2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@Daywalkerss nurdan hocada aynı görüşte..nurdan hocaya hayır diyecek bir kişi tanımıyorum ben.
-
@ryu753 valla kardeşim bu ülkede hayır denmeyecek kimse yok o yüzden böyle iddialı laflar kullanmayalım bekleyeceğiz göreceğiz
-
@Daywalkerss orası öyle tabi hakimlikte daha önce olmuştu ösym iptal etmemişti bu tarz hocadan aldıkları ıslak imzalı görüşlerle mahkemeye gidip soruyu iptal ettirmişlerdi.Yine öyle bir süreç olacak gibi.
-
Kurumlar vergisi, petrol fiyatları gibi her gün ekonomide kendi dinamikleri içerisinde belirlenen bir sey midir? Dünya borsalarının açık olduğu 5/24 içerisinde petrol fiyatı gibi değişiklik gösterir mi ? Eğer bu şekilde serbest piyasada belirlenmiyorsa hükümetin aldığı artış yönündeki karar ile zaten şok olacaktır..Kaldı ki kendi kitaplarında bu şekilde tanımlamışlar mi merak ediyorum..
-
@ryu753 KPSS ye hazırlanmayan , dershanelerle ilgilenmeyen hiç kimse ne Yüksel hocayı tanır ne Nurdan hocayı . Ama Zeynel hocayı üniversite de bile ders kitabı olarak okuturlar . Israrla Zeynel hocayı görmezden gelmene anlam veremiyorum hocam
-
Yüksel Bilgilinin yoğun istek üzerine cevap veriyorum demesine saygı duyuyorum. Ancak sorunun cevabı üzerinde hocaların ikiye ayrıldığı bir durumda farklı hocaların görüşlerinide alması neyin inadı ? Bu iş şık değişikliğinden de öteye gidip kendi düşüncesini kabullendirme amacına yol alıyor. Bu yazıdan sonra listede netimi kontrol etmek isteyenler olabilir. Netim 70,75 ösymye göre soruyu doğru yaptım. Şık değişikliği 69,50 yapıyor. Netimden dolayı böyle yazdığımı düşünenler varsa gerçekten amacım bu değil. Kaderde ne varsa o gelir başa. Ben burada Yüksel Bilgilinin amacının ne olduğunu hala anlamadım. Sınavın açıklanmasına 10 gün kalmış öğrenci tartışmayı bıraktı hoca hala açıklama yapmak için enerji harcıyor. Hoca öğrencinin gönlünü kazanmak istiyorsa bende Yüksel hocanın kitabından çalışmıştım.
-
@KAMUCU-1 yani hocam neden bana yazıyorsunuz bunları? 7 tane akademisyen görüşlerini sayfalarca yazmış gidip okuyun ne diyorlar. Zeynel hoca yanlış düşünüyor olamaz mı ? Zeynel hoca dedi diye öyle mi olacak? burada 7 hoca aynı şeyi düşünüyor hadi 1 tanesi yanlış.. diğerleri ne olacak iptal edilirse siz iptal edilmezse biz gideriz mahkemeye olur biter hocam ösym ne karar verecek bekleyelim ben bilgilendirme amaçlı yazdım buraya tartışma için değil
-
@ilhannnn Onun sebebi aslında biziz. Hocaya saygısızlık yapıldı yüksel hoca bilmiyor denmeye getirildi. Adamda en iyi hocalarla kanıtladı düşüncesini yoksa yüksel hoca böyle bir şeye girişmezdi diye düşünüyorum.
-
Kıymetli kardeşlerim grubun selameti için bu tartışmaya son verelim birbirimizi kırıyoruz az kaldı açıklanacak yakın hakkımızda hayırlısı olsun ilgili konu da kapansın lütfen
-
Ösym soruyu hazırlayani bilir hocalar ne demiş bakmaz
bariz hata varsa iptal eder tonlarca örneği var kimse tozpembe hayallere kapılmasın arkadaşlar bu sorunun iptali çok zor (dipnot: soruyu yanlış yaptım) -
@suigeneris123 soruyu hazırlayana baksalar hiç bir soru iptal olmaz komisyona soruyorlar.
-
Benim de anlamadığım “ani” denildiğinde miktarın ne kadar olacağı belli değil. Vurgu sadece ani=birdenbire yapılan artış üzerine. Petrol fiyatlarında ani % 1 artış ile kurumlar vergisi oranlarının % 1 arttırılması arasında nasıl bir fark var? Cumhurbaşkanı belirlenen alt-üst oranlar arasında kalmak şartıyla vergilerde istediği anda bir değişiklik yapamaz mı?
-
Açiklamalari tane tane dikkatlice okudum... Hocalarin şok kelimesinden yola cikarak yaptiklari yorumlarina saygi duyuyorum. Fakat nurdan hocanin kurumlar vergisindeki artisi bile maliye politikasi araci olarak siyasal mekanizmada gorusulmesi zaman almasi vs gibi orneklerle aciklamasini anlayamadim. Basindan beri ayni seyi dusunuyorum aciklamayi yapan hic bir iktisat hocasi petrol fiyatlarindaki ani %1 lik artis sok yaratir mi ??? Sorusunun cevabini vermiyor..hocalarin aciklamalarina gore kesinlikle petrol fiyatlarindaki ani artis(oran belirtilmediginden) arz soku yaratmamasi gerekiyor.ve soruda dogru cevap bulunmuyor.. tek anlayabildigim yorum bu.. simdi x kisisi cikip 20 akademisyenin gorusunu alir ve o da zitti olursa nolcak.. neyse en iyisi bize dusen yine saygili olmak...
-
Yapılan açıklamalar dikkatli okunduğunda anlatılmak istenenle en sonunda doğru cevap şıkkı olarak D şıkkının söylenmesi bir çelişki oluşturuyor
-
@ryu753 hocam Nurdan hocaya hayır diyecek kişi tanımıyorum yazdınız ya , o yüzden size Nurdan hoca ile ilgili durumu yazdım yoksa soruyu sizin yazdığınızı ya da Yüksel hocanın asistanı , savunucusu olduğunuzu düşündüğüm için değil . Nurdan hoca ilgili görüşünüze karşıt birilerini de tanıyın diye yazdım . Kimsenin amacı tartışmak değil tabi ki de ️
-
Yine dershane hocalarının sosyal medya tayfası iş başında rahat olunuz ne dediysek o.
-
@discotheque katılıyorum size. Bu arada ben enerji uzmanıyım. Aynı zamanda iktisatta doktora yapıyorum. brent petrol fiyatlarını takip ederseniz bir gün içerisinde bile birdenbire=aniden fiyatlar neredeyse her gün en az %1-2 oranında değişir.o zaman her gün arz şoku yaşıyor muyuz? Soruda olasılık-ihtimal soruluyor. Kurumlar vergisi artışı asla arz şokuna sebep olmuyorsa zaten cevap yalnız I olurdu. Bir öncülde “ani artış” denilince çok büyük oranlarda artış olacağını ya da hocanın değimiyle “hissedilebilir oranda bir artış” olacağı varsayımını nasıl yapabiliyoruz?
-
Deniz, göl, akarsu, okyanus...Ne varsa deneyecek galiba
-
Şok kelimesinin anlamını verirken TDK baz alınıyor ama 'ani' kelimesinin anlamı es geçilip bu kelimeden soruda oran verilmemesine rağmen itiraz eden hocaların deyimiyle 'hissedilir bir artış olduğunu ima ettiği anlaşılıyor' muş. İtirazlarını sıralayıp soru hatalı ve iptal edilmeli dense sıkıntı yok herkesin kendi görüşü ama istediğiniz şıkta ima edileni doğru kabul edip istemediğiniz şıkta netlik beklemek bana mantıklı gelmiyor.
-
@janbengi vallaha kardesim ben aciklamalardan anladim ki petrol fiyatlarindaki ani %1 lik artis arz soku yasatirken, kurumlar vergisindeki beklenen/beklenmeyen hic bir artis arz soku yaratmiyormus.ben boyle aldim koydum kenara.