2019 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
-
Hakkımızda hayırlısı olsun arkadaşlar benim de ilk kaymakamlık mülakatım olacak istenen belgeleri inceledim de el yazılı öz geçmiş isteniyor geçen senelerde de böyle miydi yoksa taslağa mı dolduruluyordu?
-
@müfettiş maalesef onunla ilgili bilgim yok hocam
-
@müfettiş az önce kaymakam adaylığı şubesini aradım. Maliye bölümünden istenmeyecek diğer istenilen bölümler için dedi.
-
@kykm siyaset bilimi ve kamu yönetimi için de gerek yok dediler
-
Daha önce giren arkadaşlar yardım edin. Bu eş değerlik istenilen istenilmeyen bölümleri nerden görüyoruz. Sonra bu jpeg den geçirilmiş vesikalık fotoğraf mail adresine gönderilecektir diyor onu nasıl yapacağız ??
-
Arkadaşlar, sınav ilanında belirtilen bölümlerden mezun olmuş kişiler için eşdeğerlik belgesi istenmez. Bunun dışındaki bölümlerin birinden mezun olan kişiler, ilanda belirtilen bölüm derslerinin en az yüzde 80'ını aldılar ise, bunu belgelendirmek için eşdeğerlik belgesi alırlar. Yanlış bilgilendirme yapmak istemem ama iibf, hukuk vs fakülteler için eşdeğerlik belgesi gerekiyor diyen görevliler, bunu neye dayanarak söylüyor ben anlamıyorum. Yetkili bir bakanlık çalışanına sorup iyice öğrenin derim. Sınav ilanının başvuru şartları kısmını okuyun, anlarsınız.
-
Arkadaşlar kafanız karışmasın kılavuzda açıkça :
Uluslararası ilişkiler
Siyaset bilimi
Kamu yönetimi
İktisat
İşletme
Maliye ve finans
Sosyoloji
Halkla ilişkiler ve tanıtım
Psikoloji
Bölümlerinden birinden mezun olan için eşdeğerlik falan ihtiyaç olmadığı belirtilmiş. Bunların dışındaki bolumlerin, belirtilen bölümlerin mufredatinin %80 sahip olduğunu belgelendirmesi gerekiyor. -
Arkadaşlar, diploma fotokopisi yerine gecici mezuniyet belgeside kabul oluyor mu , bir bilginiz var mı ?
-
Arkadaşlar siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler için eşdegerlilik belgesi gerekli midir
-
@balamir e devletten normal mezuniyet belgesi yeterliymiş, ayrıca istanbul siyasaldan mezun olduğumu ve siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü için eşdeğerlik gerekip gerekmediğini sorduğumda gerek olmadığını zaten başkasının aldığını bunun yeterli olduğunu söylediler
-
@siyasal_ist bu bilgileri nereden aldın acaba hangi birimle iletişime geçtin, ben de aramalıyım orayı
-
@Yunus1059 arada VE varsa bunun için eşdeğerlik belgesinin gerek olmadığını söylemiş cimer sanırım ekran görüntüsü de vardı bende. Ama kaymakam adayları şubesinden bilgi almak en doğrusu bence nolur nolmaz.
-
@Yunus1059 içişleri bakanlığı-personel genel müdürlüğü- kaymakam adayları, buraları tuşlayıp öğrenebilirsin.
-
Arkadaşlar hayırlı olsun.
Aöf mezunu mülakata kalan arkadaşları uygulanan teamül ile ilgili sesimizi duyurmak konusunda fikir alışverişinde bulunmak ve birlik olmak amacıyla aşağıda linkini attığım gruba bekliyorum.
https://forum.tercihiniyap.net/topic/6044/aöf-kaymakam-adaylığı -
@siyasal_ist teşekkür ederim, dediğin gibi yarın arayayım en iyisi
-
Ben bugün evrak teslimi için gittim. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi için. Eşdeğerlik belgesi aldım ama yanıma almayı unutmuşum. Oradaki görevli kişi de gerek olmadığını söyledi. Yani sbky için.
-
@Hayati Hocam diploma fotokopisini noterde aslı gibidir yaptınız mı yoksa direk fotokopiyi mi verdiniz
-
@kykm teşekkürler hocam
-
@ömerhayyam direkt fotokopi hocam, hatta ben renkli vs özendim ama memur gerek olmadığını söyledi
-
@Hayati Sağol hocam.Mülakatta başarılar