2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Aman aman yanlış çıkarım yapmayın. Bu durumu şu şekilde değerlendirin. Kamuda çalışan bir kişi belli bir yaşa gelmiş, daha önce sınava, mülakata girmiş, kazanmış, tecrübe edinmiş ve bir işinin olması sebebiyle nispeten daha rahat kişilerdir. Bu da adayın mülakattaki performansını direkt etkiler. Yeni mezun olmuş tecrübesiz kişiler yahut da işsiz kişiler istemsiz bir şekilde sönük bir profil çiziyorlar. Yoksa ben kesinlikle bir kişinin sırf kamuda çalışıyor diye ayrıcalıklı olduğunu düşünmüyorum.
-
@Kethüda yok ben de sırf kamuda çalıştıkları için aldıklarını düşünmüyorum ama yine de bunun alımda etkili olup olmadığını merak etmiştim. Teşekkürler.
-
Başkent kariyerin mikro makro fasiküllerini nasıl temin edebilirim arkadaşlar ?
-
Kolaylıklar gelsin. İlk defa kaymakamlık sınavına girmeyi düşünüyorum. Anayasa hukuku ve idare hukuku için themis yeterli midir ? Makro iktisat mesut guzelli , mikro iktisat bilge beyaz ders videolarından not tutularak çalışılırsa yeterli olur mu? Turkiye ekonomisi Huseyin şahin. Bu kaynaklar ideal midir sizce veya kaynak önerileriniz var mı ?
-
Diğer kaynakları bilmiyorum ama türkiye ekonomisi için piyasadaki kaynakların hepsi yetersiz geçen sınavda gördük bunu.
-
@Ulubat24 ayrıca ek olarak bu sene bende idare için themisi kullanacağım anayasa içinse en güzel kaynak anayasanın kendisi zira anayasa metninden başka soru gelmiyor.
-
Bu sınava ilk defa ciddi manada hazırlanacağım inşallah bu sene. Herkesin hakkında hayırlısı ne ise o olsun.
-
@ryu753 Teşekkürler insan hakları ıçin bir önerin var mı ?
-
@Ulubat24 artıvizyon insan hakları olabilir
-
Sınav ne zaman olur haber var mı
-
Merhaba arkadaşlar bu yıl sınavla ilgili herhangi bir duyumu olan kimse yok mu?
-
@can123 hocam daha son sınavın mülakatı yapılmadığı için duyumlar gelmez. Genelde uyum kursundan sonra haberler gelmeye başlıyor.
-
@mrvguy ben de geçen sene bankacıydım. Allha şükürler olsun ki çok zor şartlar altında çalışıp bırakmadan azmettim ve son guy alımında guy oldum. şimdi de kaymakamlığı kazandım ve mülakat bekliyorum. Neden yazdım sadece size ilham olsun diye YAPILABİLİYOR bunu bilin ve elinizden geleni yapın çünkü ben de bankada iken aşırı yıpratıldım ve nefret eder olmuştum. o nefret beni bir yerlere taşıdı. Tazminattan korkmayın bin iki bin lira bir şey olur. Sizde kendimi gördüğüm için yazdım sorunuz olursa özelden yardımcı olmaya çalışırım Allah yardımcınız olsun
-
@fthdyngc Anladım hocam. Dedim belki planlanan biseyler vardır 2020 yılı için personel alımı sayısı vs.gibi
-
@artikolsun Hocam hangi kaynakları kullandınız ?
-
@Ulubat24 benim iktisat temelim vardı sadece analiz iktisattan soru çözüp dersane defter notumu tekrar ettim. konu anlatımlı olarak: Anayasa ahmet nohutçu , idare hukuku themis, mevzuatları kaim makamdan çalıştım kanun okumadım. Türkiye ekonomisi yasin çoban tarih ve türkçeye de çalışmadım ama çalışın hocam türkçeden 7 yanlış yaptım. insan hakları detayda boğulmayacağınız herhangi bir kaynak olabilir
-
@artikolsun kaç puan aldınız acaba?
-
@artikolsun Sağolun hocam
-
Arkadaşlar başladınız mi çalışmalara , başladıysanız nasıl gidiyor ?
-
@keskin34 başladım ben.Şimdilik iktisat türkiye ekonomisi ve türkçe çalışıyorum, mâlum sınava çok enerjimizi diri tutmak lazım