Kpss A ve yaşanan il
-
Merhaba. Kpss a ya hazırlanıp sadece bulunduğu ildeki sınavlara giren veya diger illerdeki sinavlara girse de,diğer illerde çalışmayı hiç istemeyen var mı aranızda? Ben İstanbul'da yaşıyorum ve böyle düşünüyorum. Ankara'daki sınavlara yine gireceğim ama hiç taşınmak istemiyorum bir yandan. Arkadaş çevremi akrabaları vs bırakıp uzakta tek başına yaşamak gurbet gibi geliyor.
-
Ben de ankaralıyım kamu sınavlarından yana şanssızım ve özel sektör de İstanbulda.. Değil taşınmak mülakata bile gidesim gelmiyor İstanbula
-
Ben özel sektör yönünden şanslıyım ingilizcem iyi düzeyde. Sınavlardan sonra özele başvurmayı düşünüyorum hatta.
Örneğin Ankara'daki bir kamu kurumuna atansam ve Istanbul'da yeri varsa kaç sene sonra tayin isteyebiliyorum? Bilen arkadaşlar yardım ederse sevinirim. -
@Marcuspowa Ankara da a grubunda çalışıyorsan ortalamanın üzerinde bi hayat sürüyorsun demektir. Ama İstanbulda fakirsindir yani niye İstanbul da memur olmak istenir anlamak çok güç. git özelde bi süre eşek gibi çalış daha sonra çok daha yüksek maaş almaya başlarsın.ama memur zihniyeti varsa diyecek bi şey yok
-
Istanbul'da ailemle kalırsam Ankara'da kiraya çıkıp kendimi geçindirmeme nazaran İstanbul her türlü daha karlı oluyor.(en az 1000 lira) Ayrıca gurbet çekmemiş oluyorum. Memur zihniyetim de olmadığı için bir yandan da özele bakıyorum. Kaldı ki bu ilk hazırlanmam kpssye ve bir daha asla hazırlanmam.
-
@rassal İstanbulda nasıl fakir oluyorsunuz? Yada memur iken asgari ücret filan veriliyorda bizim mi haberimiz yok? Allah aşkına şu tabuyu artık yıkın kardeşim diğer yerlere göre tek farkı kira parası fiyat yönünden başka hiçbir farkı yok hatta diğer illere göre daha hayran olabileceğiniz bir yer
-
@Marcuspowa kardeşim bende kayseriliyim ama kesinlikle istanbuldan gitmek istemiyorum aslında istanbuldaki kurumları deneyebilirsin bddk spk sigortacılık kurumu gibi yerleri tabi ilan açarlar mı bilmiyorum
-
@Marcuspowa, içinde söyledi: Kpss A ve yaşanan il
bul'da ailemle kalırsam Ankara'da kiraya çıkıp kendimi geçindirmeme nazaran İstanbul her türlü daha karlı oluyor.(en az 1
Hocam bunlar için erken. Tavsiyem bunlara şimdiden kafa yorma. A grubu meslekler eskisi gibi rahat kazanılmıyor. En az 2 yıllık bir süreç istiyor ne yazık ki.
-
@Baelish hocam sınavlarım ay sonu bitiyor. Daha da sinava girebilecegimi sanmiyorum. Toplam 6 sınavla sezonu kapatacağım gibi.
-
@crowdingout yahu İstanbulda sosyal hayata harcayacagın parayla Bayburt ta harcayacagın bir mi?en basitinden ayda bir futbol maçına gidersin daha onlarca etkinlik var gidebilecegin.
-
@rassal bayburtta sosyal hayat varsa harca kardeşim istanbulda memur parasıyla etilerde caddebostanda falan gezeceksen zaten yetmez ancak merak etme bütçene uygun çok güzel yerler var
-
@rassal istanbulda ankaraya göre ortalama 300-400 TL kiralar yüksek. bunun dışında bir fark yok. istanbuldaki spk ve bddk gibi üst kurullardan ilerleyen yıllarda özele yüksek maaşla geçme imkanı varken ankaradaki üst kurullardan özele geçen yok çünkü ankarada özel sektör yok
-
@Marcuspowa Pardon hocam, ben bir an sizi yeni mezun olacaksaniz sandim. Surecte oldugunuzu bilmiyordum
-
@islimbot ankarada ust kurulda çalışıp istanbulda özele gecilemiyor mu? Ama anlamadığım şey su memuriyet zaten özelden kacinmak icin değil mi? Memuriyeti özele açılan bi kapi olarak mi görüyorsunuz?
-
Muğlalı olan varmı aramızda
-
@islimbot bu saydıgın kadrolarda yönetici vasfı yok biliyorsun demi, hakeza maliye hariç diğer müfettişliklerdede yok.maliyedede bitti bitecek.
-
@Marcuspowa İstanbul öyle bir şehir işte pahalı da olsa zor da olsa orası. Ben Ankarada doğdum Ankara'da büyüdüm ailemde burada yinede İstanbul istiyorum. Marmara mezunuyum iyiki İstanbul da okumuşum. Şimdide en büyük isteğim İstanbula atanmak. Evet reel gelir önemli ama şehirdeki ruh da önemli. Gri bir ankaradansa İstanbul'u tercih ederim.
-
@rassal Hocam haklısın diğer illerde sosyal hayat diye birşey olmadığı için paran cebine kalır güzel birikim yaparsın. Tabi bu hayata hayat denirse...
-
istanbulda 1 yil > diger sehirlerde 5 yil
maddi manevi
-
@rassal hocam çok tuhaf bir bakış açısı gerçekten futbol maçına gitmek sizin icin sosyal bir ihtiyaçsa, bayburtta bunu karşılayamadığınız için mutsuz olursunuz. Hayır sizin icin bir ihtiyaç değilse o halde istanbulda yaşarken de maça gitmeyiverirsiniz. Bayburtta yaşayıp harcayamadığınızdan cebinizde biriken parayı saymak sizi mutlu edecekse, bu da bir tercih