2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@toroskaplan evet kesin alım olacaktır
-
@merttnr geçen yıl hangi kaynakları kullandınız acaba
-
İleti kaldırılmıştır.
-
Tahmindir.
Kpss ertelenmesiyle beraber Ekim ve Kasım aylarını göreceğiz gibi duruyor yine.
-
@KaimakamAday beklenilen zaman aralığı buydu zaten.
-
@KaimakamAday çoğu sınavlar ertelenerek Eylül, Ekim, Kasım, Aralık aylarını kapsar hale geldi. Kaymakamlık 2021'e sarkacak gibi duruyor inşallah olmaz ama.
-
Süreç biraz belirsiz ilerliyor . Bu yıl için planlama yapılıyor ancak sınav tarihi tamamen sürecin normalleşmesine bağlı . Yazın daha net tahmin yapabileceğimizi düşünüyorum.
-
arkadaşlar kolay gelsin, kaymakamlık mesleğinde tip1 diyabet hastalığı göreve engel hastalıklardan mı sayılıyor bilgisi olan var mı? çok araştırdım fakat bir sonuca ulaşamadım.
-
@cambasi61 çok mantıksız, öyle bir şey olmaz
-
@cambasi61 Öncelikle Rabbim şifa versin. Görevi yapmanıza sürekli engel teşkil edecek bir rahatsızlığınız olmadığı müddetçe bir sorun olmaz.
-
@engineerisletme hocam, ben de tam bir bilgi edinemedim ama sadece bir yerde yorum olarak temsili görevlerde kaymakamlık ve müfettişlik vb. yüzde bir engeliniz olsa bile kabul edilmezsiniz demişti bir arkadaş.
-
@fthdyngc amin hocam sağolun. Benim açımdan göreve engel teşkil etmez diye düşünüyorum fakat kişisel bir düşünce tabi. Bunun örneği de yok sanırım.
-
@merttnr 105.dönem atanmamış kuralar çekilmiş fakat ilçelerde hala kaymakam adayı olarak çalışıyorlar diye söylenti var, 3 dönem geçti 109.dönem olarak inşallah bizler olucaz ama yığılma olursa bu sene kaymakam alımını etkiler mi sizce hocam?
-
@MiraKar oyle bir söylenti yapan aklını yitirmis ya da hiç bir bilgisi yoktur diye düşünuyorum. Belki vardır 105 başlamayan ama başka nedenlerden dolayıdır. Böyle dolaylı şeylerden dolayı sınav etkilenmez arkadaşlar. Bi gecen sene sarktiğı için herkes bir şeyler uretiyor. Bu sene sarkabilir sınav tarihi ama olağanüstü dönemlerden geçiyoruz çünkü. Soylenenlere kulak asmayın kafayı yedirtirler adama çünkü girip kazanmak istiyorsaniz bu sınavı çalışın çünkü kolay bir sınav değil adamı tokatlar geçer cıta çok yükseliyor çünkü gun geçdikçe
-
@marjinalmaliyt57 Bu bir söylenti değil. 105. dönem kaymakam adayları kuralarını çektiler ve İçişleri Bakanlığı oluru ile görevlerine başladılar. Ancak bildiğiniz üzere veya bilmiyorsanız öğrenmeniz amacıyla kaymakamlar Cumhurbaşkanı onayı ile atanır. 105. dönem kaymakam adaylarının atama kararı cumhurbaşkanı tarafından henüz yayımlanmadığı için ilçelerine bakanlık oluru ile atandılar ve kaymakam olarak değil kaymakam vekili olarak görev yapmaktalar. İlk yayımlanacak atama kararında görevleri ve görev yerleri değişen mülki idare amirleri ile birlikte 105. dönem kaymakam adaylarının da ilk atamaları Cumhurbaşkanı tarafından yapılacaktır.
-
Ek olarak Cumhurbaşkanı tarafından atamaları zaten kurada çektikleri ve hali hazırda fiilen görev yaptıkları ilçelere olacak. Yani cumhurbaşkanı tarafından atandıklarından hukuki olarak statüleri değişecek ancak fiili durumda bir değişiklik olmayacaktır.
-
@keynesinvarisi inşallah olur atamaları bizler de geliyoruz neticede. Zaten hali hazırda kaymakamlar atamadık alım yapmayı düşünmüyoruz da diyebilirler pekala.
-
- dönem nihai listesi nisan veya mayısta açıklanır yeni alım sürecine girilir ancak tamamen koronavirüsün bitmesine bağlı olacak sınav tarihi . ÖSYM mevcut sınav tarihlerinin bir kısmını Eylül ayında olacak şekilde güncellediği için benim öngörüm virüs bitmesi durumunda ekim veya kasımda sınav olacağı yönünde .
-
@Korumaamiri bende öyle düşünüyorum özellikle aralıkta boşluklar var çünkü. Aralık olmasa da olağanüstü durum olmazsa ocak ya da şubat diye düşünüyorum ben. Devlete kaymakam yetiştirmek zorundalar, hem diğer bölümlere bile açtılar kaymakamlığı sınav açmama gibi durumları bencede söz konusu olmaz yine de gelişmeler ne gösterecek bakalım.
-
Tek tek soylenen cumlelere yanıt vermeyeceğim. Ama şu yukardan konuşma tavrinizi en azından şahsım adına bir daha yapmayınız ogrenmeniz için bilmem ne yapacağınız kişi ben değilim karşınızda çocuk yok bunu bilmenizi istiyorum. Farkettiyseniz ben çok genel geçer bir şey söyledim yukarıda bu tür şeylerin sınavı aksatması söz konusu değil. Geçmişte de VEKIL KAYMAKAM olmasina rağmen sınavlar yapilmıştır. Bakanlık ihtiyaç dağilinde gelecek yıllara göre zaten kendini programlar. Ben kimsenin böyle basit sölemlerle sınav olacak mı olmayacak mı sınav ertelenecekmiş diye calişmamazlık etmemeleri için ifade ettim. Ama herzamanki gibi yine birileri her şeyi ama her şeyi çok iyi bildiği için akıl kariştırmalara devam ediyor.kısa söz Sınav olacakmış gibi calışılmali calismiyosanız da istediginiz soylentilere kulak asın beni çok ilgilendirmez..