2019 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
-
Yine yeni yeniden :))
-
@gpale sınav kolaydı benim de öyle gelmiş
-
Sonuçlar herkese hayırlı olsun. Rabbim utandırmasın..
-
@icrantrenörü ben varım 77,18 sıralamam 330
-
İlk kez mülakata girmeye hak kazandığım anı hatırladım. Ne kadar sevinmiştim. Bu üç olacak. İlk 10'da olmama rağmen umut edemiyorum. O ilk sevincim de yok. Umut edip de o nihai listede ismimi göremiyorum ya kahroluyorum. Rabbim bu memlekete en hayırlı olacak kişilere bu makamı nasip etsin. Umudum budur.
-
@Kethüda Aynı duyguları paylaşmak ,kendim gibi birini görmek sevindirse mi üzse mi bilemedim hakkımızda hayırlısı dostum
-
Mulakata dair zerre kadar bir heves ve heyecan yok bizim sonuç en baştan belli ilk kazandığımda hepimiz çok sevinmistik simdi kimseye söylemedim bile mulakat benim icin ilerde cocuklarima anlatacağım bir anıdan ibaret
-
@skarahan46 aoflu sayisi da artmis mulakata kalan boyle giderse bu bir baski unsurudur nihai liste uzerinde hayirlisiyla
-
Sınava 4.girişim ama bu başlık altında ilk kez yer alıyorum. Haydi Bismillah
-
@icrantrenörü hocam her sene zaten 15 20 aoflu kazaniyor bu snavi
-
@mehmetcik2 Bu sınavı kazanan herhangi bir aöf mezunu bu sınavda başarısız olan falanca universite mezunu adaydan (bu alanda) cok daha fazla bilgili oldugunu ispatlamis demektir. Basarili olanlar arasinda da en az onlar kadar bilgili-yetenekli-zeki oldugunu ispatlamis demektir. Bunun ustune bir sey eklemeye gerek yok aslinda ama sunu da belirteyim; durum boyleyken hic aoflu alinmamasi demek muhakkaki daha edepli, oturakli, kulturlu olmasina ragmen (aof diplomasindan dolayi )makami kendisinden daha kotu temsil edecek adamlara gitmis demektir makam ara ara da olsa. Bu cok ciddi bir konudur, devlete zarar veren bir yanlistir ve bu hatadan acilen donulmesi gerekmektedir (sahsi kanaatim).
-
@Caykovski bizde varız kardeş üst üste 3...
-
@icrantrenörü, içinde söyledi: 2019 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
@mehmetcik2 Bu sınavı kazanan herhangi bir aöf mezunu bu sınavda başarısız olan falanca universite mezunu adaydan (bu alanda) cok daha fazla bilgili oldugunu ispatlamis demektir. Basarili olanlar arasinda da en az onlar kadar bilgili-yetenekli-zeki oldugunu ispatlamis demektir. Bunun ustune bir sey eklemeye gerek yok aslinda ama sunu da belirteyim; durum boyleyken hic aoflu alinmamasi demek muhakkaki daha edepli, oturakli, kulturlu olmasina ragmen (aof diplomasindan dolayi )makami kendisinden daha kotu temsil edecek adamlara gitmis demektir makam ara ara da olsa. Bu cok ciddi bir konudur, devlete zarar veren bir yanlistir ve bu hatadan acilen donulmesi gerekmektedir (sahsi kanaatim).
Aynen katılıyorum ne yazıkki tüm önemli makamlarda açıköğretimlilerin şansı yok. O zaman ya kapatmak lazım açıköğretim kurumlarını yada bu sınavlara girmelerine müsade etmemek lazım. Ben nasip deyip giriyorum senelerdir. Kaymakamlıktan, idari hakimlikten ve sayıştaydan elendim birer defa. Bir sayıştay mülakatı daha bekliyorum birde bu var ama hiç heyecanım yok. Bu arada yaş 35 oluyor inşallah alınsam da alınmasam da kurtuluyorum sınavlardan.
-
@skarahan46 şu an ne işle mesgulsunuz hocam
-
Kıymetli dostlar öncelikler hepimize hayırlı olsun. 2.girişimde 107. olarak yazılı sınavı kazanmak hamd olsun nasip oldu. İlk mülakat tecrübem olacağı hasebiyle oldukça heyecanlıyım, umarım bu başlık altında siz kıymetli hocalarım bilgilerinden istifade ederek biraz olsun heyecanımı dizginleyebilirim. Umarım her şey gönlünüzce olur.
-
@NeverLetGo, içinde söyledi: 2019 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
@skarahan46 şu an ne işle mesgulsunuz hocam
Halk Eğitimi Merkezinde müdür yardımcısıyım. Bıranşım bilgisayar. İkinci üniversite olarak kamu yönetimi okudum.
-
@skarahan46 anladım hocam ; gönlünüzce olur umarım bundan sonraki süreç
-
Herkese yeniden Merhaba dostlar.
Sınav sonuçlarına dair bir değerlendirme yapalım. Öncelikle sınav beklenenden oldukça yüksek kapattı. Ben süreç boyunca suskunluğumu korudum. Bunun bazı sebepleri var. Öncelikle benim duyduklarımın tersi yönde çok emin yorumlar gördüğüm zaman kendi kaynaklarıma güvensizlik ettim. Bu kadar insan umutla beklerken ve bekleyiş bu yıl hiç olmadığı kadar hararetli ve gergin iken de kimseyi yanlış yönlendirmemek adına sükutu daha makul buldum.
Kaldı ki geçen seneki durumu haber yaptığımda doğru olmasına rağmen aldığım tepkiler ve bununla beraber ÖSYM kaynaklı olması hasebiyle ahlâksız ithamlar olmuştu. Tahmin ediyorsunuzdur sanıyorum. Bu nedenle bu sene susmak en doğru seçimdi bence.Gelelim sınav sonuçlarına, 76 puan standart sapmanın olmadığı, yanlışın doğruyu götürdüğü bir sınav için yüksek bir kapanma puanıdır.
Eskiden 80+ kapatırdı diyenlerin gözden kaçırdığı bazı şeyler var.
-Bunlardan birincisi eskiden KPSS P37 vardı ve belli seviye üzerinde sıcağı sıcağına yüksek puan almış adaylar yine test sınavına katılırlardı.
-Standart sapma vardı yani bu sistemdeki gibi ham netiniz kadar ham puanınız yoktu. Bu da dolayısıyla taban puanı yükselten bir etmendi.
-Eski sistemde alımların çok ciddi bir kısmı maksimum 60 kişilikti. Yazılı sınava maksimum 1200 kişi katılıyordu ve bunlar da zaten Kamu Yönetimi çözerek KPSS'den bu hedefe yönelen adaylardan oluşuyordu. Neticede 240 aday mülakata kalıyordu.Hal böyleyken eski sistemdeki 80+ kapama puanlarını örnek göstermek malesef günü kurtarmaktır, pervasızlığı örtmektir.
En az 40 süzgeçten geçirmek lazım bazı şeyleri. Bu sorumluluğu taşıması gereken unvanlarda olanlaradır özellikle sözümüz. Umut; bir kitaptan daha ucuz değildir, olmamalıdır.Netice olarak artık kazanan dostlarımız için mülakat zamanı. Kazanamayan dostlarımız için de yeni bir macera ve maraton. 2020 yılı için inşallah güzel haberler alır, sizlere aktarırız imkan bulursak.
Hepinizin bahtı açık olsun dostlar. -
Mülakat için hangi kaynağı tavsiye edersiniz arkadaşlar
-
Merhaba arkadaşlar, hepimize hayırlı olsun.