2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@siyahadam şaşmaz iptali iptalsiz hiç fark etmez
-
-
@Yunus1059, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Dostlar sınavın kaçla kapatacağına dair en makul yorumu burada arkadaşların emek vererek yaptıkları listeye bakarak yapmak mümkün bence. Ayrıca hepiniz geçen seneki sınava da bu seneki sınava da girdiniz aradaki zorluk farkını ya da daha doğrusu bu yıl ki sınavın bazı sorularının neredeyse kaymakamlık sınav tarihinin en garip soruları olduğunu biliyorsunuz. Bu sene sınavın geçen seneden en az 3 puan daha aşşağıda kapatacağına ben kesin gözüyle bakıyorum. Benim gibi geçen sene yüksek alan bir sürü arkadaş bu sene çuvalladı. Mutlaka 80-85 bandının üzerinde olan bir çok arkadaşımız da vardır ama, bu sınav hem burdaki liste he de bu sınava yıllardır giren birçok arkadaşın durumunu göz önüne alarak 71-72-73 aralığında olacaktır diye düşünüyorum
Hocam doğru haklısınız fakat sınav saçma bir sınavdı. 8 kadar soru gerçekten kimsenin yapamayacağı türden sorulardı. Hadi 10 kadar da zor diyebileceğimiz çalışan insanların yapacağı türden sorular vardı. Fakat 75 kadar soru 1-1,5 ay çalışan ve biraz da sınavda dikkatli olan kişilerin rahat yapacağı sorulardı. Bence de enteresen bir sınavdi ama ben bu sınavın 71-72 bandına düşeceğini pek sanmıyorum zira bakılırsa insanlar 80 üstüne çıkmada zorlanmış 73-74-75 bandında epey yığılma var
-
@bozkurtbey Sizin söylediğiniz de mantıklı hocam neticede nasipten öte yol yoktur. Allah çalışan bütün arkadaşlara bu görevi nasip etsin. Ben bu seneden sonra bu sınava bir daha hazırlanmam zaten. Gerçekten insanın psikolojisini çok olumsuz etkileyen bir süreç. Geçen sene tam olduk derken olamadık, bu sene tekrar çalıştık fakat sınav bir enteresandı. Ama bu iki sene de inanılmaz yorulduk. Ayrıca sadece bu sınava odaklanmamak da gerek çünkü insan önüne çıkan bir sürü fırsatı da tepmiş oluyor.
-
Bu zamana kadar hiç tahmin paylaşımı yapmadım ama şu dikkatimi çekti, herkes 2019’la karşılaştırıyor, kimse 2018’i baz almıyor. 2018 sınavı da zor bir sınavdı ama yapılamayacak 2-3 soru vardı sadece. Ona rağmen 400 kişilik liste dolmadı. 2020 sınavında ta o günden bu güne her gün ders çalışsan da yapamayacağın en az 5 saçma soru var. Bana göre 71 mümkün görünüyor ama 75 imkansız geliyor.
-
Bu forumda ki herkes ve yorumlari değerlidir. ama trol tayfasi olunca gerçektende yeni açılan hesaplara ön yargili yaklaşıliyor. Bu yuzden geçmiş birikimleri olan tecrübeli değerli arkadaslarimiz var aramızda, onlarin yapacagi tahminler , aldiklari duyumlar bizler için çok önemli, (He kimse yanlis anlamasin bu degilki yeni arkadaslarin duyumlari yada tahminleri önemli degil, onlarda baştacıdır, Bu arada bnde yeniyim bu forumda) Ama başta belirtiyorum adamlar kessin demiyor Duyum diyor. Bu yüzden doğru veya yanlis çıkabilir, doğru cikarsa Allah razı olsun demeyi bildiğimiz gibi yanlis cikarsada itibarsızlastirmamak lazim yine Allah razı olsun diyip sözlerine güvenmek lazim sonuçta burasi türkiye bugun alinan bi karar yarin değişmesi cok normal.
Mesela hakimlik sinavi ile ilgili ertelenme konusunda dün yapilan toplantindan alinan karar ve sonucun ne olsugunu biliyorum ama söyleyemiyirum , çünkü burasi türkiye bugun alinan karar aksamina değişebiliyor
Vel hasıl kelam , Herkes herkese saygi göstermelidir...
-
Tamam duyuma inanma duyumsuz da kalma diye bir felsefe var a grubu kadrolarda. Son duyumlarda ilginç noktalar var. Ben de buradaki bazı arkadaşlarla aynı fikirdeyim. 4 soruda değişiklik iptal vs. ÖSYM açısından ciddi güvenirlik kaybı. Bu tip sınavlarda 4 soruda 1.000 kişi oynuyor. Hal böyle olunca ben 2 soruya indirip konuyu neticelendireceklerini düşünüyorum. 2 sorunun üstünde yapılan her değişiklik her iptal böyle sınav mı olur? Sorusunu doğurur.
-
@Pisagor ertelenecek mi hocam bilginiz nedir
-
@Antimülakat Eğer dediğiniz gibi olursa ÖSYM soru kaynaklarını kesinlikle değiştirmeli. Geçen yıl 2 soru bu sene 2 ve daha fazlasının tartışmalı olması büyük başarısızlık tabi duyumlar doğru çıkarsa. 4 soru sınav sonuçlarını bambaşka noktaya getirir. Biz aylarca emek verip hazırlanıyoruz keşke bizim kadar emek verip özen gösterseler. Sonuçlar iyice merak uyandırmaya başladı.
-
@raskolnikov1 ertelenmicek.
-
@Pisagor Ama burasi türkiye baskilar artarsa ertelenirse bişey diyemem...
-
@Antimülakat iş boule olursa da haksız yere çok canlar yanar kardeşim, düşünsene benim arz sorum doğru, musul sorum yanlış.. şimdi 2 soruya indirmek için arz sorusunu iptal edip musul u bırakırlarsa benim canım yanar, tersi durumda başkasının canı yanar .. Hayırlısı tabi ama ösym ye güven malesef ki azalıyor
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@Antimülakat iş boule olursa da haksız yere çok canlar yanar kardeşim, düşünsene benim arz sorum doğru, musul sorum yanlış.. şimdi 2 soruya indirmek için arz sorusunu iptal edip musul u bırakırlarsa benim canım yanar, tersi durumda başkasının canı yanar .. Hayırlısı tabi ama ösym ye güven malesef ki azalıyor
Aynı sorular aynı şekilde benim için geçerli , benim puanım senden de düşük benim canımı direk alır
-
@Pisagor hadi ya anladım hocam teşekkürler
-
İdari hakimlik sınavını erteleme olayı nedir gerçekten var mı böyle bir şey Bu kaymakamlık sınavında birçok soru yanlış olmasa bile ÖSYM mevzuatına göre soruların bilgi öğrenmeyi ölçme kriterini sağlamıyor mevzuata göre sorularının yapılma oranı kontrol ediliyormuş hiç yapılamayan soru varsa iptal olma durumu olabiliyormuş çeşitli basın açıklamalarında geçiyor eğer idari yargı sınav erteleme durumu varsa bu durumun kaymakamlık sınavıyla alakalı olduğunu düşünürüm kalitesiz ciddiyetsiz bir sınav hazırlamışlardı çünkü
-
@iktisat2020 hangi sorular hocam bahsettiğiniz konuyla alakalı
-
bu dünyada emek kadar değerli çok az şey var ciddi anlamda bu sınava emek veren insanlar var gecesini gündüzünü vaktini ayıran insanlar böyle baştan savma sorular olmamalı
-
@zzzz örneğin aklıma ilk gelen iki başkan yardımcısı cevaplı saçma bir soru vardı bilmem ne yönetmeliğinden önemsiz detayı getirip kaymakamlık sınavında soru diye koymuşlar bu soruyu sallamadan kaç kişi doğru yapabilir ki yönetmelik nedir yani hemde önemsiz bir yönetmelik millet kanunu CBK yı bıraktı binlerce yönetmeliğe mi çalışacak
-
@iktisat2020 hocam ben de soru iptali olacağını düşünmeyenlerdenim yine ve her şeye rağmen
-
@iktisat2020 2 bşk.yard.olduğu soru mu yönetmelikten sorulmuş?