BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
-
@kalendermeşreb rakip elemekten başka birşey olamaz
-
Ben geçen sene uzmanlık sınavına girdim. İngilizceden 19 puan vermişlerdi:) öyle 100 200 kelime ezberleyerek bddk nın sınavını kazanamazsınız. Not:ydsden de 20 küsür almıştım.
-
@müfettiş_37 on cümle ing- Türkçeye çevirmek değil mi hocam bu kadar zor olmasının sebebi ne sizce peki
-
Arkadaşlar, geçen sene murakıp yardımcılığı sınavına girdim. Benim yds puanim 78.75. Sinavda ingilizceden 92 puan aldim. Arkadaşımın 48.75 o da 65 aldı. Yabancı diliniz iyiyse, finansla ilgili kelime çalışıp sınavda ingilizceden geçebilirsiniz. Ama 0 yabancı dil bilgisiyle çok zor. Zaten yaklaşık 1 sayfa boyutunda paragraf verdiler. Ingilizce cevaplarini istediler, türkçe de degil. Bir de kelime cevirisi vardi. Finansla ilgili terimlerdi. Bu dediklerim, murakıp yardımcılığı içindi. Bir de bir arkadaşımin ingilizcesi pek iyi değildi. O zaman banka uzman yardimciligi basvurusunu yaptiktan sonra ingilizce çalışmaya basladi. Gunde 10-20 kelime arası ezber yapiyordu. Sinavda cumle cevirisi sormuslar sanirim. 45 gibi bir puan almisti. Yabanci dil seviyeniz iyi degilse ve kurumlarin buna benzer ingilizce sinavlarini gecmek istiyorsanız biraz daha önceden calismaya baslayin. Tabii benim böyle söylemem sizi vazgecirmesin veya umudunuzu kaybettirmesin. Arkadaşım belki cümle cevirisi de yapsa gecerdi ya da belki sinavda baska seyler olmustur. Bilemem. Herkesin kararinin kendisi için hayırlı olmasını diliyorum.
-
Kardeşim,
İstanbul zor mu geliyor?
Başvurmazsın, girmezsin sınava olur biter.Maaşımı az geldi?
Başvurmazsın, girmezsin sınava olur biter.Unvanı mi beğenmedin?
Başvurmazsın, girmezsin sınava olur biter.Kurum mu hoş gelmiyor?
Başvurmazsın, girmezsin sınava olur biter.Boş yapma, moral bozma.
Amaaaa gelin görün ki o iş öyle değil. Bunlar sizi soğutmaya çalışıyorlar ki kazanacak muhtemel bir rakip bu sınavdan el çeksin.Sen ey işsiz kardeşim. Bunlara inat çalış, bu sınavı kazan, seni bu şekilde dışarı itmeye çalışanları it listenin dışına. Boş yapanları boşver, işinie bak.
-
@Ysgnd5 hocam murakıplık sınavında sadece ingilizceden türkçeye paragraf çevirisi yok mu ayrıca türkçeden ingilizceye paragraf cevirisi mi var
-
@silence ingilizce makale vardı, 5 ya da 6 paragraftan oluşuyordu. Makale ile ilgili 5 ya da 6 tane ingilizce soru vardı. O soruların ingilizce cevabı isteniyordu. Bu birinci kismiydi. Ikinci kisimda kelime cevirileri vardi. Yanilmiyorsam ingilizceden Türkçe'yeydi. 10 kelime fln vardı diye hatırlıyorum.
-
@themutsuz ben İngilizceye çalışmadan gitmiştim. Evet 10 cümle var ve onu çeviriyosunuz. İngilizcesi olan çok rahat yapabileceği bi sınav. İngilizcesi olmayan ise yapamaz arkadaşım şurda 1 ay kalmış ingilizceye mi çalışacaksın alana mı? Geçen sene sınava 600 kişi girdi ve 23 kişi kazanmıştı sınavını. Öyle bol puan falan verilmiyor. Ne yaptıysan ne yazdıysan o puanı alıyorsun. Tecrübe olsun şansımı deniyim diyosananız girin tabiki...
-
@Godot Eğer bu gruptaysan ki bu gruptasın zaten sende çalışmanın zorluklarını maddi manevi insana yüklediği külfetleri bilirsin.Benim bu grupta ki son yorumum olacak bu şunu belirtiyim kimse kimseye umut satmasın eğer bu işler umutla ümitle olsaydı herkes zaten atanırdı yapardı bi şekilde buralarda vaktini harcamazdı bu güzelim yaşlarda.Sınava gelecek olursak işin içinde olan herkes neyin ne olduğunu bilir.Umut satmak isteyenlerde yanlış yerdeler siyasetçi olsunlar politika yapsınlar burası memur olmak için çabalayan insanların cem olduğu bi mecra.
-
@Ysgnd5 ingilizce cevaplarda isteniyorsa sıfır ingilizcesi olan için çok zor gercekten barajı geçmek tesekkür ederim cevap için
-
@silence rica ederim yardımcı olabildiysem.
-
Acaba hukuk alanı için çıkmış sorular var mı elinizde olursa çok iyi olur
-
Kpss a grubu bitmiştir helvasını dagitalim
-
İlanda bankacılık uzman yardımcılığı sınavının 21 aralıkta olacağı belirtiliyor. Ayrıca klasik sinav konuları sıralanmış. Hem klasik hem de 1 günde mı tamamlanacak sinav?
-
@HarunB bir günde sabah ve öğleden sonra 2 oturum şeklinde yapılıyor. Öğle arası kurum sandviç dağıtıyor:)
-
@HarunB evet 1 günde tamamlanıyor bankacılık uzman yardımcılığı
-
Cokk gereksiz muhabbet herkes kendi şartları dahilinde karar verecek yaşta ..
Forum asıl amacına hizmet etsin rahat bırakın artık lütfen !
-
@müfettiş_37 katılıyorum. 100-200 kelime ezberlenerek geçilseydi bende geçerdim, 42 vermislerdi bana da.
-
@Cemre33 alan da puanlarınız neydi hocam
-
@Godot Bddk'yi da begenmeyen...Ne biliyim şov biraz.