Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Benim mülakat saatim de alfabetik sıraya uyuyor. Belli ki isime göre sıralama yapmışlar
-
aynen alfabetik o zaman kesin. bana mülakat saatinden 15 dk önce gelmeniz yeterli dendi bu arada. tabi ben nolur nolmaz daha erken giderim onlar kadar rahat olamıcam
-
keske kurumda calisan birisi foruma kurumu anlatan bir yazi yazsaydi. Bizim icin faydali olurdu.
-
@giantsbane aynısı hem telefon ile hem mail yoluyla bildirildi bana da.
-
2 saat ayırmalarını anlamadım ben? 11.30-13.30 arası tarzı bir şey yazılmış. İki saat mülakatın sürmesi söz konusu olmasa gerek?
-
@patronaj üstad bu yine iyiymiş Dışişleri 9.30-13.30 diye 4 saatlik dilim yapmış herkesin 9'da gelmesini bekliyor üstelik. Bu arada bir çakışma olmadı Dışişleri'yle, 9 Mart'ta da aynı saat dilimindeyiz sizinle görüşmek üzere, başarılar şimdiden herkese.
-
@giantsbane Dışişleri cidden bir hayli stres oluşturmak istiyor anlaşılan : ) Ama çakışmamasına sevindim. Üstadım benim 10 Mart bu arada, deneyimlerinizi 9 Mart akşamı merakla bekliyor olacağım : )
-
@patronaj tabii ki, kolay gelsin : )
-
Üstatlar mülakat için ilanda belirtilen değerlendirme kıstaslarında, dil bilgisi yer almıyor ama mülakatı yapanlar bu yönde bir değerlendirme içerisine girebilirler mi , daha önceden YTB mülakatı yaşayan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşabilirler mi ?
-
@andreasluft Dil bilgisine dair sözlü mülakatta herhangi bir şey yapmaları teknik olarak imkansız; çünkü ne ilanda ne de sınav yönetmeliğinde böyle bir şey mevcut. Ayrıca, İngilizce sormak gibi bir niyetleri olsa, yazılı sınavda da karşımıza çıkardı. Yazılıda olmayan sözlüde de olmaz bana kalırsa; reading ya da writing değil de bir tek speaking ise aradıkları, bilemem : )
-
bence ingilizce sorulması o kadar da sürpriz olmaz dostlar zira başvuru belgeleri arasında YDS de yer alıyordu diye hatırlıyorum. ya da cümleyi tersten kuracak olursam, ingilizce soru sorulursa kimse niye sordunuz diyemez diye düşünüyorum. ama kişisel tahminim ingilizce uluslararası ilişkiler sorusu değil de her mülakatta allahın emri hâline gelen "ingilizce olarak kendinizi tanıtın " gibilerinden bir şey bekliyorum. ama kestirmek zor
-
Teşekkür ederim değerli cevaplarınız için
-
Yarın mülakata girecek değerli dostlara şimdiden başarılar diliyorum. Nasipten öte yol yok, Allah utandırmasın.
-
İnşallah hakkın yenmediği hakkedenin kazandığı bir mülakat olur. Herkese başarılar Allah yolumuzu açık etsin.
-
Dostlar; mülakat hakkındaki görüşlerinizi ve tecrübelerinizi merakla bekliyorum.
-
Mülakat süreci devam ederken yorum yapmak çok adaletli değil bence önce girenlere haksızlık olabilir. Ayrıca mail lere gelen gizlilik bildirisini de hesaba katarak cuma günü akşamını beklemek daha mantıklı bence yorum yapmak için
-
@goinfor1 Hesabı açar açmaz bunu yazmanız ilginç olmuş. Bunu yazmak için hesap açmanız daha da ilginç : ) Bu başlıkta insanlar birbirinden "kaçırarak" değil, birbiriyle "paylaşarak" bulundu bugüne değin. Kaldı ki burada istediğim şey; sorulan soruların yazılması değil, teknik özelliklerdi (mülakata kaç kişi girdi, ortam nasıldı, nasıl geçti vb.) Ama pekala sizin dediğiniz gibi olsun; kimse yazmasın, önce girenlerin hakkı yenmesin (bu ne demekse artık, o da ayrı mesele).
Selametle. -
mulakata onceden giren arkadaslar herhangi bir bilgi vermezlerse bu haklaridir, olumsuz dusunmeyiz tabii ki. Ancak atmosfer gibi cesitli konularda bilgi verirlerse de sevinmeyiz diyemem acikcasi
-
Arkadaşlar mülakattan çıktım komisyon baya kalabalık sürede oldukça uzun, genel itibariyle ciddiydiler. Ancak aşırı stress yapacak bir durum yoktu. Herkese bol şans..
-
Arkadaşlar selamlar, ben de çıktım mülakattan. Gizlilik, yasak vs. bilmiyorum da yani olabilir tabi de her şeyden önce birincisi etik değil soruları söylemek ikincisi giren arkadaşlar hak vereceklerdir ki çok da bir anlamı yok yalnızca kafanızı karıştırır çünkü çok büyük bir soru havuzları var. Biraz dost acı söyler gibi olacak ama yanlış anlaşılmasın amacım moral bozmak değil sizleri hazırlamak. Zorluk bakımından Dışişleri mülakatına yakındı diyebilirim. İngilizce soruldu hatta ben fransızca yds de gönderdiğim için fransızca soruyla da karşılaştım. Sorular oldukça spesifik olabilir bu yüzden benden size tavsiye mümkün olduğunca konuyu iyi bildiğiniz bir alana çekin ki detay soruları göğüsleyebilesiniz. Herkese bol şans.