2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Kaymakam Adaylığı Sınavı kılavuzunda "üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmaları gerekmektedir." şeklinde belirtilmiştir. Peki mühendislik mezunu bir kişi "Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi" Yüksek Lisansını bitirirse sınava girebilir mi? eşdeğerlik almasına gerek var mı? yani siyaset bilimi, kamu yönetimi ikisinin isimleri birleştirilmiş tek bölüm olarak yüksek lisans bitirirsek sıkıntı olur mu bilgisi olan varsa sevinirim değerli arkadaşlar.
Bu konuya lütfen bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilir mi?
-
Merhaba, Kaymakamlik başvuru ekranında yabancı dil kısmında bir dil seçme zorunluluğu var mı? Kim neye göre bu seçeneği işaretliyor?
-
@Kaimmakam23 Zorunluluk yok
-
@EsTerGon-Kalesi ben İngilizceyi seçip kaydımi tamamladim ama umarım sorun olmaz?
-
"Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi" yüksek lisans mezununa "Kamu Yönetimi" bölümü eşdeğerliği verilir değil mi?
-
@Kaimmakam23 Sorun olmaz merak etmeyin hocam.
-
KPSS'ye giren arkadaşlara geçmiş olsun.Türkçe'nin ,özellikle paragraf sorularının nitelikli olduğu haberleri geliyor. 14 soruluk kaymakamlık sınavı türkçe paragraf soruları da aynı düzeyde olacaktır.Ales dgs çıkmış sorulara bakmakta fayda var.Herkese iyi çalışmalar.
-
Arkadaşlar soru bankasi olarak ne önerirsiniz?
-
@discotheque kaim 1453 mia
-
@ryu753 miargama nasil begenildi mi
-
@discotheque evet güzel
-
@ryu753 kac soru var hocam
-
@discotheque 1500 e yakın galiba
-
Paragraf soruları bugün kpss girenler daha düzgün yorumlar. Kaymakamlık sınavında da aynı düzeyde mi olur? Daha zor mu olur? Bugünkü sorular epey nitelikli idi. Zaman açısından ciddi yordu bir çok kişiyi.
-
@Antimülakat Türkçe soruları gittikçe belirleyici oldu kaymakamlık sınavında bugün sorulan sorular Türkçe ıçın çetin geçti hocam. Bugünü de göz önüne alırsak Türkçe için kaymakamlıkta daha zor bi sınav bekliyorum şahsen.
-
@ayraan tavsiyen nedir? Kaynak var mı şöyle sağlam soru içeren?
-
Tavsiyem paragraf için rüştü hocanın videolarını izleyin. Kpss de videolar çok iş gördü.
Bu arada ben kaymakamlık 2018-2019 çıkmış soruları ve yiğit hocanın denemelerini çözdüm. Çıkmış sorularda anayasa yiğit hocanınkiler kadar detaylı değil. Daha basit sorulmuş. -
@discotheque 1453 çok iyi. Sınava yakın sorular. Çok fazla soru sormaktan öte kaliteli soru hazırlamış hoca. Her soru potansiyel bence
-
TR ekonomisi için Yasin çoban+ AÖF bakmayı düşünüyorum. Tavsiyeniz nedir arkadaşlar? Bir de insan kaynakları için ne önerirsiniz?
-
@patrice9 ** insan hakları ( mahvetti KPSS süreci) :))