İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@kaderkismet İller belli değil, rotasyon zorunlu oluyor. Eş durumu soranlar oldu, onlar için net bir bilgi yok ama zorunlu rotasyon kavramı tahmin yürümemizi sağlıyor. İller mülakat sonuçları açıklanınca belli olur. Tahminen İstanbul, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve birkaç sürpriz il çıkacak. 5.bölgeden başlamak zarurî değil, geçen yıl başvuranların 2/3ü İstanbul'da göreve başladı.
-
https://hizliresim.com/anmDo5
Kazanıldığı taktirde görev yapılacak bölgeler. -
@TRRS ben de İstanbul'dayım. Fakat zorunlu rotasyon durumundan dolayı çok tereddutte kalıyorum. Eşimin sağlık durumundan dolayı İstanbul'dan başka bir ile de kıpırdayamıyoruz . Bunca aydır ilan görmeyince bu ilan biraz heyecanlandırdı beni. Puanım 83 başvursam gelir mi gelmez mi bilmiyorum zaten.
-
@LioN Reis bunun için mesleğin nasıl bir meslek olduğunu anlatmak şart. Mesela önümüzdeki 20 yılı 5 farklı bölgede geçirmek zorunda olunduğu, insanlarla uğraşıp mesai saati kavramının olmayacağı bir iş olduğunu bile isteye gidecek insanlar gitmeli buraya. Sınava hiç girmeyecek ya da girip de meslekte kalmayacak kişilerin rasyonel düşünmesi lazım, kimseye sen girme demek haddimize değil ki desek de dinlenmez. Geçen sınava gelmeyen KPSS'de tam puan yapan arkadaşlar var mesela. Kurumun da mükerrer başvurulara dikkat etmesi lazım. Hatta gerekirse mülakatlar için bile bir yedek listesi fena olmazdı. Tabiki bu yazdıklarım Türkiye simülasyonu için geçersiz bir ütopyanın özellikleri. Burada yazılan her şeyin tam aksi olacak, hepimiz biliyoruz
-
Arkadaslar es devlet memuru ise es durumu nasil oluyor
-
@whshw ben de bunu merak ediyorum .
-
@LioN, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
https://hizliresim.com/anmDo5
Kazanıldığı taktirde görev yapılacak bölgeler.- Bölge 3 yıl 4. Bölge 4 yıl. 3 2 1 bölgeler ise 5 yıl görev yapma süresi var. Tabi geçici görevlendirmeler vs de olabiliyor sanırım bölgemizin dışında görev yapıyorsunuz o zaman. Kurum 2013 ten bu yana işliyor. Genç bir kurum daha tam olarak oturmamış birçok şey var. Bu kurumun hakkı bir bakanliginin olması. Kuvvetle ihtimal ilerde göç bakanlığı kurulursa kurum çok daha oturaklı hale gelir diye düşünüyorum.
-
@LioN bu illerde eşit sürelerde mi rotasyon durumu mevcut bilginiz var mı? Yani 1. Bölge ile 5. bölge arasında eşit mi süreler? Ben bu bölgeleri göremedim ilanda.
-
@kaderkismet Kazanırsanız İstanbul'a çıkma ihtimali çok yüksek. Bununla birlikte maksimum 5 yıl İstanbul'da kalabilirsiniz ilerleyen tarihlerde bir düzenleme olmazsa ya da kurum size özel bir uygulama yapmazsa tabi. 83 ile gelmesine çok yüksek gözüyle bakıyorum. Diğer kurumlar da bugünlerde biraz elini cebine atarsa mutlaka gelir. Atmazsa da 83 puan 4000 kişilik kontenjana girebilecek bir puan. Şansınızı deneyin.
-
@kaderkismet hemen ustte yazdım kardeşim.
-
@LioN ben yazarken cevap vermişsiniz çoktan. Teşekkürler .
-
@TRRS İstanbul olursa başvurmayı düşünüyorum aslında. Belki gelir sonradan pişman olmak istemiyorum. ben ilgöçte daha önce çıkmış sorulara baktım. Fakat yapabilir miyim bilemedim. Çünkü cidden hiç bilmediğim konular var. İktisat hukuk maliye tarzı sorular kolay ama diğer soruları hangi kaynaktan çalışmak gerekli? İl göç hakkında gerçekten kendimi çok cahil hissediyorum. Bilgilendirebilrseniz çok memnun olurum.
-
@kaderkismet kardeşim @Aslan-Reyiz'in paylaştığı PDF ler var oradan diğer konulara çalışabilirsin.
-
@LioN her sorduguma cevap veriyorsunuz Allah razı olsun. Şimdi bulmaya çalışacağım pdfleri çok teşekkür ederim.
-
başvuru yaparken sistemde diploma istenen kısma e devletteki mezuniyet belgesi ekleyecez dem,?
-
Arkadaşlar tc kayıt oluşturdm mail ve şifremi girdiğimde böyle bi kullanıcı bulanamadı uyarısı veriyo
-
@TRRS hocam 4000 kişi sınava girecek, 4000 kişi. 83’ü bile bir ihtimal görmenizin tamamen algı olduğunu düşünüyorum. Ortalama 78 üzeri olan arkadaslarımız sıkı bir şekilde çalışmaya başlasın..
-
@görünür-el Hocam ben bir ihtimal 80e ulaşacağını düşünüyorum fakat 77 78 79 olanlar da çalışsın tabiki, kimseye çalışmamasını öğütlemedim zaten. Sorun şu ki KPSS'de adayların büyük çoğunluğu 80lere yığılmış durumda. Halihazırda birçok puan türü var ve 80 puan bazı puan türlerinde 2000leri buluyor. Buradan mülakata kalan, SGK'dan elenen ve guy yüzünden başvuracak olan adaylarla birlikte düşebileceği puanın 80 civarı olduğunu tahmin ettim. Buna rağmen puanı ne olursa olsun bu mesleği icra etmek isteyen herkesin başvurmasını da söyledim yukarıda. Siz bunu algı olarak gördüyseniz canınız sağolsun ama elinde veri olmadan yalnızca tahminlerle sorulara cevap vermeye çalışan biriyim. Tahminlerimizin uyuşmaması beni ne kadar kötü niyetli, sizi ne kadar isabetli yapar o size kalmış. Umarım sonuçlar açıklanınca 75i görür de daha fazla aday nasibini alır, rekabet artar.
-
Bu platformda art niyetli kişilerin olduğunu sanmiyorum. Uzun süredir buralardayım ara sıra trollemeler oluyor ama o hesaplarada müsamaha gösterilmiyor. Ha diğer platformlarda bilgi kirliligi troller çok o ayrı. Fakat burda barinamazlar.
-
@LioN Umarım iyi niyetliler bu muamelelere, niyet okumalara rağmen forumda barınabilir diyelim. Daha önce çok kişi bıraktı forumu daha eskisiniz, siz daha iyi bilirsiniz. Suçları da tahmin yürütmek, sorulara cevap vermekti.