Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019 (Sosyal - Hukuk - Mühendislik)
-
Hakikaten soruları kucakta mı çözüyoruz
-
Geçen sene bil Müh sınavına giren var ne çıktığını hatirlayan
-
@gracesecret herkes sınav zor diyor hocam soru hatırlayan yok:)) 50 soru 60 dk bence sürede çok az
-
Genel yetenek kültür nasıl acaba
-
Soru dağılımı felan geçen sene giripte forumda olan varmı
-
@engineerisletme mat sormasalardı yeterdi aslında 60 dk acımasız olmuş gerçekten
-
Şu forumdan max derecede faydalanalım arkadaşlar ilk sayfalarda son iki yılda çıkan sorular paylaşıldı bizzat ben paylaştım devamlı son sayfada kalmayın aynı şeyler tekrar tekrar paylaşılmaz bilgiyi biraz arayalım
-
@karagergedan 43 sayfa var soruları bulmak adına her yorumu okumak bilgi aramaktan ziyade boş vakit geçirmek olmuyor mu çok fazla bilmişlik yapan insan var bu sayfada soruları tekrar atmayı istemiyorsanız akıl vermek yerine tepkisiz kalabilirdiniz şahsınıza yönelik direkt bir talep olmadı sonuçta
-
@gracesecret 43 sayfa bilgiyi aramaktan çok hazır şekilde önüne bekleyenlerin iletilerinden oluşuyor.Kafasındaki soruya cevap bulmak için değil aramak için girilse bu kadar fazla sayfa oluşmayacağı düşüncesindeyim. Farkındaysanız her yeni iletide bir gelişme mi yaşandı düşüncesiyle foruma giriyoruz.Fakat karşılaşılan durum hep aynı sorular ve her yeni sayfaya geçildiğinde bu sorular bir kısır döngü içinde dönüp duruyor.
Gayem forum daha işlevsel kullanılması için sizlere alternatif sunmaktı.Bilgi saklama niyetinde olunulsa bu paylaşımlar hiç yapılmazdı zaten. -
@gracesecret hocam ben de çok bilmişlerden birisi gibi olacağım sizin deyiminizle ama bence vakit kaybetmeden bulabilirsiniz. Aşağıda sayfa sayısını değiştirerek mesela 7-10 arası yoksa 11-13 arası bi göz gezdirseniz mutlaka bi yorumdan çıkarırsınız . Ben eski başlıklarda tahmin yoluyla gidiyorum . İlk 10 sayfa şunu tartışsalar 30 da sorular açıklansa 40ta mülakat bitse vs. Belki size de fikir olur . Gireceğimiz sınav hakkında bir şeyler öğrenmek için bence 5 dakika verebiliriz. Ya da sizin soru aramak için ayırmadığınız vakti başka birisinin soru kopyalayarak ayırmasını beklemek ve o başkalarından birisi bunun boş olduğunu söylediğinde ona bu cevabı vermek bence doğru değil . Bu forumu takip ettiğimden beri gerçekten ne kadar tahammülsüz olduğumuzu , psikolojimizin ne denli yıprandığını anladım. Bu yorumu da polemik için değil sadece belki bu metodu kullanırsınız diye yaptım . Kolay gelsin
-
2018 BTK SOSYAL
- verginin dönüştürlmesi-verginin yansıması
- Terkin ( vergi alacağını güvence altına alan değildir diye sormuş)
- Doğal oran ? Hizlandiran? (Issizligi dogal issizlik seviyesinin altinda tutmak için genisleyici politika izleyip enflasyon artışna izin verilmesi?)
- Bolluk paradoksu
- İşletme defteri (2. Sınıf tüccarın tuttuğu defteri soruyor)
- 11,58-26,90
- Dış iskonto 12000
- Vaner planı :Kamu sektörünün öncü olması
- Monetarist philips ilişkisi
- Bütçe açığı güçlü para ve enflasyon ilişkisi
- 1970lerde en buyuk ekonomik sorun= Enflasyon ?
- Faiz düşer yatırım milli gelir artar
- Klasik görüş ( borclanmayi ertelenmiş bir vergi olarak gören görüşü sormuş)
- Marshall lerner =>1
- Friedmanda para talebinin gelir esnekliği >1
- Yaratılan parasal mevduat ne kadar ?
- Is lm r=1,6 Y=?
- Üretimin 2. Bölgesi mpp=app ve mpp
19.)2006da grammy ödülünü alan sanatci kimdir ? Arif mardin
20.)2017 kültür bakanlığı muze ödülünü alan muze; baksi muzesi
21.)Eser yazar esleştirmesi
22.)boşluğa hangi sayi gelmelidir sorusu : 17
23.)1 fiilde cati sorusu (babası yıkanmış gibi bi şık vardı)
24.)Hangisi 2010 anayasa degisikligi degildir sorusu : Yaş kararları tamamen açıktır
25.)Aihm bireysel basvuru sorusu
26.)idari işlemlerde zorunlu şekil şartı olmayanı soruyor
27.)Hangi işlem likidite oranini degistirir diye bi soru vardı
28.)Gaiplik sorusu vardı ;10 yıl
29.)Anonim sirket halka acilirsa ilk olarak hangi kanun bakimindan sorumlu olur ? ; sermaye piy kanunu
30.)) Bogazlar rebus in statik mi neydi o kesin doğru
[31.)cmk kanun yararina bozma
32.) Işci sorusu mat : 108 y
33.) Yürütmenin durdurulması sorusu vardi cevabi hatırlayamadım
34.) Mat ussu sayi sorusu ( 17/8)
35.) Mat asal sayi sorusu (21)
36,) kup açılımı
37.) Muhasebe özkaynak sorusu : %5 60 12
39.) Brut kar %40 olagan kar %36 vsvs : finansal giderlerini azaltmalı
38.) Menkul kiymet satis zarari 42 bin gibi bisey yaptim
40.) Hint avrupa dil grubu ; macaristan olacakmis
41.) Btk sözleşmeleri ozellikleri (cvp 10 punto yazan şık)
42 .) Btk mevzuati sorusu:
43.) 94 kararları: kitlerin kamulastirilmasi
44.) Cournot modeli
45.) Gabin nedir
46.) İstimval
47.) Hangisi yanlistir demiş =verginin daraltici etkisi harcama çarpanının genisletici etkisinden büyüktür olan şık
48.)slutsky hangisi yanlistir demiş = ikame ve gelir etksi hem giffen hem düşük malda negatiftir şıkkı
49.) 25.03.2008 vadeli vergi ne zaman zamanaşimina uğrar
50.)program bütçe Performans bütçe sorusu?
Not:cevaplar kesin değildir..
2018 MÜHENDİSLİK
1-guney kutup kuzey kutup tan daha soguk olacak
2-dogalgaz ithal cezayirdan yapmiyoruz
3-maddesine gore; noktali virgul olacakti ikinokta konmus
4-soket ip ve port numarasi tasir
5-router iletim katmaninda calismaz
6-memurun bakışları serti dokunma duyusu yerine mecaz anlamda kullanilmisti
7-van akdamar kilisesi insa edilen 2007
8-erisebilirlik guvenirlik gizlilik butunluk var ama guncelenebilirlik yok
9-Transaction", prensip olarak ya bütün işlemleri gerçekleştirir ya da hiçbirini gerçekleştirmez. İşlemlerden biri dahi başarısız olursa, bu prensip nedeniyle hiçbir işlem olmamış kabul edilir; ancak tüm işlemler başarılı olduğunda" transaction", içinde gerçekleşen tüm veri değişikliklerini onaylamış demektir. Cevabi hatirlayamadim transaction ozelligi olmayan
10-a'b'+BC tam hatirlayamadim
11-ABC+B'C kapilarin cevabi onuda tam hatirlayamadim
12-olasilik 4/5
14-0,26 kaza olasiligi kaza meyilli meyilsiz sigorta
15- en kucuk kareler yontemi 1,6 x=3, y=4, x=4,y=5 şeklinde degerler ve y=kx -->k sabit sayı enküçükkareler yöntemi
16-yuzler basamagi onlar ve birler basamagi toplamina esit kac sayi 16
17-matris oyununda herhangi bir denge yok
18-erkek ogrenci sayisi 20
19-yol 720
20-elemanlarindan 1 bulunur 2 bulunmaz cevabi:10
21-postfix::ab+cd-*
22-matris tersi kendisi ile tersi carpimi birim matrix yapandi sinx.cosx-cosx. sinx+0.0=0 saglayan Tek matrix vardi cevabi o
23-turevi alinir integral alinir şeklinde soru vardi
24-N(t) zamana bagli integral formulu vardi
25-en az malzeme kulanılan küp sorusu 4x4x4
26-Ls sistem komutu degistirip .... virus veya arkakapi backdoor olacakti
27- (x-1)+(y-1) şeklinde soru x çiftse y tek y tek ise x çift olacaktı
28- x+y=36 x ve y karelerin toplamı en fazla 1226
29-kağıt katman lı soru 5
30-ondalık sayı 1110,0111 di.
31-D-F-A-G-C-E-B-H
32-Haziran nöbet
33-işlem sorusu 3
34-analitik grafik sorusu I,II,III,IV bunlardan yanlız IV veya II ve III de olabilir tam hatırlamıyorum
35-V=1/3pih^2(3r-h) kürede bulunan suyun hacmi bu formüldür sorulan sorular bu formüle göre çözülür.
36-Push -> Stack içerisine bir bilgi koymaya (Stack’in en tepesine koyar)
Pop -> Stack içerisinden bir bilgi almaya (Stack’in en tepesinden alır)
Top -> Stack’in en tepesindeki bilgiyi alır ancak stackten çıkartmaz sadece okur
stack nasıl silinir denilmişti top -1 ise stack boştur ama silinmesi stack boyutu 0 yapılırsa silinir
37-cache ,memory,register,aritmetic logic unit merkezi işlem biriminde memory olacaktı sanırım.
38-Çoklu Satır Fonksiyonları (Aggregate Functions) : Bir sütundaki tüm satırlara uygulanırlar, bir hesap yapıp geriye tek bir değer döndürürler.AVG,COUNT,FIRST,LAST,MAX,MIN,SUM
Tek Satır Fonksiyonları (Scalar Functions) : Tablonun bir satırını temel alarak işlem yapan fonksiyonlardır. Ama her satır için ayrı ayrı işlem yapmaktadır.UCASE,LCASE,MID,LEN,ROUND,NOW,DAY,MONTH,YEAR
cevap çalışanların maaş ortalamasını veye toplamı olandı.
39-cevabı 144 olan soru vardı tam hatırlayamadım
40-sinüzüal dalga b/3 -
Arkadaşlar peki elinde hukuk soruları olan yok mu? Geçen yılın başlığında paylaşıldığı söylenmişti daha önce ancak onlar diğer alanlar gibi düzenli ve tam değil. Aramızda elinde bulunduran varsa paylaşabilir mi? En azından bu başlıkta derlemeyi deneyelim.
-
@eyvallah kardeşim.Şunu inceleyebilirsin https://yadi.sk/i/BLVVX4FtxwUEqg
-
@Aslan-Reyiz sınav test mi yfi bide kaç dk
-
@Aslan-Reyiz cook Teşekkürler
-
Geçmiş yıllarda bu sınavı girip tecrübelerini paylaşmak isteyen birisi yok mu ? Geçen seneki başlıktan elde edebildiğim tek bilgi "Sınav çok zor" oldu.
-
Aynen özellikle gk gy çalışmak gerekiyor mu yüzde kaçı gk gy iDi sınavın
-
@Baelish geçen sene sınava giren bir arkadasım sınavın cok çalışılacak bir sınav olmadığını söyledi garip bir sınavmış sözleşmelerde kullanılan punto büyüklüğünü sormuşlar, her sene yazar eser eşleşmesi soruyorlarmış, BTK mevzuatından soru gelmiş,geçen sene 10 soru gygk kısmındanmış. Büyüme kalkınma uluslar gibi dersler ilandaki dersler arasında yazmıyormuş ama her sene soru geliyormuş. Büyüme kutupları ve solow modelinden soru gelmiş daha önce. İlanda CMK yazmıyor ama geçen senenin sorularının yazıldığı iletide CMK sorusu da var.
-
@asımus, içinde söyledi: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019 (Sosyal - Hukuk - Mühendislik)
yazmıyormuş ama her sene soru geliyormuş. Büyüme kutu
Hocam bu btk kanunu dediğiniz btk nın kuruluşuna dair kanun mu yoksa elektronik haberleşme kanunu mu ?
-
@asımus aslında ceza hukuku diyerek cmk,ceza özel ve ceza geneli kastediyor. Çünkü genelde ilanlarda sadece genel hükümleri soracaklarsa parantez içerisinde belirtiyorlar genel hükümler diye. Daha doğrusu dikkat ettiğim kadarıyla öyle oluyor. Süpriz yaşamamak adına ceza özel ve cmk da çalışmak gerek.