2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@rugi-paşa 5 Aralık
-
Herkese iyi çalışmalar. MİA serisine çalışmış yeterliliği, avantaj ve dezavantajları hakkında yorum yapabilecek arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi? Özellikle İdare ve Anayasa kitapları hakkında yorum yapabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
-
@Avşar-Beyi hoca geçmiş yıl sorularını iyi analiz etmiş. Hiçbir gereksiz bilgi yok. Ancak idare hukuku mevzuatı şeklinde idare bölümü. Bu kısmı themis idareyle desteklemeyi önerdi sorduğumda. Geçmiş soruları rahatlıkla çözüyorum çalıştıktan sonra. Şahsi kanaatim mia serisi+themis idare hukuku dışında hukuk bölümüne başka kaynağa bakmaya gerek yok.
-
@Avşar-Beyi zaten sınavda teori kısımdan 3-4 soru geliyor. Kaymakamlık tamamen mevzuat odaklı diğer sınavlara nazaran. O yüzden ben yeterli olduğu kanaatindeyim. Ayrıca instagram sayfasında da güncellemeleri anında paylaşıyor.
-
@hedef2020 mia serisi kimin arkadaşlar ben bilmiyorum da
-
@menekşe Ali Argama
-
@hedef2020 Çok teşekkürler hocam. Büyük ihtimalle satın alırım ama Themis ile desteklemek yerine geçen senden kalan idare hukuku(Kaymakamlık Kampı- Ahmet Nohutçu) kitabının teorileri yeterli olur diye düşünüyorum.
-
@EsTerGon-Kalesi teşekkürler
-
@Avşar-Beyi yani teori kısmı her kitapta aynıdır. Herhangi bir kitap yeter bence de
-
Merhaba burdan hergün 1 soru paylaşma fikri sizce nasıl olur ?Hem sorular üzerinde çalışma yapmış oluruz.
-
@hedef2020 Evet kesinlikle. Eyvallah teşekkür ettim
-
Merhaba arkadaşlar.Anayasa ve idare için Kemal Gözler düşünüyorum kullanan var mı? Mevzuat için de kaim makamile desteklemeyi düşünüyorum. Fikirleriniz değerlidir.
-
@Mülki_Amir_22 kaymakamlık sınavı için mevzuat ağırlıklı kitaplara çalışmalısınız hocam. Mevcut konu anlatım kitaplar yetersiz kalır. Çünkü kaymakamlıkta mevzuattan 60 soruda 55-56 salt sorular geliyor
-
@hedef2020 Evet ama Sadece themis idare hukuku çalışanlarda geçen yıl 3-4 soru harici kaçırmadı
-
@ryu753 1 soruyu listeden çıkıp 1 soruyla ilk yüze girilen bir sınavdan bahsediyorsak 3-4 soru çok fazla:)
-
@hedef2020 hocam istediğiniz kadar mevzuattan çalışın yapamadığınız 2-3 soru olacak çok detaya dalmayın nacizane tavsiyem
-
@ryu753 teşekkür ederim tavsiyeniz için:) Bunu değerlendireceğim
-
@hedef2020 o zaman bana kaynak tavsiyesinde bulunur musnuz
-
@Mülki_Amir_22 ben Mia Serisi+Themis idare hukuku+Halil Kalabalık İnsan Hakları Hukukuna girişle 60’da max yapacağıma inanıyorum. Tavsiye ederim. Geçmiş dönem tüm sorularını çözebiliyorum. Bir kaç tane oluyor o da benim hatırlamadıklarım
-
@Oguzzz sınav ilanından önce mezun olursa yüksek lisanstan girebilir. eğer bunların yanında aöf işletme iktisat gibi bölüm mezuniyeti varsa sınava bununla basvuru yapabilir , mülakat aşamasından önce yüksek lisans diplomasını alırsa, komisyona sunabilir.