Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@zencimusa @H_Yılmaz bende öyle bir teori sorusu hatırlıyorum soruda özellikleri verilmişti, seçeneklerde teorilerin isimleri vardı sanırım sanki davranışsalcılık yada inşacılık işaretlemiştim yada tam hatırlamıyorum
-
Galiba cevabi sosyal insaacilik olan bir soru vardi evet ama net degilim. Bir de oryantalizm sorusu vardi
-
@leyla Evet cevabı Oryantalizm olan soruyu hatırladım. Ama diğer soruyu hatırlamadım açıkçası? Ya ben sosyal inşacılık yapmadığım için ya da sorunun öncüllerini hiç hatırlamadığım için.
-
@patronaj bir an kimlikle ilgili bir seylerin oldugu bir soru vardi gibi hatirladim. Ama baska detay yok. Ya da boyle bir soru yoktu : )
-
@leyla Yani @textliner da benzer bir soru hatırladığına göre muhtemelen böyle bir soru var ama ben yanlış yaptığım için hatırlamıyorum olsa gerek : ) Cidden sonuç beklemek de zor. Dile kolay minimum bir ay sürecek.
-
@patronaj minimum 1 ay mı? O kadar sürermi ya eminmisiniz hocam?
-
@textliner En başta fikrimi söyleyeyim, "inşallah sürmez" : ) En son yapılan ve benim ulaşabildiğim uzman yardımcılığı yazılı sınavı; 21 Şubat 2015 tarihinde yapılmış. Bu sınava yedi gruba bölünmüş halde 200 kişi girmiş ve sınav sonuçları 13 Mart 2015'te açıklanmış. Bu sınavın mahiyeti hakkında bir bilgim yok.
Bizim sınava 240 kişi girdi. Testleri okumak bir gününü bile almaz kurumun ama klasik sorularda kişi başı 4-5 sayfa desek (5 diyelim) 1200 sayfa yapıyor. Kağıt okuma işini yürütecek kişi sayısına göre değişecektir süre. Gümrük Bakanlığı AB uzmanlığı yazılı sınavı iki ay geçti hâlâ açıklanmadı; ondan kötü olmayacağını umarak bitireyim sözlerimi
-
@patronaj bu durumda geç açıklanması da avantaj olabilir o zmn, birçok kurumda mülakat sonucu bekleyen kişilerde var sanırım yurtdışı türkler açıklanana kadar belki oraların mülakatları açıklanır ve kazanan arkadaşlar yurtdışı türklere girmek istemiyorlarsa listeden isimlerini sildirebilirler yada mülakata girmeyebilirler
-
Noam Chomsky ile ilgili bir soru hatırlayan var mı ?
-
@hakank "Global Village" kavramını ortaya atan Kanadalı İletişimci? Marshall McLuhan.
Bu sorunun ilk şıkkı Chomsky idi hocam.
-
@textliner Üstad açıkçası erken açıklamalarını tercih ederim; çünkü kurumun niteliği gereği herhangi bir caymayı çok olası görmüyorum. Erken açıklansın, herkes net baksın önüne. Geç olunca inan her şeyin tadı kaçıyor.
-
Yazılı sınav sonuçları açıklandı dostlar.
-
Olmadı da bari kaç puan aldık ve kaçla kapattı onu öğrenebilseydik.
-
benim oldu ama ben de kaçıncı olarak ya da kaç puanla kazandığımı bilmek istiyorum bu nasıl saçma sapan bir açıklama şeklidir bunun başka bir örneği daha var mı arkadaşlar? yanılıyorsam düzeltin ama yazılı sınav notumuz ile sözlü sınav notumuzun aritmetik ortalaması alınarak nihai notumuz belirlenecek. e ben yazılı sınav notumu bilmezsem mülakat sonuçlarına nasıl itiraz edebilirim ki, istenen de malesef bu sanırım. Umarım kısa zamanda bu yanlıştan dönerler.
-
.................
-
@khun Mülakata kaldım üstad. Bakalım bundan sonraki süreç nasıl gidecek. Hepimizin hakkında hayırlısı.
-
@giantsbane Hocam dediklerinize katılıyorum ama sözlü mülakat sonucuna itiraz henüz Türk bürokrasi tarihinde vaki olmadığı için bu tarz açıklamalarda bulunmanın sonuca ekstra etkide bulunacağını düşünmüyorum. Şu aşamada referansı sağlam olanlar, yazılıda bizden düşük bile alsalar ve biz bunu sonuç kısmında görsek dahi önümüze geçebilir ve geçecektir.. Dolayısıyla biz kendi mülalatımızı adam gibi geçmeye özen gösterelim; varsın hak yenecekse yensin, onların derdi. Benim şahsi düşüncem bu açıkçası.
@ErTuGS Size katılıyorum ama. Kazanamayan en azından puanını öğrense; yazılı sınava itiraz söz konusu olabilirdi. Kurumun senelerden beri teamül haline gelen bu uygulaması ne yazık ki şeffaf değil.
-
.................
-
@khun Çok teşekkür ederim üstadım; inşallah. Dananın kuyruğu mülakatta kopuyor malumunuz... Size daha da güzelleri nasip olsun.
-
@patronaj tebrik ederim. Benim de olumlu. Dediginiz gibi dananin kuyrugu mulakatta kopuyor. Hakkimizda hayirlisi