2019 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
-
kazanan arkadaşları tebrik ederim öncelikle. mülakat deneyimine sahip arkadaşlarımızdan ricam mülakata hangi kaynaklardan çalışılmalı ve ne gibi sorular soruluyor
-
Mülakat için bilgi isteyen arkadaşlara söyleyeceğim şey şunlardır: Evvela kaynak falan yok. Sana zaten kolayca cevaplanabilecek iki teorik soru sorulur en fazla. Önemli olan bu sorulara doğru cevap vermen değil, nasıl cevap verdiğindir. Sen zaten kendini sınavda ıspat etmişsin. Bilmiyorsan da bilmiyorum yahut hatırlamayamadım demen sana bir şey kaybettirmez. Orada bir nevi sohbet edeceksiniz. Seninle ilgili sorular sorarlar, verdiğin cevaplar içinden soru çıkarırlar. İkna edici ve cesurca konuşman yeterlidir. Bunun dışında size yine de teorik çalışma yapmayın demek istemiyorum. Kamu mezunları idareye, diğer bölüm mezunları da kendi alanlarıyla ilgili temel hususlara çalışsınlar. Bence gereksiz ama siz bilirsiniz yine de.
-
@Kethüda teşekkür ederim
-
dostlar hepinize, hepimize hayırlı olsun. tekrardan burada olmak güzel. bir sorum olacaktı. daha önce siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünden eşdeğerlik alan arkadaşlarımız olmuş. almayan arkadaşlarımızın almasına gerek var mı? sanırım kaymakam adayları şubesi alınmasına gerek yok demiş. bilgisi olan varsa sevinirim.
-
Kamu yönetimi icin gerek yok diye biliyorum
-
Merhaba arkadaşlar,
Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek. Bilgisi olanlar paylaşabilir mi?
Evrak teslimi tahmini ne zaman olur? -
Bakanlığın sitesinde istenilen belgeler yayınlanmış.Son gün 23 Aralık
-
@ömerhayyam hakkımızda bilgi alınabilecek kişi bölümü yok ve bu beni çok sevindirdi Umarım hak edenler girer.
-
@edielik önceki yıllarda var mıydı hocam?
-
@kaymakam106 bilmiyorum ki hocam kaymakamlık mülakatım olacak. Ama diğer kurumlarda hep isteniyor. İster istemez bir kuşku düşüyor insanın içine. Bu şekilde istenmemisi rahatlatıyor diye düşünüyorum
-
@firito Referans bulmaya bak dostum, formalite gerisi
-
@ömerhayyam teşekkürler kardeşim.
-
Bence güvenlik soruşturması kaymakamlık için her şekilde yapılır. Bunun yapılması için form doldurmaya gerek yok. Nasıl ki 657'ye güvenlik soruşturması maddesi eklemeden önce bir takım soruşturmalar yapılıyor idiyse yine yapılır. Bu kimileri için olumlu kimileri için olumsuz bir durum ama bana göre gerçek bu.
-
hepimiz için hayırlı olsun. Evraklar da yayımlandı. 23 aralık teslim için son gün. Mülakatlar şubat ayına yakın yapılacak gibi duruyor..
-
toplasak 30 kişiyiz nerede kalan 350:) Bu sene forum dışı çok mu var
-
@Chapus ben aldım eşdeğerlik belgesi herkesin almasına gerek yok diye biliyorum. Zaten gelen belgeden de anladığım kişiye özel bir eşdeğerlik olmadığı için tüm bölümü kapsıyor neticede içiniz rahat olsun
-
Arkadaşlar ben indiremiyorum belgeleri. Buraya PDF atma şansınız var mı?
-
Arkadaşlar kaymakam adaylığı şubesi maliye bölümü için eşdeğerlik belgesine gerek yok dediler şimdide istiyorlar bileğisin olan varsa yazabilir mi acil lütfen
-
Arkadaşlar mülakata katılmaya hak kazanan herkese başarılar öncelikle. Askerlik konusunda bilgisi olan varsa cevap verebilir mi rica etsem . Okulum 2018 mayısta bitti ve tecil 2020 mayıs sonuna kadar görünüyodu bu sene temmuz ayında bedelli başvuru süresi içinde başvuru yaptım e devletten 2020 kurası için ama parayı yatırmadım kaymakamlık sınavı açısından sıkıntı oluşturabilir diye şuan e devlette 30/12/2019 a kadar ilişiği yoktur yazıyor . Ben bu parayı aralık sonuna kadar ödemezsem bedelli hakkını kaybedicem ama askerlikle ilişiğim eski duruma mı dönecek yani 2020 mayıs sonuna kadar tecilli mi görünücem bilen varsa ve cevap verirse çok sevinirim tedirgin oldum bu askerlikle ilişik konusunda
-
@Hayati hocam kaymakam adaylığı şubesi maliye bölümü için eşdeğerlik belgesine gerek yok dedi şimdide istiyor bilgin var mı lütfen