ÖSYM'nin KPSS Yeni Puan Sisteminin Ayrıntılı Analizi!
-
@magduriibfli farklı müfettişlik o
-
@paretowilfredo hocam peki uluslarcıların durumu ne olacak bize her sene yapılan bu zulüm nedir ya kpss çalıştık sınavdan 1 gün önce kpss yi kaldırdı dışişleri. Yds ye odaklandık kpss yds yi kaldırdı, ve şöyle enteresan bir durum var mesela çeko istatistik kamu ve uluslararasının kesiştiği puan türü yok. Bir kurum alacağı personelden hem kamu hem uluslar bilmesini isteyemezmi birçok kurum bu 2 sinide isteyen puanlardan ilana çıkıyordu. Birde hangi kurum hangi puandan ilana çıkacak u.a. puan türleri çok dengesiz ya sadece gk gy ve u.a yada abartı bir hukuk ile ya maliye vs katmış
-
Çok pis kafam karıştı ya bi yanda yds kursu bi yanda çeko ve uarası ilişkiler ağırlıklı puan türleri ,daha 4 alanı halledemeden bi de uarası çeko falan çıktı
-
@alanyetersiz2 sınav 2 gün ve 4 oturum olacak, bi oturum 3 alan diğerleri 2 alandan oluşacak. Açıklamada en büyük eksiklerden biri de bu, hangi alanlar aynı oturumda toplanacak ? Belirsiz
-
@atiba aynen ama SGK denetmenlik kurum sözlü sınav konularında çekodan ziyade muhasebe konuları var çok karıştı büyük süpriz 2017 alımında kendini gösterecek.
-
Bu değişiklik 50-69 arası Yds si olana kötü olur. 70+ yı etkilemez. 0-49 arası olan için ise Bayram.
-
@nitrogb evet soru soruluyor ama ekonometri mezunlarina ilan da acmiyorlar.
-
Yds si olmayana yani benim gibi yine başvuracağı ilanlar kısıtlı olur gibi kpss sonrası bunu ilanlar da daha rahat görürüz gibi yds şartı isteyince kurumlar ondan sonra olaylar olaylar
-
acaba önceden yds istemeyen yerlerde bundan sonra en azından 50 gibi puanlar istermi?
-
@Platon cok keskin değişiklikler olmaz. guy vmy duy mhuy muy sgk denetmenligi gibi sınavlarda değişiklik olmaz inşallah. en azından öyle umalım yani
-
@atiba yok hocam onlar için söylemiyorum.benim söylediklerim dil istemeyen çoğu merkez uzmanlıkları ve üst kurullar.her ne kadar üst kurullar kendi sınavlarında dil yeterliliğini ölçsede bunda sonra başvuru şartı olarak belli bir puan belirler mi?
-
Örneğin epdk YDS ağırlıklı puan türü istiyordu sanırım şimdi YDS barajı koyacaktır heralde
-
Bunu zaman göstercek ama bence kendi sinavlarinda sorcak kpss puan turunde yds olanlar. Yds c seviye b seviye sarti koyanlar ayni sekilde koyarlar gene. @Platon
-
Arkadaşlar bu ülkede iki dakika uyumaya gelmiyor, sistem kurulup sistem değişiyor. Neler olmuş neler. Elbette söyleyeceklerim var. Öncelikle baştan sona çok saçma bir puanlama tablosu olmuş. Nedenlerini sıralayalım:
1- YDS gibi İİBF/SBF mezunlarının 117 puanının hesaplanmasında ortalama aldığımızda %15 gibi bir etkisi olan içeriğin bir anda kökten kaldırılması çok garip bir durum. İyi, kötü demiyorum ama garip bir durum.
2- Puan türleri bu kadar daraltılırsa her bir puanın içerisinde binlerce kişi sıkışmaz mı? KPSSP48 için diyelim: 84 alan kişi 85 alan kişi arasında eski sistemde 500 kişi yer alıyorsa, bu sistemde min. 2-3 bin kişi yer alır.
3- Eski sistemde YDS'yi 3 yıllık uzman yardımcılığı sürecinde isteyen kurum ve kuruluşlar, yeni sistemde sınav şartı olarak herkesin önüne koyacaktır o halde ne anladım YDS'nin etkisi olmamasından.
4- Kurumların fi tarihinden beri süregelen sınav yönetmeliğinde değişikliğe gitmesi mevzusu epey sürecek bir de puan türleri konusunda birinin dahil etmediği puan türüne başka bir kurum sınavında dahil edilerek bu sayede kurumlar başka adaylara da fırsat tanımış oluyordu, şimdi listeler neredeyse aynı isimlerden geçilmeyecek.
5- Puan türleri kesinlikle azaltılmalıydı.Birbiriyle oransal olarak dahi aynı veya yakın puan türleri vardı tamam onlar kaldırılmalıydı ancak puan türleri 70-80 tane olarak kalmalıydı diye düşünüyorum. Nitekim açılabilecek 200'e yakın kurum sınavı olduğu gözden kaçırılmamalıydı.
6- Mühendisler ve diğer mezunlardan alım yapan kadrolar vardı KPSS P1 ile P8 puanları ile. Bunlardan da en fazla alım P4-P5-P7-P8 idi. Bunlarında hepsinde YDS belli oranda söz konusuydu. Şimdi ne olacak bunlar içinde mi YDS puan şartı konulacak?
7- Minimalize denetimin güçlenmesini sağlar. Devlet bu sayede A grubu adaylarının güvenlik soruşturması ve denetlenmesi meselesini de kendi nezlinde kolaylaştırmış oldu. İş yükü hafifletildi ama başka problemler olacağı açık.
Bekleyelim bakalım hangi kurum hangi puan türü ile sınav açacak?
Son olarak, Benim tabloda kötü yalan oldu ya oysa 4-5 gün uğraşmıştım yazıktır!!!
-
Benim aklıma takılan bir konuda bazı kurumların istediği puan türlerinde yüzde 10-20 oranında yds vardı. Artık yeni ilanlarda bu kurumlar yds 40-50 puan gibi bir şart koyarsa yds kalkması alanı çok iyi olan biri için yds si düşükse sıkıntı olacaktır.
-
@Çekonomist her kuruma gelmez bence yds şarı yıne yds sız alanlar almamaya devam edecektir eğer yds isterlere yds'si olanlar yaşadı
-
bence p48 de dediginiz gibi 2000 kişilik bir yıgılma olmaz cunku bu puan turunun eski karsılıgı olan p35 eskideden yds etkisi 0 dı.ama diger puan türlerinde sıkışma kacınılmaz küsuratlar ile sınava giremeyenler olcak.bu sınavlara basvurup sınava gelmeyenlerin kulagı daha fazla cınlıcak
-
Puan turleri tek yil gecerli olduguna gore artik tek yillarin(ornegin 2017) p3 puani ile tercih yapilabilecek.mi????
-
@Nolmuyor inş öyşe olur
-
@Çekonomist Bu dediğin olursa yds si olup da puan türleri yüzünden dezavantajlı konuma düseceklerin kaybı bir nebze de olsa telafi edilir. Bakalım. Kurumların inisiyatifinde olacak bu durum. Kurumlar ilana çıkmadan da bilemeyeceğiz...