2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Arkadaşlar benim hes kodu geçerlilik tarihi aralık. Olur da sınav iptal vs olursa sıkıntı olur mu, yenisini mi alsam?
-
Ankara büyükşehir belediyesine bağlı çankaya belediye meclis üyesinin 45’inden kaç tanesi ankara büyükşehir belediyesine bağlıdır? Diye geçen senenin sınav sorusu vardı. O soru için hangi kanuna bakmak lazım? Bulamadım
-
@sim 2972 sayılı kanun.
-
@srsmn teşekkür ederim. Bir de elinde bağlı ilişkili kuruluşlarla ilgili notu olan var mı?
-
@sim Büyük şehir belediye meclisine katılacak üye sayısı:
Madde 6 – a) Büyük şehir belediye meclisleri belediye hudutları içinde kalan ilçe seçim çevreleri için tespit edilen
belediye meclisleri üye sayısının her ilçe için beşte biri alınmak suretiyle bulunacak toplam sayı kadar üyeden teşekkül eder. -
2018 ve öncesi ales soruları erişime açıktır.Türkçe paragraf sorularına bakılabilir.
-
Merhaba elinizde son bağlı ilişkili kuruluşlarla ilgili not var mı?
-
@sim henüz yok yiğit hoca paylaşım yapacağı zaman güncel halini eklerim buraya
-
Arkadaşlar geçen sene A.Nohutçu hocanın idare hukuku kitabını almıştım, eylül 2019 baskısı sizce güncelini almaya gerek var mı yoksa yeterli olur mu?
-
@ayyıldız18 yeterli olur bende geçen seneki basımdan çalışıyorum. Yeni eklenen veya değişiklikleri de biliyorsanız sıkıntı olmaz çalışabilirsiniz.
-
@miAzim idari teskilatta da degisiklikler var
-
@miAzim butun degisiklikler mevcut mu sizde?
-
Ahmet hoca 2018 den bugüne kadar olan idare hukuku değişiklikleri ile ilgili bir slayt çalışması hazırlamış.Kendi grubunda paylaşınca burada paylaşacağım.
-
@ryu753 hocam bende Status var ve kasta alıcam acaba yeterli mi sınav için?
-
@MiraKar yeterli olur herhalde ama ben ikisinide alıp yarıda bıraktım söylediğiniz kitapların ama tabii ki faydalı sorular var içerisinde ama kaymakamlıkla uzaktan yakından alakası olmayan sorularda var
-
@ryu753 mevzuat okunup tekrar tekrar ezber yapmak daha mantıklı sanırım. Hakikaten mesela kpss için de olmayacak soruları soruyorlar özgün soru bankalarında da meşhur olan kitaplarda da. Sınava bir giriyoruz alakası yok. Kaymakamlıkta mevzuat ve temel verilerin ağırlıklı olduğu bir sınav. Süre fazla olsaydı olabilirdi ama sürekli tekrar yapmam daha mantıklı sanırım.
-
@MiraKar soru çözmekte çok önemli bilgini nasıl kullanacağını öğrenmek için ama sınav mevzuat sınavı ve kimsenin yorumu içtihadı felan sorulmuyor. Piyasada bilinen bir tane mevzuat soru bankası alın devamlı tekrar ederek çözün.
Mesala kas soru bankasından bir soru paylaştım sizinle bu kanunu okudunuz mu? Ya da var mı acaba kaymakamlık mevzuatı içerisinde? Bazı arkadaşlar mesaj atmış neden kitap kötülüyorsun emek veriyorlar diye. Ben de çalışıp emek verip para kazanıp emeğimi size verip kitabınızı satın alıyorsam sonuna kadar eleştirme hakkım var. Herkese kolay gelsin -
@ryu753 kardeşim argama kaymakamlikta idari teskulat kismi nasil guzel mi
-
@discotheque argamadan da bir kac soru paylasabilir misin bugun siparis verecegim ona gore sana zahmet hocam
-