Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Uzman Yardımcısı Alım İlanı
-
Limon problemi ters seçim cevabını ekleyebilirz
-
@paca08 ilişkili kuruluş soru da bağlı diyordu ben karıştırdım hocam
Yonetmelik çıkaramaz Diyanet vardı
Mali tevzii
Maliye de hepsi -
@paca08 kurul beş kişiden oluşuyor diyor sitede kardeşim
-
Maliyede hepsinin şıkları neydi hatırlıyor musun
-
@selamun-kavlen bende onu işaretledim ama baktım btk sitesinde kurul başkan dahil 7 kişiden oluşur diyor
-
@paca08 gelir ve giderler denk, safi olarak yer alır vs
-
@paca08 kuruma bakmış olabilirsin btk kurulu yazıp bakabilirsin
-
@pozitifdissallik O sorunun cevabı hepsi değil çünkü gelir ve giderler safi olarak değil gayri safi olarak yer alır o hariç diğerleri doğruydu
-
Türkiye Ekonomisi sorusu vardı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine 2007 de geçmişiz. Soru 2005 diyordu.
Büyüme Kalkınma Sorusu- Perroux olacaktı.
BM-BM vardı.
İlk 10 soru kolaydı.
Deflasyonist Açık 45.000 di.
Başabaş noktası 7500dü sanırım.
Muhasebede 11250 cevabı vardı bir tane.
Mali sürüklenme nedir vardı Vergi oranları ile ilgili şık tek mantıklı cevaptı. Çünkü sürüklenme vergi ile ilglidir.
ÖİV ile ilgli soruda %10 lu şık vardı ama ÖİV kanunua baktım yüzde 10 diye bir şey yoktu.
Garip ve beklemediğimiz saçma yerlerden 6-7 soru vardı.
40 doğru acaba ilk 20 için yeterli olurmu çok merak ediyorum. Ama hiç sanmıyorum tabi. -
Deflasyonist açık 300 bin değil miydi
-
@paca08 hocam ben 30 bin buldum. Herkes çıkışta 45.000 diyordu. 300 bin diyenler de duydum;))
-
@paca08 katılıyorum hocam. Gayrisaf yer alır.
-
4.52 milyon lira tam istihdamda harcam 4.12 milyon lira arada 300 bin fark var zaten marjinal tüketim eğiliminin önemi yok
-
@paca08 hocam kıymetli evraklar ayrı devredilebilir doğrudur. Orada poliçenin bir özelliği plan kısmi ödeme cevabı yanlıştı. Çünkü kısmi ödemeyi kabul kıymetli evrakların özelliği değildir.
-
@Econumist hocam şimdi nota yine baktım. Aynen şöyle diyor Hak senetle iç içedir. Birbirinden ayrılamaz. Senet olmadan devredilemez ve talep edilemez. Bu arada 40 yapan mülakata kalır çünkü çok ilginç ve zor sorular vardı.
-
Bu arada ilk kurulan sosyal güvenlik kurumu sorusunun şıklarını hatırlayan var mı
-
@paca08 İşçi Sigortaları Kurumu olacak cevap. Valla 40 doğru yapmışımdır ama ilk 20 için baya zor hayırlısı
-
@paca08 Hocam ben de baktım devredilebilir diyor;)) Yanılıyor olabilirim ama kısmi ödeme spesifik kalıyor sadece poliçeye özgü enteresan
-
İktisatta,
Kamu harcaması çarpanı ile ilgili soru
Merkantilistler
Birinci teorem, ikinci teorem seçenekleri olan sorularda vardı, seçenekleri pek hatırlamamakla birlikte:)
Enteresan bir sinav gibiydi. -
@-Deficit- Hakikaten enterasan üç dört soru vardı. Biris kamu harcamaları çarpanı ile ilgiliydi. Şıklar o kadar garipti ki 1-marjinal tüketim eğilimi yok transfer çarpanı farkları gibi saçma sapandı o soru. Birinci en iyi teoremli soru da soruyu anlayamadım;) Merkantilistlerde de ülke nüfusunun sınırlanması olan şık yanlış şıktı.