2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@Keynesin-Faizi ben zaten aof alinsin alinmasin noktasinda degilim bir ergene cevap verdim sizde savunmaya gecince sizede yazmak zorunda kaldim yoksa tartsmak buranin huzurunu kacirmak degil amacim
-
Şimdi arkadaşlar öncelikle AÖF mezunu olmadığımı mülkiye mezunu olduğumu belirterek cümleye başlıyayım.
Mülkiye deyip de kendimi asla ayrı bir sınıfa sokmadım. Çünkü mülkiye eskiden mülkiyeydi ve buradan mezun olanların Devlet kademesinde görev alacakları ta okurken belliydi ve ona göre eğitim alırlardı.
Şimdi ben mülkiyeliyim ben AÖF’liyim diye burada gereksiz tartışma çok yersizdir. Çünkü sınavda AÖF kitaplarının başarısı tartışılmaz ve AÖF’yi dereceyle bitirmek örgünü dereceyle bitirmekten zor. Birinden 20 bin kişiyle birinde 500 kişiyle mücadele ediyorsun
Sınavın başarısını belirleyen diplomalar değildir. Kişinin başarısıdır. Arkadaşın birisi imam hatiplidir AÖF okumak zorunda kalmıştır veya ailesinin durumu yoktur çalışmak zorunda kalmıştır AÖF okumak zorunda kalmıştır. Kimse kimseyi ötelemesin. Mülki amirlik mesleğine talip olan kişi aynı zamanda da empati yapabilmelidir.
Tartışılması gereken diplomalar değil sınav sistemidir. Burası arena değildir.
Hoşgörü ve empatiyi bırakmayın. Geçen yılın Türkiye 6. bir AÖF’li dipnotunu da unutmayın. Sevgiler...
-
arkadaşlar şunu açık yüreklilikle kabul edelim. bu sınavlar bilgi, muhakeme gücünü felan ölçen sınavlar değil, HAFIZAyı ölçen sınavlar. zaman ayırıp disiplinli şekilde çalışıp tekrar eden herkes kazanabilir şu anki kurum sınavlarının hemen hepsini. ben anadolu örgün mezunuyum ama aöf sorularını da iyi bilirim.
ayrıca 1 yıllık hazırlanma dönemimde dershane vb ortamlarda tanıştığım bir çok mülkiyelinin de çoğu derste geri olduğunu gördüm. mülkiye mezunu diyerek genellemek çok yanlış. gerçekten de artık adı ve geleneği kalmış gibi. elbette eğitim kalitesi hala iyi olabilir ancak öğrenci profili artık farklı bence ve kamudaki baskın gücü de kırılmış gibi. farklı okullardan daha fazla giren var artık kamuya.
AÖF mezunları konusunda şu sorulara cevap verilip sonra tartışılmalı.- Meslek sınavları bilgi, kabiliyet, muhakeme gücünü mü ölçüyor hafızayı mı?
- Cevap hafıza ise bunun için örgün eğitim şartı ne kadar gereklidir?
- İşin sosyal, görgü adap, iletişim, genel kültür, global insan yetiştirme kısımlarında üniversitelerin ve örgün eğitimlerin payı ne kadar?
- bu konularda payı kısıtlı ise örgün aöf ayrımı ne kadar sağlıklı?
- Örgün eğitimde zaman, para, emek harcamak bir mesleği hak etmek konusunda temel belirleyiciler olabilir mi?
- AÖF lü adam iibf bile kazanamayacak kadar tembel ise bu mesleği nasıl yapacak arkadaş önyargısı geçerli midir? İnsanları aöf e iten yalnızca tembellik midir yoksa farklı sosyoekonomik sebepler olabilir mi?
Şunlara açık yüreklilikle cevap verelim kendi içimizde sonra tartışalım bu konuyu.
-
SAYGI DEĞER ARKADAŞLAR,
Mülkiye düşmanlığını bir kenara bırakarak,
Bir kaç örnekle mülkiyelilerin birbirinden farklı işler yaptıklarını ve farklı kültürel katkılarda bulunduklarına dikkatinizi çekerim. Tabiki her alanda mülkiyeli olamaz az mezun veriyor her kadroyu da doldurmak gibi bir amaç da olamaz. ilk örnek;
https://teyit.org/ adlı sitenin ki bu site sosyal medyadaki bilgi kirliliğini azaltmak üzerine kurulmuş olup, kurucusu Mehmet Atakan Foça bir mülkiyelidir.
buyrun biyografisi https://teyit.org/detayli-arama?author_id=2&page=1
ikinci örnek de youtuber olan mülkiyeli bir arkadaşımız
Özgür Uysal ,Özgür Uysal'dan bi' arkadaşınız için cinsellik, kadın erkek ilişkileri ve insan hakkında programlar yapmaktadır.
Başka bir youtuber olan mülkiyeli Nilüfer Baş buyrun https://www.youtube.com/c/NilüferB/featured
zamanında şairler , yazarlar , tiyatrocular çıkaran mülkiye bu çağa ayak uydurarak internet ve sosyal medya üzerinden kültür ile ilgili faaliyetler gerçekleştiren böyle güzel insanları da son yıllarda mezun edebilmiştir. Bunun yanında devlet kadrolarında hizmet verenler vermeyi tercih edenler de tabiki vardır olacaktır.
Özetle kaymakamlık sınavı başka bir ölçüttür. Fakülte hayatında sürekli klasik sınavlarla mezun veren mülkiyeli test sınavında zorlanabilir. Bu da doğaldır.
Kaymakamlık sınavı kitapları yazarı Ahmet Nohutçu da sevdiğimiz hocamızdır kendisi Mülkiyelidir. -
Şuan hukuk fakültesine 50 bin sıralama ile girilebiliyor .bütün kalburüstü ünilerin siyasal ıibf fakülte sıralamaları bile çok düşmüşken bence saçma sapan tartışmalara girmeyin. Zaten bu sınavı kazansak bile mülakattan geçirmiyorlar ki aa bu insan iyi bi üniden mezunmus , ingilizce biliyormuş ,kaymakamlıkta da derece yapmış diyerek.
-
Diplomanın artık günümüzde iş yapmadığını okulların adıyla bir yere varılmadığını görmemiz gerekiyor. Ben odtü siyaset bilimi ve kamu yönetimi ingilizce mezunuyum. Bizim okul 16 bin ile alırken mülkiye yanlıs hatırlamıyorsam şuan 35 binle felan alıyor. Amacım okul yarıştırmak değil, okulda aldığınız eğitimler çok kaliteliyse bu sınava çalışmadan girip kazanın neden çalışıyorsunuz? Öyle bir şey yok bende kaliteli eğitim aldığıma inanıyorum ama bu sınav çok farklı kahramanmaraş sütçü imamda okuyan adam benden yüksek puan alabilir hakkıdır çalışırsa unutmayın diploma sadece bu sınava girme hakkı verir gerisi emektir.
-
Bir kitap yazarı instagramda 2021 bahar ayı için 100 kişilik duyum aldığını paylaşmış
-
@pabloescobarr özne bozuyor işi
-
Geçerli olan tek kural: çalışan kazanır.
18 kasımda mülakat sayfasında görüşmek üzere iyi çalışmalar herkese. -
@miAzim üstad 18 ekimi bildirenlerden biri de sizdiniz. Gerçekten şimdiden 2021 için bir duyum olabilir mi?
-
@pabloescobarr her sene şubattan başlıyorlardı bu bile iyi gelişme:) ikinci bir sınav için mülakatlar sonuçlandıktan sonra hazırlıklar en az 6 ay sürüyor.
-
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Makro için tufan samet özdurak konu anlatımlı kitabı yeterli midir? Hysteresis adlı kitap.
-
"Mülkiye",kendi içinde kimlik çatışması yaşayan ve her zaman bu tutarsızlığı dışa vurmak durumunda kalmış bir kurumudur (1877-1946) ; sizler bundan habersizsinizdir.
Diğer taraftan yakın geçmişe kadar Kaymakamlık sınavına girebilmek için koşullardan biri sizin şu mülkiyenizden mezun olmuş olmak idi; sağolsun bir Anap vekilinin 1991'de verdiği önerge ile kalktı bu durum; demek istediğim,okulunuz kaliteli eğitim verdiği için değil yasal zorunluluk nedeniyle hep "oradan" çıkıyordu "Mülki Amir"ler.
Şu kahrolası kibrinizi bir kıramadınız yıllardır; evet,bir kişi Kocaeli Üniversitesi'nde İktisat okumuş olup Ankara Üniversitesi'nde İktisat okumuş birinden daha birikimli daha kaliteli olabilir; diğeri de olabilir; ya da kalitesiz.
Memleketin sosyolojisi idi; zamanında yalnızca 2 tane okul yetiyordu kamuya yönetici istihdamı için; izleyen on yıllarda toplum kentlileşti/kentlileşiyor ve gereksinme arttığı için de okul sayısı artıyor.
Son olarak Ankara Üniversitesi kusura bakmayın da öyle çok da kaliteli bir okul değil,her zaman öyle olmuştur. İstanbul Siyasal evet,ama Ankara Siyasal hiçbir zaman olmadı.
Sosyal bilim dallarında iş kişide bitiyor ARTIK. -
Artı vizyon mahalli idareler notu kullanan var mı?
-
@miAzim hocam insan hakları için hangi kaynak önerirsinizzz bende kaymakamlık kampı var çok detay geldi bir de artvizyon var hangisini çalışmak mantıklı ?
-
@k-k size katılmıyorum. o okulun bir mazisi ve ruhu var. yönetici yetiştirmek için kurulmuş bir okul; enderun ekolünün akademik versiyonu. mezunları paşa unvanı almışlar. bunlar seçme insanlar, devletin büyük beyinleri; mülki paşalar. ayrıca imparatorluk mülkiyesi ankara'ya taşındı. istanbul'daki sbf mülkiye değildir. hiçbir sbf mülkiye olamaz.
-
@k-k bana göre sayısal bölümler de öyle artık. O bölümlerden mezun olanlar da ahım şahım bilgiye sahip değiller. Ben bu ülkede sayısal sosyal ayrımı yapılmasına şiddetle karşı çıkıyorum. Sayısal alanlara ihtiyaç olduğu kadar sosyal alanlara da ihtiyaç vardır, olmalıdır. Bir ülke her yönde gelişmelidir çünkü. Okullardan ziyade kişinin kendisinde işin bittiği konusunda size katılıyorum. Fakat şunu da söylemeden geçemeyeceğim; İstanbul Siyasal'dan ziyade her zaman Ankara Siyasal ve ODTÜ önde olmuştur. İstanbul ve Galatasaray Hukuk ve Ankara Hukuk ülkede isim yapmıştır. Bir de Boğaziçi. Ankara siyasal ve hukuk alanlarında iyidir. İlkleri vermiştir. İstanbul'da öyle. Ama belirli üniversitelerin artık eski gelenekleri kalmadı. 81 ile üniversite açılmasına şiddetle karşıyım fakat açıldı mı madem, o halde büyük üniversitelere yatırım yapılmasından ziyade diğer üniversitelere de gereken önem verilmelidir ki nitelikli mezun sayısı artsın.
-
@k-k emin ol sen öyle dediğin için kalitesiz bir okul olmadı Mülkiye. İşte bunlar hep kıskançlıktan.
-
@eakaya hukuk soruları kaliteli konu bütünlüğünü test edebilmek için ama şahsi fikrim sınava göre daha zor bir deneme kas. Özellikle gk-gy kısmının ÖSYM formatıyla örtüşmedigini düşünüyorum.
-
@TY123 insan hakları için tek bir kaynak yeterli değil bulduğun her şeyi oku