BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
-
bu sınava zor diyen varsa uzman yardımcılığı için konuşuyorum vmy sayıştay yazılısına falan hiç girmesinler monografi yok bişey yok iktisatta zaten kpss ye girmiş herkesin yapabileceği 1 soruyla 25 puanla başlıyorsun hukukta seçmeli sorular falan ben zor olduğunu düşünmüyorum. Zor sınav görmek isteyen sayıştay yazılısına vmy ye spk ya baksın.
-
@NeverLetGo hocam hep yapmışlar yine yaparlar gibi ama umarım yapmazlar bu sefer İngilizcede özellikle biraz yardımcı olsalar...
-
Genel işlem koşullarının kesin hükümsüz maddeleri ya da anonim şirketle çıkan sorular gayet zordu bence.iktisatta arz talep sorusu hariç zordu.Göreceli bi sınav olmuş sanırım.Bana da muhasebe ve ingilizce kolay geldi
-
@Marsiyal Hocam şimdi anladığım kadarıyla siz de dahil ingilizceden haklı olarak bircok arkadaş sıkıntı yaşamış ; umarım ki kolaylık sağlanır ve kalırsınız ancak benim gibi muhasebeden zorlanıp İngilizcede 90-95lik kağıt veren arkadaşlara da kolaylık sağlanması gerekmez mi haksızlık olmaması açısından.
-
Asıl soru şu arkadaşlar. 70 barajını geçen mülakata kalıyor mu bddkda? Gecen senelerde nasıldı?
-
Geçen sene de böyleydi sınavdan çıktık herkes kolaydı geçeriz şöyle böyle dediler hepsi kaldı ben geçtim. Kaymakamlık da aynı çıktık herkes kolaydı yaauuu dedi hepsi kaldı. BDDK ise evet zor değil ama kolay da değil ve ayrıca BDDK kıt not veriyor bu yüzden zor sayılır. Mülakat listesinin yarısı bile dolmazken nasıl kolay diyebiliriz ki
-
@Marcuspowa gecen sene tam 70 puanla mulakata kalan var ayrica sinavdan 60 bekleyen insanlardı bariz tamamlamışlar
-
@can tamamdır hocam o zaman mülakat ihtimalim var gibi
-
@Marsiyal bravo valla
-
@Marcuspowa, içinde söyledi: BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
@jsm hocam sermayeyi yanlis buldum herhalde o kisimdan emin degilim. Hisse senedi ihrac primleri,ödenmemiş sermaye vs özsermayenin altina yazdim. Sermaye 10000e yakın bir şey bulmustum ama dedigim gibi orasi yanlistir bende. Dönem karı vergi karsiliklari 11000in yuzde 20sinden 2200 buldum. Siz de mi öyle buldunuz? Özsermaye 75 bindi bir de değil mi?
Bu 1. Soru mu?
-
Evet. Donem kari vergi karsiliklari icin gider hesaplarini kapatip donem kari veya zararina aktardim. Ayni sekilde gelir hesaplarini kapatip donem kari veya zararina aktardim. 11000 kar çıktı. Bu karin %20sini aldim. 2200 cikti donem kari vergi karsiliklari. Donem kari 9000di. Donem net kari 6800 oldu.
-
@preacher ben kesin geçeceğim demiyorum sınav kolaydı diyorum anladın mu?
-
@tereke Murakiplik mi kolay ?
-
@cemresaygin hocam ben iki senedir uzmanlığa giriyorum. Geçen sene ingilizce baraj altında kaldı o yuzden bisey olmamıştı. Ancak bu seneki sınavda sorulan sorular 80 kusur puanla kapatan bir sınava göre oldukça kolaydı. Ben eminim ki bu sorular test olsaydı buradaki kimse yanlış yapmazdı. Sınavın zorluğu yazılı olması ile açıklanabilir sadece. O da sadece bi an aklınıza gelmez yazılı sınavda. Ha yoruma açık sorular biraz farklıdır tam bir doğru cevabı yoktur. Orada sizin savunduğunuz olguya ne kadar hakim olduğunuzu olcerler ve hemen hemen herkese not verirler o sorulardan.
-
@preacher valla sevgili dostum uzmanlık sınavında gözetmen kadın personel salon başkanı yokken muhasebe oturumunda , hesapların kodlarını biliyorsanız yazın o bile dikkate alınıyor dedi. Ben kıt puan verdikleri sanmıyorum açıkcası.
-
Murakıplık hiç konuşulmamis ancak ilk günkü oturumlar gerçekten zordu. İktisat para banka detay bilenler yapabilirdi, maliye yok denecek kadar azdı. Muhasebede de çok detaylı işlemler vardı en azından benim hiç görmediğim islemler ve yorucuydu. Murakiplik muhasebe ve iktisati çok iyi yapan arkadaşlar gerçekten nereden çalıştıklarını söylerlerse sevinirim Ancak İngilizcesi aşırı basit temel düzeyde bir çeviri ve metinden oluşuyordu. Hukuk da olay sorusu olmasına rağmen ilk gün gibi yorucu değildi, geçen seneye benzer ve temel sorulardı.
-
@paradokskralı dostum sonuçlar açıklanınca ne demek istediğimi herkes anlayacak. Yıllardır bu sınava giriyorum kah mülakatta kah sınavda elendim tecrübe edindik maalesef BDDK yı. İnşallah bu yıl farklı olur da mülakat listesini doldururlar
-
@hanniball ben ve bir çok arkadaşım kolay bulduk
-
@Marcuspowa bu biraz duruma bağlı sınavı geçen 40 kişi çıkmaz ise ingilizce hariç diğer derslerde yardımcı oluyorlar. 30 u 70 yapmazlar ama 60'ı 70, 50 yi 60 yaparlar
-
Peki sınavlar takribi ne zman açıklanır arkadaşlar çok uzun sürer mi?