BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
-
Çok kasmaya gerek yok buraya gireceğiniz bilğiyle merkez bankasına girersiniz.
İstanbula git gel ve İstanbul şartlarında düşük maaş da cabası.geçen sene başvurdum girmedim.
Oyna devam -
@merasim34
maaşı hakkında bır yerde tam bılgı yokkı eger 6 ıse üzücü. -
@hussle evet o civarda.istanbulda kira 1500-2000 civarı
-
@underwood başka tanıdığım yok. P4 97.4
-
@merasim34 BDDK gibi kıymetli bir kurumda 6000₺ maaşla işe girmeyi küçümseyeni de ilk defa gördüm.
Başvurup gitmemeyi marifet gibi göstermen de cabası -
İstanbul abartı kötüleniyor gibi. Üst kurum olması sebebi ile tercih edeceğim ve bu işsizlikte şehir secme lüksüm olmadığını düşünüyorum. Kaldı ki 7 8 kez sınava mülakata gidip geldim İstanbula. Maaş gayet makul, 3.500le tek başına gecinmeye calışan arkadaşlarım var. Sanki herkes 15 bin+ alıyor da bddk 6 veriyor. Ülkenin şartları belli ve bununla barışın artık. Merkez bankası sınavıyla da alakası yok merak etmeyin, gayretle çalışın, kurum güzel
-
Geçen seneki 150 kişilik ilanda 60 i anca bulan atamalar yüzünden kafamda ciddi manada soru işaretleri oluşsada mülakata kalma durumunda kendime güveniyorum.
Elimden geleni yapıcam yapmasına da umarım yapacağımız o kadar masrafa değen bir süreç olur. -
Arkadaslar onceden temelim vardi. Iki ay kala kpss ye calistim. P48 im 75,51 P47 77,59. Suanda alani birakip aralik yds sine calisiyordum. Bankacilik uzman yardimciligi icin bana sira gelir mi. Gelme ihtimali varsa alan konularina calisicam️
-
@davinci1, içinde söyledi: BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
Geçen seneki 150 kişilik ilanda 60 i anca bulan atamalar yüzünden kafamda ciddi manada soru işaretleri oluşsada mülakata kalma durumunda kendime güveniyorum.
Elimden geleni yapıcam yapmasına da umarım yapacağımız o kadar masrafa değen bir süreç olur.Nasıl ya o kadar az mı:((
-
Arkadaşlar bir hususu merak ediyorum bddk tamam 6000 veriyor üniversiteyi İstanbul da okudum bekar için iyi işini görür para ama evli iken eve iki maaş girmesi şart. Merak ettiğim konu ikramiye vs bddk da var mı acaba
-
@ankara0648 yok
-
@genclerbirlikli bütün üst kurullar için geçerli mi bu ikramiye olmama durumu
-
"Ahali bankacilik uzman yardimciligi iktisat sorularini yazayim seneye girecek arkadaslara simdiden yardımcı olur
1-)Mikro İktisat 40 puan
A-)Bütç doğrusu nedir? Pozitif eğimli olabilir mi açıklayınız.
B-)Farksızlık eğrisi neden negatif eğimlidir pozitif eğimli olabilir mi açıklayınız.
C-)'Gelir etkisi nispeten ikame etkisine göre kücüktür' bu ifade doğrumudur açıklayınız.
D-)Mc azalırken avc azalmak zorundamıdır? Açıklayınız.
2-)Para Banka 30 puan
A-)Paranın 3 fonksiyonunu yaziniz.Enflasyon bu fonksiyonlari nasil etkiler?
B-)Kimilerine göre enflasyon bir vergidir siz bu görüşe katılır mısınız
C-)Enflasyonist bir ortamda yatırımcılara nasıl yatırım teklif(ler) önerirsiniz.
D-)Enflasyon bir vergiyse eğer bütçe açığı olan bir ekonomide dolaylı vergileri arttırmak yerine enflasyonu yükseltmek mantıklı değil midir? Açıklayınız.
3-)Makro iktisat 30 puan
A-) Ayşe teyzenin 100 lira mevduatı var.Zorunlu karşılık %10 dan %5 e dustugunde Ayşe teyzenin yatırdıgı mevduat miktarıyla yaratılan maksimum para miktarı nasıl değişir?
B-)Bankaların aktifinde rezervler ve krediler pasiflerinde mevduatlar vardır.Bankaların fazla rezerv tutması istenmez neden açıklayınız.
C-)Bankacılık sistemine mevduat kabul etmeyen ama kredi veren kurum veya kurumlar girdiğinde merkez bankası veya baska bir otoritenin (zorunlu karsiliklar gibi) ne gibi onlem almasini onerirsiniz.
D-)Merkez bankası hem yastık altında tutulan paraları ekonomiye aktarmak için hem de bankalarin zorunlu karsılıklarını arttırarak parasal sıkılaştırma politikasını ayni anda kullanabiliyor size göre bu durum bir çelişki midir?"
Ahali 2018 bankacılık uzman yardımcılığı iktisat sınav sorularını yazmıştım foruma alın hayrını görün inşallah işinize yarar. -
@ankara0648 hiçbir üst kurulda ikramiye yok. Adalet bakanlığı uzman yardımcısı, gençlik ve spor uzman yardımcısı ve epdk uzman yardımcısı vs vs. kaç alıyorsa BDDK uzman yardımcısı o kadar alır. ayrıca ankara'da da merkeze yakın nezih kariyer uzmanları için yerlerin kirası 1300-1400 TL'den başlıyor. Sincan ve Mamak gibi yerde yaşamayı tercih ederseniz bilemem. İstanbulda semtine göre kira ortalaması ankaradaki ortalamalardan en fazla 300-400 TL fazladır.(lüks rezidanslar hariç normal evler) BDDK özel sektör için birikim sağlamada SPK'dan daha iyi görünüyor. Zaten kendinizi 10-12 sene orada geliştirirseniz daha yüksek maaşla özele geçme imkanınız da olur.
-
@davinci1 pareto bu sefer yüklü alım yapıp bir süreliğine meydandan çekilecek dedi BDDK.
şunu anladım yani bu yıl geçen yıllar gibi olmayacakmış. kadroyu tamamen dolduracak ki bir iki yıl ilan vermesin.
-
@emilsax hocam öncelikle teşekkürler attığınız için birde hukuk ve muhasebe hakkında bilgi verebilir misiniz peki nelere çalışılmalı ?
-
özel hukuk + ceza geneli yalayıp yutun verilen konularda her detaya çalışın muhasebe de genel muhasebe ve analizi klasik sınava çalışır gibi çalışın.
-
@emilsax, içinde söyledi: BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
"Ahali bankacilik uzman yardimciligi iktisat sorularini yazayim seneye girecek arkadaslara simdiden yardımcı olur
1-)Mikro İktisat 40 puan
B-)Farksızlık eğrisi neden negatif eğimlidir pozitif eğimli olabilir mi açıklayınız.
C-)'Gelir etkisi nispeten ikame etkisine göre kücüktür' bu ifade doğrumudur açıklayınız.
2-)Para Banka 30 puan
C-)Enflasyonist bir ortamda yatırımcılara nasıl yatırım teklif(ler) önerirsiniz.
D-)Enflasyon bir vergiyse eğer bütçe açığı olan bir ekonomide dolaylı vergileri arttırmak yerine enflasyonu yükseltmek mantıklı değil midir? Açıklayınız.
3-)Makro iktisat 30 puan
A-) Ayşe teyzenin 100 lira mevduatı var.Zorunlu karşılık %10 dan %5 e dustugunde Ayşe teyzenin yatırdıgı mevduat miktarıyla yaratılan maksimum para miktarı nasıl değişir?
B-)Bankaların aktifinde rezervler ve krediler pasiflerinde mevduatlar vardır.Bankaların fazla rezerv tutması istenmez neden açıklayınız.
C-)Bankacılık sistemine mevduat kabul etmeyen ama kredi veren kurum veya kurumlar girdiğinde merkez bankası veya baska bir otoritenin (zorunlu karsiliklar gibi) ne gibi onlem almasini onerirsiniz.
D-)Merkez bankası hem yastık altında tutulan paraları ekonomiye aktarmak için hem de bankalarin zorunlu karsılıklarını arttırarak parasal sıkılaştırma politikasını ayni anda kullanabiliyor size göre bu durum bir çelişki midir?"
Ahali 2018 bankacılık uzman yardımcılığı iktisat sınav sorularını yazmıştım foruma alın hayrını görün inşallah işinize yarar.
Bankacılık uzman yardımcılığı muhasebe kısmında monografi var mıydı?murakıblıkta yokmuş. Ama bunu bilmiyorum. Çıkmiş sorulardan da olup olmadığını anlamdım. Sadece gelir tablosunu sormuş galiba. -
@Mrt1313, içinde söyledi: BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
@emilsax, içinde söyledi: BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
1-)Mikro İktisat 40 puan
2-)Para Banka 30 puan
3-)Makro iktisat 30 puan
Ahali 2018 bankacılık uzman yardımcılığı iktisat sınav sorularını yazmıştım foruma alın hayrını görün inşallah işinize yarar.
Bankacılık uzman yardımcılığı muhasebe kısmında monografi var mıydı?murakıblıkta yokmuş. Ama bunu bilmiyorum. Çıkmiş sorulardan da olup olmadığını anlamdım. Sadece gelir tablosunu sormuş galiba.monografi son 2 senede sormadılar.
-
Herkese merhaba; bilhassa mı yapıyorsunuz, yıldırmak gayesinde misiniz bilemiyorum. Ancak bu forumda hangi ilan gelse de memnun olmayan insanlar görüyorum.
1.BDDK'ya girerseniz bir üst kurulda çalışmış olacaksınız. A grubu için önemli bir artı.
2.Bir miktar ingilizce bilenin bile şansı var. Oturup 100 tane finansal kelime öğreneceksin. 70 YDS istese daha mı iyiydi? Ayrıca öyle olsa herkes YDS'miz yok olsa kesin kazanırdık gibi davranırdı:)
3.İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden, hayat zor tamam, ama yaşaması bir o kadar memnun edici, yeterliliği verince maaşınız da artar rahat edersiniz.
4.KPSS'den sonra gelmiş en büyük alım sanırım, biraz şükür. Çünkü toplamda A grubunundan 1800 kişi sınava girecek. İstediğimiz zaten böyle bir şey değil miydi?
5.Guy ilanı gelse, kazansanız ona da aman Bayburt çok sıkıcı, aman mükellefle mi uğracağım, aman maaşı az vs dersiniz, yine memnun olmazsınız.
6.BDDK murakıbı olma ihtimaliniz var, banka müdürleri önlerinde el pençe divan duruyor, saygı desen bunlarda, makam desen fors desen bunlarda,maaşları taşra uzmanından çok daha fazla, yani nesini beğenmediniz anlamadım.
Hala beğenmiyorsanız ve sınava girmeyecekseniz, başka insanları da girmemeye ikna etmeye çalışmayın, moral bozmayın. KPSS A grubu bir maraton, 10 tane sınavı kaybetseniz de sadece birini kazanmanız işe girmek için yeterlidir.
Herkese iyi çalışmalar.