2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@hukukçu06 kazanma şansınız varda hakim olmak varken neden kaymakamlık istiyorsunuz
-
@iibf teşekkür ederim
-
@hakimadayı06 neden istemesin? Kaymakamlık çoğu açıdan hakimlikten daha elit bir meslek.
-
@2pacalypse hocam şu açıdan dedim bir hukuk mezununun sadece okulda gördüğü dersler ile hakim olma ihtimali çok yüksek buna rağmen kaymakam olmak İçin bilmediği derslere çalışacak ve 100 kişi içine girmeye çalışacak ve çok emek harcayacak ayni bizim idari hakim olmaya çalışmamız gibi bu kadar emek vermek istemesinin sebebini merak ettim.
-
@hakimadayı06 belki idealidir hakimlik daha stabil, 20 yıl sonra dahi ne yapacağını az çok bildigin bir meslekken kaymakamlikta çok daha aktifsin, yükselme şansın çok daha fazla. Belki yuksek seviye, sözü gecen bir burokrat olmak herhangi bir idare mahkemesi hakimi olmaktan daha çekici geliyordur. Herkesin yaşam tarzıyla alakalı tabi. Ama bir hukuk mezunu için kaymakamlığı kazanmak iibflinin idari hâkimliği kazanmasından daha zor orası kesin. iktisat kendi kendine ogrenilebilen bir ders değil çünkü
-
@2pacalypse Hakimlik sınavına 5 kere girdim yazılı sınavı kazanıp mülakattan elendiğim de oldu yazılı sınavı kazanamadığım da oldu . Son sınavda da 1.5 puan ile barajı geçemedim . Rızkın nerede olacağı belli olmuyor . Ben de hukuk mezunlarının sınava girme hakkının olduğu sınavlarda şansımı denemek istiyorum sadece
-
@2pacalypse doğru diyorsun bir iibf li idari hakimlik birincisi bile olabiliyor
-
Idare hukukunda mevzuat kismi icin yigit yilmaz kullaniyorum lakin idare hukuku kitabim yok bunun icin elimde aöf subat 2019 idare hukuku pdf i var bu yeterli olur mu yoksa idare hukuku kitabi icin baska tavsiyeniz var mi?
-
@70kuralliii ahmet nohutçu idare hukuku kullanabilirsiniz mart 2020 baskısı çıkmış
-
@fthdyngc ahmet nohutcu yeterli gelir mi hocam idarede
-
@gktrko1 artı olarak mevzuat da okumak lazım kitap tek başına yeterli olmuyor.
-
@fthdyngc kitapta eksik mi birakiliyor bazi konular o yuzden mi mevzuat okumaliyiz?
-
@gktrko1 hocam şöyle anlatayım. Ben geçen sınavda sadece bu kitaptan çalıştım mevzuat çalışmadım. İdarede 4 ya da 5 yanlış yaptım. Sınavda gelen avrupa yerel yönetimler özerklik şartı, muhtar seçimiyle alakalı soru ile ilgili mevzuatlar kitapta yoktu. Bunun sıkıntısını yaşadım sınavda. Bu kitap idare hukuku konuları bakımından yeterli ancak mevzuat konusunda yetersiz. Ben şahsen yine bu kitaptan çalışıcam ama yanında mevzuat da çalışarak.
-
@fthdyngc Anladim hocam sagolun, test kitabi icin ne onerirsiniz peki ?
-
@gktrko1 yiğit yılmazın 1500 soruluk kitabı, ahmet nohutçunun kas soru bankasını kullandım. Bir de gazi yayınlarının status soru bankasını kullandım ama basit gelmişti soruları. Bu üçünü öneririm.
-
@fthdyngc tesekkurler
-
Mülakat sonuçları açıklanmış. Kazanan arkadaşlara hayırlı olsun inşallah. Bizim için de süreç başlıyor diyebiliriz.
-
Malesef mulakatim olumsuz sonuclandi, bu baslikta tekrar yerimi alayim️
-
@mülki malesef hoşgeldiniz diyelim
-
@fthdyngc Teşekkürler