Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@leyla Ayrıca, aşağıdakilerden hangisi "koruma sorumluluğu" kapsamında işlem yapılmayan bir savaştır sorusu vardı. Cevabı 1980-88 Irak-İran Savaşı olacaktı yanılmıyorsam.
-
@patronaj evet bence de cevap İran Irak savasi idi
-
tablo ile ilgili soruları dahil ettiğimizde hatırlayamadığımız 12 soru kalıyor geriye.
-
@zencimusa Bir sorunun iptal edildiği bilgisi de bu rakama dahil mi hocam?
-
@patronaj yanlış ifade ettim, iptal soru ve tablo soruları hariç 12 soruyu çıkartamadık.
-
@zencimusa BM'nin organları ya da Güvenlik Konseyi ile alakalı bir soru hatırlar gibiyim üstad? Ya da zihnim bana oyun oynuyor şu an
-
Venedik komisyonu sorusu vardi
-
@patronaj hatırlayamadım hocam bu soruyu.
-
@leyla Venedik Komisyonu hangi örgütün anayasal danışma örgütüdür? Avrupa Konseyi
-
@zencimusa Zihnim oyun oynadı öyleyse : )
-
Nizamülmülk sorusu vardı bahsi geçti mi
-
Bir tane de uluslararası ilişkilerde yaklaşımlar sorusu vardı. Yukarıda özellikleri verilen yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir? Neorealism , idealizm, yapısalcılık, vs
-
@H_Yılmaz Neo-Neo sorusundan farklı bir soru mu üstad?
-
@nizam Bu soru, cevabı "Süleyman Çelebi" olan soru hocam yanılmıyorsam. Şayet öyle ise evet bahsi geçti.
-
@patronaj aynen, farklı bi soruydu. Emin olmamakla birlikte ben neo-realizmi işaretledim.
Ziya-ül hak cevabından emin misiniz. Ziya ül hak bağlantısızlara üye diye biliyorum. Bi de Maarif vakfı sorusunu ben yunus Emre enstitüsü yaptım
-
@H_Yılmaz 1979'da üye olunmuş hocam, haklısınız. Cevap ne oluyor bu durumda? Çünkü şıklarda Tito, Nasır, Suharto vardı. Bunlar da Bağlantısız. Ya hatırlamadığımız diğer şık cevap ya soruyu net hatırlamıyoruz ya da soru yanlış.
Maarif Vakfı sorusundan eminim ama, http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/06/20160628-17.htm kanunun ilk maddesinden bakabilirsiniz.
-
@patronaj Hatırlamadığımız şık doğru cevap muhtemelen. Diğer şıkları eledik çünkü
-
@zencimusa @leyla @nizam @H_Yılmaz Hatırlayan bir arkadaş yazarsa çok seviniriz diyelim öyleyse, gün boyu aklıma takılmasını istemem çünkü : )
-
.................
-
Benimde sizin dışınızda hatırladğım sorular:
1-Diaspora kavramı.
2-Camp David-Mısır ve İsraille ilgiliydi soru öncülü.
3-Einshower Doktrini- ABD'nin Ortadoğu'dan çekilmeceği ile ilgili soru öncülü.
4-Yurt dışında eğitim, barınma vb faaliyetleri olan kuruluş-Yunus Emre Enstitüsü
5-Venedik Komisyonu-anayasal faaliyetlerle ilgilenen kurum hangi kuruluşun bir organıdır (Avrupa Konseyi)
6-Adalet Divanının kararlarına ilişkin doğru-yanlış sorusu. cevabını hatırlamıyorum
7-Realizm'e ilişkin doğru yanlış sorusu-cevabını hatırlamıyorum ama şıklarda devletin kurumları birbiriyle karşılıklı bağlantılık üzerine çalışır gibi bir ifade vardı.