2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü İlanı
-
İşletme olayı cidden can sıkıcıydı. Zor değil gibiydi ama dışsallıklar sorusu beni yanılttı.
-
Zor muydu genel olarak maliye arkadaslar ?
-
@Fenerbahçeli zor değildi ama beklenmedik yerlendendi bence
-
İşletmeden sadece 5 puanlık X-Y teorisi soruldu. Kalan 95 puan maliye. İşletmeciler için haksızlık bu durum. Maliyeciler çok şanslı. Yarı yarıya puanlama olmalı idi...
-
@preacher iç verimlilik oranı da işletme konusuydu. zaten oturum maliye ağırlıkta oluyor. geçen yıl işletme sorusu secmeliymiş. Yine öyle olması gerekirdi. Ayrıca işletmeciler okulda veya kpss de maliye zaten alıyor ancak maliye veya iktisat mezunları işletme almıyor.
-
@choosemyself iç verimlilik de ekle 10 puan işletme kalan 90 maliye dostum. Maliyeci iktisatçı adamlar fark atıyor ben açığı nereden kapatçam. Okulda sadece 2 ders aldım iktisattan. İktisatçı adam da 2 ders almıştır işletmeden zaten.
-
ee açığı ben nerden kapatacam.uluslar mezunuyum bolumumle alakalı 1 puanlık soru gelmedi .
-
@voice siz de haklısınız ama sınavın adı işletme-maliye. Adı işletme olan sınavda işletme sorusu yok mantıksız yani
-
Bosuna kendimi yprdugum ve bir hafta sonu la bir ayımı hiç ettttiğim sınav sonunda elimde kalan. İyi muhasebe ve iktisat berbat bir hukuk idare eder maliye. Hukuktan barajı gecmem mümkün değil gibi. Ben elendim dostlar
-
@sbf13 benim de aynı hocam. Hukukta 18 puanı kıymetli evrak alınca her şey gitti zaten.
-
Hukukta bu kadar vurup geçmeleri inanılmaz gereksiz olmuş.
-
Maksimum 30-35 kişi mülakata kalır bu hukuktan sonra. Ben dışarıdayım geçene de helali hoş olsun
-
Sorular nasıldı hocam
-
@preacher ben 30 35 bile beklemiyorum .Hukuku çoğu kişi yapamaz.O defi sorusu çok spesifik bi soruydu .
-
@Leightbau
1)mutemadi suç ,olası kast ,irat senedi,istihkak davası ,zilyetligin
havalesi
2)Hukuki işlemin unsurları .yetkiyi açıklayınız ve yaptırımlarıni aciklayinizidare hukukunda kaldırma değiştirme geri alma düzeltme
3)Defi itiraz arasındaki farklar
emre yazılı kıymetli evrakın defileri
4 )Temel hak ve hurriyetlerin durdurulması sınırlandırılması -
Geçen sene 26 kişiden 15i nasıl kalmış mülakata anlamadım. Gerçi geçen senenin komik hukuk sorularıyla bunlar bir değil ama.
-
soru içinde soru vardı .Ve soruların cevapları çok soyuttu .Yani genel olarak ben bütün yılların özellikle hukuk sorularını taradım hep aynı sorular etrafında dönmüş durmuş .Yani 15 kişi alımı için çok kasinti sorular .Ayrıca baraji geçsem de gecmesem de asla soruların kolay yapılabilir olduğunu kabul etmiyorum .70 almak gerçekten zor .yani çok kolay bi bölüm olmali ki 80 90 alıp diğer bölümleri dengeleyelim .ancak her bölüm birbirinden zor .
-
En yapılabilir olarak hukuku hazırlamışlar arkadaşlar . Bugün maliye oturumundan sonra sormuştum siz hangisinde belirleyici olmayı planladınız diye . En yapılabilir olan hukuk olarak düşündük diğerleri dengeliydi dediler . Geçmiş olsun hepimize.
-
O zaman cidden ''geçmiş olsun'' hepimize.
-
@wollstonecraft en yapılabilir buysa yandık. Sonuçları merakla bekliyoruz o zaman