Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@leyla Cezayir olacaktı hocam. Bahreyn ciddi yanıltıcı bir şıktı ama. Ayrıca "DTÖ"nün şıklarda olduğuna emin misiniz? Ona göre sevineceğim de
-
Hatırladığımız soru ve cevapları buradan yazalım arkadaşlar. Birlikte tartışalım. Ben üst sayfada yazdım birkaç tane
-
forumdan toparladıklarım:
Test Soruları
1- Neva Kar adlı eser kimin? Cevap: Itri
2- Trump vize yasağı Kararnamesi hangi ülkeyi kapsamıyor? Afganistan
3- İsyan ahlakı kitabının yazarı kimir? Nurettin Topçu
4- Şu anda göreve bulunan hangi Turki Cumhuriyet lideri eşleşmesi yanlıştır? Özbekistan İslam Kerimov
5-Hangisi çift meclisli değil? İsveç
6-"Global Village" kavramını ortaya atan Kanadalı İletişimci? Marshall Mcluhan
7-Neoliberalizm- neorealizm hangi temel meselede çatışmıyor? Ulinin anarşik ortam olması.
8-" Yahya Kemal Beyatlı,
"Çok sürse ayrılık, aradan geçse çok sene,
Biz sende olmasak bile, sen bizdesin gene" dizeleri ile hangi şehri kast etmektedir (ya da seslenmektedir)?" Cevap: üsküp
9-Beyazıt Meydanının yayalaştırılması projesi Türk Tarih Kurumu, hangi mimar? Turgut Cansever
10- Suriyelilerin statüsü? Geçici koruma altındaki yabancılar
11-Milletler Cemiyeti'nin kurucu üyesi değil? ABD
12- Hangi kurum sonra kurulmuştur? Dünya Ticaret Örgütü
13-Mukaddime (Ibn Haldun)
14-Medinetul Fazila kimin? Farabi
15-"toplumsal sozlesmeciler (lock,hobbes, j j russo) "
16-Kültür medeniyet ayrımı? Ziya Gökalp
17-Yönetimle ilgisi olmayan? Süleyman Çelebi- Vesiletün Necat
18-Kültür başkenti hangi yılki eşleştirme yanlış? İstanbul yanlış - 2013 Eskişehir doğrusu
19-"Turkiyeden yurdisina gocler hangi nedenle yapildi ( 60 80 is bulma, 80 90 siyasi nedenler ve multecilik, 90 2000 egitim yatirim)" hangileri doğru?
20-Meşruti Monarşi? Ürdün
21-D8 üyesi olmayan? Suudi Arabistan
22-19.yy okuyan kişi hangi biyografiyi okumasına gerek yok? L. Johnson
23-Türk vatandaşlığı kanunu 28.madde kapsamınad verilen belge? Mavi kart
24-Arap baharı ile yönetimi değişmeyen ülke? Cezayir?
25- Uluslararası hukuka uygun zarar verici davranış? Misilleme
26-3 soru grafik
Klasik
"1. Yurtdisindaki Turk diasporasinin gidis nedenine gore ( isgucu-egitim-yatirim amaci) degerlendirerek Turkiye icin onemini aciklayiniz. 2. Avrupa'da artan yabanci ve gocmen dusmanligi ile Islam karsitliginin nedenleri nedir? 3. Kamu diplomasisi ve kultur diplomasisinin onemini son donemde Turkiye'de kurulan ilgili kuruluslari da dikkate alarak degerlendiriniz."
-
Bir soru YTB'nin sürekli kurulları ile ilgiliydi -
Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu - Kültürel ve Sosyal İlişkiler Eşgüdüm Değerlendirme Kurulu - Uluslararası Öğrenciler Değerlendirme Kurulu
-
Teşekkürler hocam. Ben de ilave edeyim
1)NATO'ya üye olup AB'ye üye olmayan ülke: Finlandiya
2) cevabı endogami olan soru
3)bağlantısızlar hareketine üye olmayan lider sorusu -
@zencimusa Ek olarak: Ahmet Hamdi Tanpınar- Saatleri Ayarlama Enstitüsü sorusu; İsyan Ahlakı-Nurettin Topçu; Trump yaptırımları; Türki lider eşleştirmesi, İslam Kerimov; Türk Keneşi- Özbekistan.
-
@H_Yılmaz Bağlantısızlar sorusunun cevabı ne olacaktı hocam, hatırlayamadım şu an?
-
@H_Yılmaz bu soruyu AB'ye üye olup NATO'ya üye olmayan olarak hatırlıyorum, yanlış mı hatırlıyorum? Eğer böyleyse cevap Finlandiya.
-
@zencimusa Soru dediğiniz şekilde hocam evet.
-
@patronaj şıklarda tito, nasır, suharto, ziya ül hak vardı. Diğerini hatırlayamadım. Ziya ül Hak zannediyorum.
-
@zencimusa Evet hocam aynen, hatırladım, Ziya ül Hak.
-
@patronaj oyle olmali hocam hatta sinavda tarihleri yanina yazmistim şiklarin. 95 yazdigimi hatirliyorum : )
-
@leyla Açıkçası bayağı sevindim : ) 40 doğrunun altına düşmek, psikolojik eşiğim olmuş durumda.
-
toparlamak gerekirse:
26-YTB'nin sürekli kurulları soruldu. Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu - Kültürel ve Sosyal İlişkiler Eşgüdüm Değerlendirme Kurulu - Uluslararası Öğrenciler Değerlendirme Kurulu
27- AB'ye üye olup NATO'ya üye olmayan ülke? Finlandiya
28-Almanya'da Türk ailenin evlatlarını Türk ile evlendirmesi? Endogami
29-Hangisi Bağlantısız lideri değil? Ziya ül Hak
30-Ahmet Hamdi Tanpınar – Saatleri Ayarlama Enstitüsü
31-Türk Keneşine üye değil? Özbekistan -
Türksoy organizasyonu yıl-şehir eşleştirmesi vardı. Cevapları hatırlayan var mı? Ya da doğru cevabı direk söyleyebilecek?
-
Bu Finlandiyalilar da Ikinci Dunya Savasinda Ruslarla savasip sonra NATO ya girmeyerek ayip etmisler bence
-
@nizam Yukarıda yazılmıştı hocam, 2013-İstanbul. Eskişehir olması gerekiyordu.
-
@zencimusa Cevabı "Kamu Diplomasisi" olan bir soru vardı hocam yanlış hatırlamıyorsam.
-
@zencimusa Yine aynı şekilde, cevabı "Maarif Vakfı" olan bir soru vardı.
-
Cevabi diaspora olan da bir soru vardi. Realizmin ozelliklerinden olmayani soran da bir soru vardi