@müfettiş 119,75 net yapıp kaç puan geleceğini tahmin edememek oldukça üzücü bir durum olmalı sizin için
underwood
@underwood
iühf/iüsbf
underwood tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: NETLER VE PUAN TAHMİNLERİ
-
RE: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@1903bjk-0 Kendisine ve duyumlarına itibar ediyorsanız buraya yazmak yerine sosyal medya hesaplarından bizzat şahsına sorabilirsiniz. Yukardaki arkadaşın da belirttiği gibi iletilerinizin tamamında şahsın ismini kullanmışsınız. İtibar kazandırma merasimini bırakıp başlığa nitelikli paylaşımlar yapmanızı rica ediyorum. Ayrıca onca yaşanan hüsrana rağmen hala kurs ve kitap satıcılarının duyumlarına kanaat getirerek plan program yapanları görünce şaşırmakla beraber kendileri adına üzülüyorum
-
@bitmediniz Aynı kursun nevi şahsına münhasır hissedarlarından bir hoca sınav tarihi için önce Aralık, sonra Nisan akabinde de Haziran'da kesin olacak demişti. Şimdiyse sınavın Eylül'de olması için görüş sunduk demiş. Bu şahısların tek gayesi öğrenci devşirip para kazanmak, bu işi de utanmadan yüzsüz bir şekilde meslek haline getirmek olduğu için sıfatlarını gördüğüm her yerde midem bulanıyor. Böyle bir talepte bulunmuş ve talepleri de kabul görmüşse en çok Ağustos ayında sonuçların açıklanmasından bu yana sınava hazırlanan benim gibi dostların hakkına girmiş olacaklar ki kendi adıma hakkım bu talepte bulunan şahıslara helal değil. Sınava sonbahar aylarından bu yana hazırlanan kişiler bu tacirlerin menfaat gayeleri yüzünden inanılmaz derece demoralize olmuş durumda. Bunun müsebbibi olanların şu mübarek günlerde misliyle mukabelelerini temenni ediyorum
-
@109mia109 Tavsiyelerinize ihtiyacımız yok, buradaki herkes neye nasıl çalışması gerektiğinin farkında. Mülakatlarda elenmede eksik olanın ne olduğu hepimizin malumu. Meslek hayatınızda objektif ve tarafsız olmanızı umar başarılar dilerim
-
Kurs ve kitap satıcılarının öğrenci toplama limitleri dolmuş olmalı ki duyum haberlerinin ardı kesildi. Sınavdan sonra yeni sınav için önce Aralık denip öğrenciler toplanmaya, kitaplar sattırılmaya çalışıldı. Aralık yaklaşınca Nisan'ın ilk haftası olacak denip kontenjanlar bir miktar daha doldurulup yine kitaplar satıldı. Nisan da boşa çıkınca Mayıs sonu Haziran başı kesin olacak denip kalan kontenjanlar da dolduruldu. Yaz ayı ''duyumları'' da boşa çıkınca şimdi de sınavın asıl yapılacağı takvim olan sonbahar aylarını işaret etmeye başladılar. İlan gelince bir miktar daha öğrenci kaydeder, şu değişikliği bu değişikliği oldu, baskı yeniledik muhakkak alın diyerek ceplerini bir miktar daha doldurduktan sonra bir sonraki sınav dönemini beklemek üzere inlerine çekileceklerdir. Bu her sene böyleydi ama son dönemlerde sayıları inanılmaz derecede arttı. Hülasa, sürece yeni başlayacak dostlara tavsiyem paranızın ve zamanınızın bu tüccarlar tarafından pazarlanmasına müsaade etmeyin, sularına çanak tutmayın. Bu alanda bir elin beş parmağını geçemeyecek sayıda klasikleşmiş, herkesin malumu olan kitaplar dışında başka kitap almayın, kurslara lüzumsuz yere para vermeyin. Sürece emek veren tüm dostlara kolaylıklar dilerim
-
RE: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@justicee Hukukçu olduğunuz konusunda ciddi şüphelerim var Gayem sizinle polemiğe girmek değil, aleni bir şekilde yaptığınızı düşündüğüm kıyas ve küçük düşürücü söylemlerde bulunmanız
-
RE: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@tugceozdmr foruma biraz geç girdim fakat sağolsun personelde çalışan arkadaşlar yardımcı olup düzeltme kaydını açtılar düzelttim
-
Merhaba dostlar, 74,25 ile 110.dönem nasip olmadı. Tekrar toparlanmak zor oldu ama bugün itibariyle 111.dönem sürecine giriyorum, emek veren tüm dostların süreç sonunda yüzünün gülmesi dileğiyle
-
RE: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@justicee Hocam merak ediyorum size bu muhakeme gücünü hangi hukuk fakültesi kazandırdı? adli yargı ile kaymakamlık sınavını kıyaslayıp kendinizce kaymakamlığı ve kaymakamlığa hazırlananları küçük düşürmeye çalışmanız ne kadar doğru? Bir yıldır hazırlandığınız “meslek sınavınız“ ile kaymakamlık çok farklı kulvarlar. Adli yargıya ben de ilk defa gireceğim fakat sizin bahsettiğiniz gibi bir yıl değil üç aylık hazırlanma ile gireceğim ki bir çok kişinin yaptığı ideal süre de bu. Fakat küçük düşürmeye çalıştığınız kaymakamlık sınavında yanlış yapma lüksü çok daha az olduğu için bu sınava yıllardır emek verenler var. Bence yazdıklarınız onlara büyük bir hakaret oldu
-
RE: 11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
@olursaolur Hocam 2020 sınavına bir ay kaldı, neden ilanı sınavdan önce açmak istesinlerki? Açıkçası ben ekim gibi ilan açacaklarını düşünüyorum.
underwood tarafından gönderilen son iletiler
-
@saystowin Temeliniz varsa aksine daha iyi olur. Bazen fakülteden kalma pratik kitaplarına bakıyorum ben de, gayet faydasını görüyorum. Kemal Gözlerin idare kitaplarının da vaktinde epey faydasını görmüştüm, tavsiye ederim
-
@ilhannn00 Yok üstadım, staj süresince maalesef farklı illerde bulunacaksınız. Göreve asil olarak başladıktan sonra eşiniz size tabii olacak fakat orada da bölge müdürlüklerinin her ilde şubesi bulunmadığı için problem yaşayabilirsiniz. Dilerseniz eşinizin çalıştığı bölge müdürlüğünün bağlı olduğu bakanlığın il müdürlüklerine geçiş dilekçesi vererek farklı il durumunda bulunmayı pasifize edebilirsiniz
-
@1903bjk-0 Kendisine ve duyumlarına itibar ediyorsanız buraya yazmak yerine sosyal medya hesaplarından bizzat şahsına sorabilirsiniz. Yukardaki arkadaşın da belirttiği gibi iletilerinizin tamamında şahsın ismini kullanmışsınız. İtibar kazandırma merasimini bırakıp başlığa nitelikli paylaşımlar yapmanızı rica ediyorum. Ayrıca onca yaşanan hüsrana rağmen hala kurs ve kitap satıcılarının duyumlarına kanaat getirerek plan program yapanları görünce şaşırmakla beraber kendileri adına üzülüyorum
-
@öktem_ilteriş cuma günü ilan geleceğini nereden duydunuz?
-
Kendi adıma ve sürece erken başlayan dostlar adına üzgünüm zira sınavın sonbahar aylarına kaldığı maalesef her geçen gün daha da netlik kazanıyor. Mühim olan bu süreçte mevcut seçenekler arasında doğru ve mantıklı tercihi seçebilmek. Müdavimi sayılan Sayıştay'ın da Temmuz ayında olacağı söylentileri tercih konusunda kafa karıştırıcı oluyor. Henüz bir yerlerde çalışmayan dostlar tercih konusunda önemli bir dönüm noktasındalar. Sonbahar aylarına çok uzun bir süre var, motivasyonu korumak oldukça zor olacak. Allah emek veren tüm dostlara sabır ihsan etsin
-
@pareto06 Tabii ki hocam, Bakanlık bu tacirlerin görüşlerini baz alacak değildir fakat ''bakanlıktaki dostlarıma ilettim, Eylül'de olması daha adaletli olacaktır'' gibi bir ifade kullanılmış olması aylardır emek veren dostların hakkına girmekten başka bir şey değildir. Burada gaye salt yeni mezunların durumu düşünülerek iletilmiş değil, asıl gayenin ne olduğu hepimizin malumu. Tabiri caizse bıçak sırtı olan şu sınav sürecinde en küçük olumsuz bir duyumun, olumsuz bir ifadenin adaylar üzerindeki etkisi yadsınamaz bir gerçek. Hal böyle olunca bu tür yaklaşımlar etkisiz de olsa moral bozucu oluyor, bunu ifade edenlerin kurs sahibi olmalarıysa bunu misliyle arttırıyor
-
@bitmediniz Aynı kursun nevi şahsına münhasır hissedarlarından bir hoca sınav tarihi için önce Aralık, sonra Nisan akabinde de Haziran'da kesin olacak demişti. Şimdiyse sınavın Eylül'de olması için görüş sunduk demiş. Bu şahısların tek gayesi öğrenci devşirip para kazanmak, bu işi de utanmadan yüzsüz bir şekilde meslek haline getirmek olduğu için sıfatlarını gördüğüm her yerde midem bulanıyor. Böyle bir talepte bulunmuş ve talepleri de kabul görmüşse en çok Ağustos ayında sonuçların açıklanmasından bu yana sınava hazırlanan benim gibi dostların hakkına girmiş olacaklar ki kendi adıma hakkım bu talepte bulunan şahıslara helal değil. Sınava sonbahar aylarından bu yana hazırlanan kişiler bu tacirlerin menfaat gayeleri yüzünden inanılmaz derece demoralize olmuş durumda. Bunun müsebbibi olanların şu mübarek günlerde misliyle mukabelelerini temenni ediyorum
-
@hasan5455 KPSS şartının getirilmesi psikoloji, sosyoloji gibi eklenen yeni bilumum bölüm mezunların sınavına girme hakkını ellerinden alacağı için kurs ve yazar oligarkları mutlu edecek bir karar olmaz. Ticari ilişkilerini kullanarak buna müsaade edeceklerini sanmıyorum. Malum Ankara'da oldukça güçlü lobileri var zira bu bölümlerin de sınava girebilmelerini en çok kurs sahipleri istemişti
-
@zeustraus Kim müdahale edecek üstadım? Gelen duyumlara inanmazsınız, yazılan kitapları almazsınız olur biter. Tam rekabet koşullarının tamamen olmasa da kısmen geçerli olduğu serbest bir piyasa. Alıcılar tam bilgiye sahip olmadığı sürece ''satıcılar'' rant elde etmek için tüm koşulları manipüle etme pahasına da olsa zorlayacaklardır. Burada asıl sorun kendine ''hoca'' diyerek neredeyse tüm alanlarda kitap yazanların sözlerine itibar ederek sularına çanak tutanlarda. Malumunuz çağımızın en büyük problemlerinden biri popülizm. Acı olan ise popülist söylemlere itibar ederek plan program yapan kişilerin farkında olmadan sonu hüsran olacak umutlara kapılmaları
-
@piyemonte Kişisel düşüncemi belirttim fakat haklısınız, ''kesin'' tabiri kişisel görüş sınırlarını aştığı için kullanamam gerekirdi. Ayrıca geçen sene DGS'den bir gün önce olmuştu sınav. Bu sene DGS 3 Temmuzda. 2 Temmuz cumartesi boş, sonbahar düşüncem hala net olmakla birlikte 2 Temmuz tarihini de yadsımıyorum. Neticede henüz bir yerlerde çalışmayan dostlara takvimi belli olmayan bir sınavdansa takvimi belli olan bir sınava çalışmalarının daha sağlıklı bir karar olacağını belirtmek istedim zira kimseyi olumlu/olumsuz manada yönlendirmek, etkilemek istemem. Yazdıklarım duyum değil kişisel düşüncelerimdir