Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019 (Sosyal - Hukuk - Mühendislik)
-
@engineerisletme bence üni dersleri iyi olanlar bu işi götürür can olmaz bence
-
İçerisinde belediye gelirleri şıkkının olduğu dolaylı vergi sorusunun da iptal edilmesi gerekmez mi?
-
@beveridge-eğrisi beledye vergileri harcama vergilerinni içinde şahsen dogru o soru hepsi olacaktı benim kaanatim bu yönde
-
Hukuk sınavındaki ceza hukukunun amaçları sorusunun cevabı neydi?
-
@jeanpaulsartre içinde dolaysız emlak vergisi olan gelirin hepsine nasıl dolaylı diyebiliriz hocam.
-
@beveridge-eğrisi anlayamadım hocam tam ne demek istediginizi emlak vergisi diye bir şık yoktu diye hatırlıyorum zaten o servet vergisi
-
@engineerisletme umarım bundandır. 50 soruda 35 net yapmak max 12 yanlış yapmak demek. Bana göre de 12 yanlıştan daha çok yanlış yapılmıştır. O kadar kolay değildi sınav. Genel kültürler bile zorlayıcıydı
-
@sirnakli eem için 96 kişi çağrılacak. Bu 96nın kaçı 35net üzeri yapmıştır ki
-
@Arzuhal çan olur
-
@jeanpaulsartre öncüllerden biri belediye gelirleri idi. Emlak vergisi de belediye gelirlerindendir ve dolaysız vergidir. Buna rağmen nasıl tüm belediye gelirlerine dolaylıdır diyebiliriz diyor arkadaşımız ki bence haklı.
-
@kuruhasan hocam kurum sınavları ki kendi hazırlıyo bu kadar detay düşünemez ama haklılık payı itiraz edecekseniz edin tabi
-
@beveridge-eğrisi Emlak Vergisi Kanunu'nun kabul tarihi 1970 ve bu vergi 1986 yılına kadar merkezi yönetim tarafından tahsil edilmiş, 1986 sonrası da tahsilatı belediyelere bırakılmış. Emlak vergisi kanunu belediyeler kanunu ile ortaya çıkan bir kanun değil hocam. Emlak vergisi bir belediye vergisi değil, TBMM'nin çıkardığı bir vergi.Emlak vergisi toplama yetkisi belediyelere ait, emlak vergisi bir belediye geliri evet ama emlak vergisi bir belediye vergisi değil. Ben bu açıdan düşünerek emlak vergisi belediye vergileri kapsamına girmez diyerek hepsi dolaylı seçeneğini yaptım.
-
@enjoythesilence heyt be helal olsun hocam ben düz mantik yaptim sen neler dusunmussun bunlari dusunup sorulari yetistirdin mi bari
-
@jeanpaulsartre Bu tarz bilgiler bir çok kaynakta yazar hocam, sınav esnasında bunu daha önce okumuş biri için çok zaman almaz. Daha güzel sorulabilir miydi evet olabilirdi, arkadaşlar kendi açısından haklı olabilir tabiki
-
@enjoythesilence bi sey demedik be hocam herkes hakli kendince tabi
-
@jeanpaulsartre yok hocam estağfirullah açıklama yapmak istedim sadece
-
@engineerisletme sizin girdiğiniz salonda katılım tam mıydı
-
@hukukişisi 1-2-3 olması lazım. Dördüncü öncül kişiler arasında barışı sağlamak gibi bir şeydi. Öyle bir amaç yok.
-
@enjoythesilence öncülde belediye gelirleri yazmıyor muydu üstad ben mi yanlış hatırlıyorum.
-
@Phoenix Kalan 5 soruyu tespit edebildiniz mi?