 32 ydi galiba
Reel faiz
Piyasa talep egrisi
Talep egrisi
EKB modeli -
@businesswoman amortismana 6k verdim ^^
-
Kantitatif sorusu vardı sanırım doğrusal programlama yaptım ya da öyle bir soruydu cevabı doğrusal yaptım ama
-
@kpssınavı maşallah ekonometriden 0 çekmişim
-
@Estevez o kantitatif miydi kalitatif miydi çünkü delphi kalitetif olmayı ama onu da gini yaptım
-
@gpale gini de işaretledim
-
@gpale bi tanesi delphiymiş sanırım
-
@Estevez delphiyle gini aynı soruda şıklardı
-
@gpale delfi yazan vardı bir tane de
-
@Estevez şu bankayı da merkez bankası yaptım salladım tabi de umarım tcmb veriyordur kredileri
-
@Estevez paranin fonksiyonlari 1 2 3, etkililik gerceklesen/planlanan, Merkez Bankasi