2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü İlanı
-
@wollstonecraft aboo yapılabilir olana bak
boşuna sınavdan sonra geçmiş olsun dememişler -
Herkese merhaba, bir değerlendirme de ben yapmak istiyorum .
Öncelikle kurumdan yetkili kişilere teşekkür ediyorum her şey için.
Güzel bi sinav salonu hazırlamışlar. Sinav fiziki ortami gayet güzeldi. Gerek sinav salonu, gerek 1. Kattaki çalışma salonu, lobisi , ikramlari, görevlilerin
ilgisi - alakasi - tutumları-yaklaşimlari oldukça yeterliydi.Sinava gelecek olursak ben ancak kendi acimdan değerlendirebilirim.
Bence sinavda muhasebede gereginden fazla soru vardi cok ugrastirici ve yipratici oldu. 1. Soruda o kadar kayittan gelir tablosu bilanco hazirlattiktan sonra 2. Soruya hic gerek yoktu. 3 .soru gayet idealdi mali analiz sorusu.
Maliye arkadaslara zor gelmis ama ben maliyeye iyi calistigim icin cok zorlamadi beni. Beklenmedik yerlerden gelmesi arkadaşları zorlamis sanirim. Bu zorlanmanin önemli bi sebebi bence gecen sene secmeli soruya yer verilmesine ragmen, bu sene boyle bir secenegin sunulmamasidir.
Iktisat yapilabilir bi sinavdi. Uluslararasi iktisatin 2 öncülü belki yapilamayabilirdi ve arz talep sorusunun şekilli fayda buldurma sorulari ugrasririciydi. Burdaki sorun da şuydu bence bazi cok ugras gerektiren soruların puani cok dusuktu, bazi kolay sorulara da fazla puanlama vardi bu cok enteresandi. Ayni sorunun daha fazlasi hukukta vardi . Sinav puanlama anlaminda yetersizdi bence . Yani iyi bir soru puanlamasi yoktu, cok dengesiz dagiliyordu sorular.
Hukuku ise kolay sorma niyetiyle hazirlayalim demisler ancak sahsen en zor olan oturumdu.
O kadar güzel soru var ki klasik sinavda sorulabilecek mesela haksız rekabet nedir , haksiz rekabet halleri nelerdir ? Mutlak ticari davalar nelerdir, anonim sirket pay sahibinin kişisel yani müktesep haklari nelerdir, azinlik haklari nelerdir , zorunluluk hali ve mesru mudafa nedir bunlarin şartları nelerdir, eksik borç nedir ve bunlar nelerdir , irade ve beyan uyumsuzlukları nelerdir yani daha bir suru guzel soru var bence sorulabilecek ancak cok detay ve test mantiginda sorular geldi. Defi ve itiraz sorusu olmamaliydi boyle bi sinavda ve geri alma kaldirma cok gereksiz bir soruydu. Emre yazili senetlerde defi sorusu 18 puandi sanirim yine bi puanlama sorunu vardi.Ben sorulari hazirlayanlarin kötü niyetli zor soralim seklinde bir yaklasimi olmadigini sezdim. Sadece soru hazilayanlar ile bu sorulari yanitlayanlarin sorulardan beklentileri çok farkliymis onu görmüş olduk.
Insallah komisyon sorulari okurken olumlu yaklaşim gösterir ve bir an once mulakati yapip alimi hizlica nihayete erdirir.
Mülakatta olmak dileğiyle herkese geçmiş olsun.
-
Mütemadi suçun kesintisiz suç olduğunu bilen var mıydı? Ben bilmiyordum.
-
@piko Ben Feridun Düzağaç'ın Mütemadiyen Ağlıyorum şarkısından biliyorum hocam
-
@NeverLetGo bana bir mülakatta müteselsil suç diye sordular .müteselsil ne diye düşündüm düşündüm haa dedim bu bizim zincirleme suç.ordan bağlantı kurdum .suçların diğer adlarını sormayı seviyorlar
-
Bu sinava 3 - 5 kisi mi girdik yahu diger arkadaslar ne düşünüyorlar sınavla ilgili acaba ?
-
@Fenerbahçeli ordaki görevliye sorduğumda 80 civarı kişi tamamladi dedi sınavı. Sınav genel anlamda yorucuydu. Soru seçimleri daha iyi olabilirdi. Çok fazla kişinin mülakata kalacağını düşünmüyorum
-
@Fenerbahçeli hocam onlar genelde mülakatı kazanınca ortaya çıkıyor
-
Sizce atmışı doldurmak için Birşey yaparlar mı
-
Muhtemelen doldurmaya calısmayacaklar
-
@Fenerbahçeli sınavla alakalı yorum yapmak gerekirse, ortam çok rahattı, sınava sanki odamda girmişim gibi kendimi rahat hissettim. Gözetmenler zaten tartışmasız çok iyilerdi, ilgileri çok iyiydi. Kpss sonrası ben ders çalışmayı bıraktım, ta ki bu ilan gelene kadar ki onda da sadece sınav öncesi 2 hafta tüm dersleri tekrar etmeye başladım ki yetişmedi haliyle işte çalışıncada yetiştiremedim her şeyi. O yüzden sınavda hatırlamakta konuları çok zorlandım; ama ben sizin aksinize genel olarak 4 alan için zor olduğunu düşünmüyorum. Mesela iktisatta mundell sorusu veya arz-talep soruları çok temel sorulardı. Muhasebe de monografi çözmek gerekliydi öncesinde açıkçası ben hiç çözmedim ama yevmiye kayıtları da düzgün tekrar eden için çok zor olmamamlıydı, bence ilk soruda tutturamayıp çok yorulunca zorlandık ve yorulduk. Maliyede genel olarak zor değildi bence. Hukuk da ciddi tekrar gerekiyordu, adım gibi bildiğim yetki sorusunda de bile takıldım tekrar edemediğim için, aslında mütemadi sorusu ceza kitaplarında var olan bir terimdi. Kısacası 1 ay sağlam tekrar edip, monografi çalışanın rahat geçebileceği bir sınavdı. Ben geçebileceğimi düşünmüyorum; çünkü ciddi çalışıp da giren illaki vardır; ama sınavı geçip mülakata kalmayı çok isterim ki tekradan o ortamın havasını solumak gerçekten çok isterim.
-
@avemim kesinlikle katıldığım bir yorum olmuş hocam . Yapılamasın diye sorulmuş bir soru yoktu bence . Sadece bizim çalışma stilimizden kaynaklı problemler vardı . Genel itibariyle yapan arkadaşların mülakat göreceğini düşünüyorum ben . İç verimi hesaplayamadık yandık bittik gibi bir durum yok. Ya da mizan tutmadı kaybettim . Yani klasik sınavlarda ben bizlerin kötümser bir yaklaşımı olduğunu düşünüyorum . Ben kalır mıyım mülakata bilemiyorum ama kalamazsam da sınavdan dolayı değil benim çalışma yöntemimin sığlığındandır diye düşünürüm .
-
Ben katılmıyorum bence zor bir sınavdı iktisat ve muhasebe beklenebilir sorulardı ama hukuk ve maliye benim için cok sürprizdi. Çalıştığım yerlerden hiç çıkmadı. Yani beklediğim yerlerden değildi kesinlikle genel ola ak bilinen konular ama klasik sınavda yazmanın zor oldugu yerlerdi bence
-
ben de zor bir sınav olduğunu düşünüyorum .benim soruları yapmam veya yapamamam bunu değiştirmiyor.tamam mundell fleming kolay aldık 20 puanı .tam açıklamadıkça 25 asla vermezler .dara kaybı sorusu kolay mıydı ?ya da mutlak üstünlük karşılaştırmalı üstünlük?belki kişi sayısıyla çarpılmıcak .o zaman 25 puan kafadan gitti.1 puan bile vermezler .faiz swapı kolay bi tanım mı?ben testte karıştırıyorum .bilmiyorum farkında mısınız kolay diyen arkadaşlar .baraj 70...70 almak için bütün soruları yapmalısınız ve puan kırılmasını beklemelisiniz
ben hukukun tamamını yaptım ama bana 100 mü verecekler .hepsini yapsam bile puan kıra kıra kaç puan verecekler ?kaldı ki bu kadar emin olduğumdan şüpheliyim kötü geçen bölümüme kaç verecekler
hukuktaki sorular daha test sınavlarda sorulmadı .defiler kısmını yapamadıysan gitti 18 puan .diğerlerinin hepsini yapsan bile 10 puan da ifadeden felan kırsalar max 75 alıyosun .
cevapları bildikten sonra her soru kolaydır -
@sbf13 4 katı yok burada. Yazılıyı geçen herkes mülakata kalacak.
-
@piko öyle mi dikkat etmedim ben ona
-
@sbf13, içinde söyledi: 2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü İlanı
Ben katılmıyorum bence zor bir sınavdı iktisat ve muhasebe beklenebilir sorulardı ama hukuk ve maliye benim için cok sürprizdi. Çalıştığım yerlerden hiç çıkmadı. Yani beklediğim yerlerden değildi kesinlikle genel ola ak bilinen konular ama klasik sınavda yazmanın zor oldugu yerlerdi bence
-
Geri alma kaldirma degistirme kiyaslamasini soran soru kac puanlikti arkadaslar ?
-
@Fenerbahçeli 10 diye hatırlıyorum .çünkü diğer şık 15 puandı
-
Bu sinavi kazanmayi cok ıstiyorum. Acaba ne zaman açıklanır sonuclar ? Gercekten heyecan dorukta. Umarim cok bekletmez üstatlar bizi