Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
@teta, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
@Cura ya bu marjinal fayda sorusunda dikey eksende fiyat yatay eksende miktar var demiş. Yatay ekseni kestiği noktayı sormuş. Bu noktada sıfır fiyattan tuketilebilecek max mal miktarını gosterir. Max mal miktarıda marjinal faydayı 0 toplam faydayi max yapar diye düşündüm
Talep egrisinden fayda analizi yapmasi bana garip geldi o soruda.Bazi secenekler zaten cok siritiyordu(toplam fayda sifir filan vardi) ama dedigim gibi talep fonksiyonundan fayda analizine nasil gecti anlamadim.
-
@teta evet
-
@gsmg150, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
Ben de altın standardına 1944-1973 dedim ama soruda uluslararası altın standardı diyodu klasik demiyordu. Cevaba baktım 1870-1914, yanlış yapmışım
Uluslararasi altin standardi diyorsa cevap 1944-1973 olur hocam.Soyle geciyor "International Gold Exchange Standard or Foreign Exchange Standard was set-up with the establishment of International Monetary Fund. "
-
@Cura talep dogrusu marjinal fayda dogrusunun mal piyasasindaki halidir. Yani talep dogrusu azalan marjinal fayda kavramindan turetilir. Aradaki fark marjinal fayda negatif olabilirken talep dogrusunda fiyat-miktar analizi yapildigi icin talep dogrusunun miktar ekseni altina gecememesidir.
-
-
@Cura hocam cevap 1870-1914 mü şimdi ? Bir de sana sorayim.
-
@teta, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
@Cura hocam cevap 1870-1914 mü şimdi ? Bir de sana sorayim.
1944-1973 olmasi lazim eger soruda uluslararasi altin standardi diyorsa.Klasik altin standardi 1970-1914 arasi.
-
@Cura uluslararası altın standardı diyodu hocam eminim, bölüm iktisat dimi hocam
-
Zorunlu karsiligi vermis rezerv parayi vermiş. Bir soru vardi hatirliyor musunuz? Onun cevabi 1/10×100 den 10 du dimi?
-
@gsmg150 1944 1973 o zaman hocam cevap. Dedigin gibi degil
-
Zorunlu karsiligi vermis rezerv parayi vermiş. Bir soru vardi hatirliyor musunuz? Onun cevabi 1/10×100 den 10 du dimi?
Yaratilan parayi soruyordu sanki.1000 yaptim yanlis hatirlamiyorsam.
-
@Cura hocam 100 birimlik rezervden 10 birimlik vadesiz mevduat çıkmaz mı?
-
100 birimlik paranin 90'i tekrar kredi veriliyor.(10 birimi MB rezervlerine gidiyor)
90 birimlik paranin 81'i tekrar kredi veriliyor.(9 birimi MB rezervlerine gidiyor.)
.
.
.
Bu miktarlarin toplami da kaydi para carpanindan 1/0.1=10 , 100x10=1000 birim artis gerceklesiyor -
@Cura bu oncullu para sorusunu naptin? Üçünü de isaretledim ben. Birde cevabı para kurulu, enflasyon hedeflemesi olan şıklar vardı
-
@Cura bu oncullu para sorusunu naptin? Üçünü de isaretledim ben. Birde cevabı para kurulu, enflasyon hedeflemesi olan şıklar vardı
paranin fonk. soruyordu evet hepsini isaretledim digerinde de mb enflasyon hedeflemesini isaretledim.
-
@Cura bir de is üzerindeki kaymayi sormuş. Sadece faiz oranlarindaki degismeler olacakti
-
@Cura bir de is üzerindeki kaymayi sormuş. Sadece faiz oranlarindaki degismeler olacakti
evet
-
Hiç kamudan yok mu ya :)))
-
@Cura ekonometri sorularinin cevaplarını biliyor musun?
-
@michaelcorleone bi fikrim yok hocam 40 doğru üstü muhtemelen