2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@atam2811 kesinlikle devlet arz sokunu asla istemez.bu sorunun sinavda yoneltilmesi bile hataydi bence.devletci degil liberal bir sorudur bu.
-
@discotheque liberal mantığa tamamen ters.
-
@atam2811 1960-80 yillari arasi sorulacak soruyu 2020 yilinda sormak manasizdi.
-
Örnek olarak verilEmez diyor yahu okuduğunuzu mu görmüyorsunuz gördüğünüzü mü okumuyorsunuz anlamadım, sizin tercümenize göre kurumlar vergisi artırımı HİÇBİR şekilde arz şoku olmuyor o zaman
-
Ösym ne der bilmiyorum ama tarih Rusya sorusu bence bariz bir şekilde iki doğru cevabı vardır.
Cumhuriyetin ilk yıllarını 1946’ya kadar genişleten makaleler var. Soru muğlaktır iptal edilmelidir -
@123456789 ben ÖSYM'nin saikiyle mi hareket et diyorum soruyu okuyunca genel manada doğru cevaba götürüyor kendini afedersin paronayak düşünerek yok yüzde 2 artış olsa ne olurdu peki filan diyerek düşünmedim zaten ÖSYM'nin itiraza verdiği cevaba da görürsün sınavlar açıklanınca
-
Vergi oranlarini artirmak cb nin yetkisi dahilindedir.bu gece rg de bir kararname yayinlanir kurumlar vergisi orani %50 artti diyelim. Ne olur onceden kurumlar vergisi artislari aciklaniyor muymus?? Sok bir politika mi? Evet? Arz şoku mu evet? Ee soruda ne diyordu.hangisi arz sokuna örnek verilemez? Peki arkadaslar kurumlar vergisi orani artisi arz sokuna ornek olabilir mi olamaz mi sizce? Bask da sozum yok.
-
Fiyatları yükseltemeyince çikolatalı gofretin gramajını düşüren şirketlerden bahsediyoruz Allah aşkına kurumlar vergisi nasıl arz şoku yaratmasın..
-
Arkadaşlar arz şoku sorusuna ankarada olan ve itiraz edecek arkadaş varsa başvuru ücreti ve yol ücretini karşılayabilirim.
-
benim 73.25
-
Arkadaşlar arz şoku kelimesine odaklanmak gerekiyor.. Nedir arz şoku? Üretimi olumlu veya olumsuz etkileyen dışsal faktörler öyle değil mi?
Üretimde kullanılan enerji petrol elektrik su vb gibi her türlü girdiye yapılan ANİ zam veya indirim Şok'tur.
Peki kurumlar vergisi nedir? Satış sonrası elde edilen gelirin %20 vergilendirilmesidir. Yani ortaya çıkan ürüne KV ye gelen zam kadar fiyata yansıtma durumudur. Şayet kv yi Şok sayarsak asgari ücrete yapılan 2016'daki %30 luk zama da veya %1 bile olsa zama arz şoku demeliyiz. Çünkü üretimi KV den daha çok etkileyen bir etmen. Sanayide kullanılan elk içinde aynısı geçerli olur o halde..
Zaten bir arkadaş yukarıda paylaşmış yabancı bir kaynaktan ücrete yapılan da Arz Şokudur diye...
Ancak bence burada ne ücrete ne KV ye yapılan zam kastedilmektedir.
Burada önemli olan gerçekten Şok etkisi yaratacak NİTELİK sorulmaktadır.
Soruda da bu sebepten dolayı kastedilen sadece 1. öncüldür.
Petrole gelen %0.01lik zam veya KV ye gelen%50lik zam değildir söz konusu olan...KV ye zam tabi ki satışı etkiler ama Nitelik olarak kastedilen bu değil.
Bu sebeple sorunun cevabının ÖSYM tarafından hatalı verildiğini düşünüyorum. -
@apollo61 böyle soruların cımbızla seçilip elenip sorulması gereken bi sınavda insanları ikileme düşüren kesin cevanı olmayan, olamayan soruların sorulması çok can sıkıcı. O kafa karıstıran 1 soruyla sınavı kaybeden belki de nice emek verenn arkadaslarımız vardır. Keşke sorular hazırlanırken onlarda bizim kadar emek verseydi...Saçma sapan bi sınavdı!
-
@1baksan vallaaha dun 3 hocaya sordum ben soruyu. 3 u de cevabinda hata yok dedi:)
-
@discotheque ve kesinlikle iptali gerektiren bir durum yok iptal edilmemesi gerekir edilirse karsi itirazi yapariz dediler.yorum sizin.
-
@pabloescobarr hocam 1. Öncülde "ani" ibaresi olunca insan diğer öncüllerde de buna benzer birşey arıyor. 1. Öncülde petrol fiyatlarında yükselme deseydi ben tüm ihtimalleri katacak şekilde düşünürdüm fakat bir öncülde niteleme yaparak 3. Öncülde o nitelemeyi bizden beklemiş ÖSYM . Biraz çifte standart oluyor, benim görüşüm bu yönde.
-
@Avşar-Beyi ama iktisat iktisattir hocam.arz sokunu litariture sokan 70 lerde yasanan ani ham petrol fiyatlar artisi oldu.o önculde bunu direk soruya yazmislar.ama sadece ani yukselmeler arz sokuna sebep olmuyor .maliyet artislari genel olarak arz su olarak nitelendiriliyor iktisatta.
-
Soruda olumsuzu soruo kurumlar vergisi arz şoku oluşturabilir petrol fiyatlarının arz şoku oluşturma ihtimali vardır ama 3.öncül tamamen yanlış, soru tertemiz
-
@sessessc oluşturabilir işte hocam o yüzden arz şoku olarak kabul ediyoruz k.vergisini soru kökünde de ebilir/ebilemez olarak belirtilmiş yani bir kesinlik yok zaten.
-
Türkçe sorusunu Türkçe hocasına soran oldumu? Ve itiraz eden? Evet bize göre yanlş diyor ama işi bilen birine sormak daha mantklı gözümüzden kaçan başka bişi olablr
-
@sessessc yok hocam çoğunluk arz şoku sorusunu yanlış yaptığı için önce oradan ekmek yemek derdindeler malesef, halbuki Türkçe 7.soru bariz hatalı cümleler arası bağlantıdan dolayı.