Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
@esraesra hayır fishere gore sizinki doğru. Fisher beklenen enflasyon da artış olduğunda nominal faizde aynı oranda artar yani reel faiz uzun dönemde degişmez diyordu. Nominal faiz artarsa tahvilin getirisi artar tahvil talebi de artar.
-
@teta fisher nominal faizin artışını açıklarken beklenen enflasyon artışı verilern borcun reel dğerini düşürecek tahvil talebi azalacak, arzı artacak tahvil fiyatı düşecek ve nominal faiz artacak diyor. Faiz artışı burda sizin kurudpunuz mantıpın sonucu oluyor yani.
-
@serverbedi valla maşallah hocam nasıl tutmuşsun hepsini aklında şöyle bir babayiğit de işletme sorularını paylaşsa ya :))
-
@esraesra doğru doğru haklısınız beklenen enflasyondaki artış tahvil üzerinden nominal faizi arttırıyor. Sanirim soruda da bu süreci soruyordu.
-
@teta aynen.
-
@serverbedi düzenleme ortaklık payı 45 oldu diye biliyorum. Ayrıca Büyükşehirlerde 2 milyonun üstü nüfusa sahip ise 10 danışman atanabiliyor. Hafızanıza sağlık.
-
@teta işletme ama ortak sorular herkeste aynı değil mi aa geçerli maliyet sorusu iktisat alanında değil miydi acaba çünkü işletmede de var öyleyse çok pardon
-
@Estevez eyvallah hocam teşekkürler
@şanlıtellak evet haklısın hocam o iki soru dediğiniz gibi olacak -
@serverbedi hocam il encümeni 5 olacak bir de çevre hukuku ilkelerine sürdürülebilir kalkınma dedim hukuktan alakasız bir kavram çünkü tabi doğru mu emin değilim emeğinize sağlık
-
@Estevez, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
Bir de bir soru daha vardı 3 isimli bir şık vardı blake olan şık model sorusuydu herhalde.
Blake olan şık yani problemin belirlenmesi ile başlayan aşamalar aşağıdakilerden hangisi diye vardı soru ben de sanırım a yaptım blake 3 isimli olan ama doğru mu bilemiyorum
-
@rukiyesv hocam ben de bilmiyorum o da tahmini olarak yaptığım sorulardan biri kpss de işletme de hep isim olan soruları okurken bu futbolcu ismi bu basketçi ismine benziyor falan diye elerdim bu sınavdakiler hep yakındı çok eleme şansı olmadı
-
@delikupeli hocam encümen sayısı 7 olacak eminim. Diğer soruyu ben de sürd. Kalkınma yaptım ama cevap kusurlu sorumluluk.
-
@businesswoman hocam bu ekb modeli dediğiniz hangisi ?
-
Bir de ben a grubuydum peş peşe iki tane regresyon olan soru vardı yanlış hatırlamıyorsam regresyon du yani ilkini regresyon işaretledim ikincisini başka
-
@serverbedi kalan 3 soru:
-bireysel başvuru kapsamında olmayan hak
-çoğulcu demokrasi özelliklerinden değildir
-hangisi bilgi edinme ve denetim yolu değildir -
@serverbedi Hocam siz galiba belediye encümeni ile karıştırıyorsunuz
-
Bsmv finansman gid olucak diyor nete bi yazin bakin arkadaslar bsmv muhasebe kaydı diye
-
@thegirlhasnoname teşekkürler ama yukarda bireysel başvuru sorusunu yazmıştım. Sanırım tekrar yazdınız hocam.
@delikupeli 5302 sayılı kanundan az önce baktım hocam
-
@Estevez stok bulundurma maliyeti ve sipariş verme maliyeti minimum olduğunu ifade eden kavram hangisidir diye soruyordu ekonomik sipariş yaptım cevabını
-
@rukiyesv onu ben de ekonomik sipariş yaptım. Ayrıca bsmv ye de baktım dediğiniz gibi finansman gideri diyor sanırım yanlış yapmışım ben aklımda pövf diye kalmıştı