Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@H_Yılmaz Önceki attığım mesajı yok varsayalım. Soru, "Hangisi daha sonra kurulmuştur" olacak. Cevabı da "NATO".
-
@patronaj aynen üstadım hangisi daha sonra kurulmuştur diye soruyodu. Yanlış yazmışım. Şıklarda dünya ticaret örgütü var mıydı ya? Vardıysa o doğrudur. Ama ben dünya bankası vardı diye hatırlıyorum. Ben Avrupa konseyini işaretledim
-
Mukaddime (ibni haldun), farabi ( medinetul fazila),toplumsal sozlesmeciler (lock,hobbes, j j russo). Koçibey risalesi (yönetimin nasil olmasi gerektiğini iliskin değil), ziya gokalp ( kultur medeniyet ayrımi) hatirladiğim kisimlar.
-
@H_Yılmaz Şıklar hatırladığımız gibi ise şayet sizin cevabınız doğru imiş hocam Avrupa Konseyi Mayıs 1949, NATO Nisan 1949
-
@aydnlk Koçibey Risalesi cevabı yanlış hocam; doğru cevap "Süleyman Çelebi- Vesiletün Necat" olacaktı. Onun dışındaki cevaplara katılıyorum.
-
@patronaj doğrudur.
-
2013 kultur baskenti (eskisehir mis)
-
Turkiyeden yurdisina gocler hangi nedenle yapildi ( 60 80 is bulma, 80 90 siyasi nedenler ve multecilik, 90 2000 egitim yatirim) cevap hepsi mi olacakti?
-
@aydnlk Ben hepsi yaptım, muhtemeldir ki doğru hocam.
-
Çift Meclis olmayan ülke İsveç
Meşruti monarşi olan Malezya
Afrika birliği merkezi adis abeba
Trump'ın yasak koymadığı yer afganistan
D8 üyesi olmayan Suudi Arabistan
Cemiyeti Akvam a kurucu üye olmayan Japonya
Bi soru lyondon johnson
Bi soru mavi kartHatırladığımız cevapları yazalım arkadaşlar
-
@H_Yılmaz Cemiyet-i Akvam'ın cevabı ABD hocam. Ayrıca meşruti monarşi sorusu sıkıntılı bana kalırsa; Malezya da Ürdün de meşruti monarşi zira.
-
@H_Yılmaz milletler cemiyeti kurucusu olmayan ulke abd degil mi hatta bu soru kpss sorusu misilleme sorusu gibi?
-
@H_Yılmaz Ve "Mavi Kart" sorusu ne idi hocam, hatırlamadım onu?
-
@patronaj Hocam meşruti monarşi sorusunda ben de Ürdün'ü işaretledim. Tereddütteydim, eve gelince internetten baktım. Malezya daha kuvvetli bi ihtimal gibi görünüyor açıkçası.
-
@patronaj tirk vadandasligi kanunu 28 madde kapsaminda olanlara verilen belge? (mavi kart)
-
@H_Yılmaz Dışişleri sitemiz de dâhil olmak üzere birçok akademik ve resmi kaynakta Ürdün, anayasal monarşi olarak geçiyor hocam. Dolayısıyla itiraza fazlasıyla açık bir soru.
-
@aydnlk pardon Türk vatandaşlığı
-
Şiklarda Dunya Ticaret Orgutu vardi. Dolayisiyla cevap oydu. Arap bahari ile yonetimi degismeyen ulke sorusu da vardi. Dogru cevabina bakmadim ama sanirim Bahreyn yapmistim ya da Yemen mi vardi şiklarda
-
@leyla Cezayir
-
@H_Yılmaz dogrudur : /