Merkez Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@plansız hocam sizi tebrik ederim emek vererek paylastiginiz mevzuat bilgileri icin. Gercek sbf/iibf dayanismasi böyle olur.
-
@sbf1983 Sağolun dostum, eksik olmayın.
-
5682 sayılı Pasaport Kanunu Önemli Hususlar
-
Türk vatandaşları ve yabancılar Cumhurbaşkanınca tayin olunan yolcu giriş - çıkış kapılarından Türkiye'ye girip çıkabilirler.
-
Türk vatandaşları ile yabancılar Türkiye'ye girebilmek ve Türkiye'den çıkabilmek için yolcu giriş - çıkış kapılarındaki polis makamlarına usulüne uygun ve muteber pasaport veya pasaport yerine geçerli bir vesika ibraz etmeye mecburdurlar.
Kanunlar ve milletlerarası anlaşmalarla tespit edilenlerden başka, Türk vatandaşları ile yabancılar için, ne gibi belgelerin pasaport yerine geçerli kabul edilebileceği hususunda İçişleri ve Dışişleri bakanlıkları müştereken karar almaya yetkilidirler. -
Türkiye Cumhuriyeti namına verilecek pasaport ve bunların yerini tutmaya mahsus vesikalar şunlardır:
Pasaportlar:
I - Diplomatik pasaportlar;
II- Hususi damgalı pasaportlar;
III - Hizmet damgalı pasaportlar;
IV - Umuma mahsus pasaportlar (Münferit veya müşterek olur);
V - Yabancılara mahsus pasaportlar.
Pasaport yerine geçerli vesikalar:
I. Pasavanlar, idari mektuplar ve hudut geçiş belgeleri,
II. Gemiadamı cüzdanları, demiryolu ve hava ulaşım araçları memur ve mürettebatına verilen vesikalar,
III. Seyahat belgesi ve benzeri belgeler.
Yabancılara mahsus damgalı pasaportlar:
Tabiiyetsiz bulunan veya tabiiyet durumlarının muntazam bulunmaması hasebiyle ikamet ve seyahatleri bakımından fiilen tabiiyetsizlere tatbik edilen muamelelere tabi tutulmasında İçişleri Bakanlığınca zaruret görülen kimselere icabında mezkür Bakanlığın alacağı kararla "yabancılara mahsus" damgasını taşıyan ve Türk vatandaşlığını iktisap bakımından herhangi bir manayı veya hamili lehine her hangi bir hak iktisabını tazammun etmeyen bir pasaport verilir.Bu pasaport iki nevidir:
A)Türkiye'ye yalnız bir giriş veya Türkiye'den yalnız bir çıkış için muteber olan pasaportlar
Giriş için verildiği takdirde Türkiye'ye girişin vukuu; Türkiye'den çıkış için verildiği takdirde de üzerindeki şerhte tasrih edilen memlekete vusul üzerine muteberliği nihayet bulacak olan bu pasaportların sahipleri tarafından itası tarihinden itibaren bir ay içinde bulunduğu memleketi terk etmek suretiyle kullanılması şarttır. Aksi takdirde yenilenmesi gerekir.B)Bir gidiş ve geliş için verilen pasaportlar üç aydan az olmamak kaydıyla İçişleri Bakanlığının takdirine göre belirlenecek süreyle geçerli olmak üzere tanzim edilir.
Her iki neviden pasaportlar, İçişleri Bakanlığı ve yabancı memleketlerde, İçişleri Bakanlığının talebi veya tasvibi üzerine Dışişleri Bakanlığınca verilecek talimata istinaden, Türkiye Cumhuriyeti konsolosluk makamları tarafından verilir.
Yukardaki (A) fıkrasında yazılı neviden pasaportların yürürlüğünü kaybetmesi tarihinden itibaren iki ay geçmiş ise bunların yenilenmesi işlemi İçişleri Bakanlığının kararına bağlıdır.
-Pasaport sahibinin tabiiyet bakımından aynı durumda bulunup reşit olmıyan ve iş sahibi bulunmıyan kız veya erkek çocuklarının o pasaportun refakat hanesine kaydı caizdir. Kocasiyle tabiiyet bakımından aynı durumda bulunan karısı hakkında da aynı işlem yapılabilir.
-Refakat hanesinde kayıtlı olanlar, pasaport sahibiyle seyahat etmedikleri takdirde o pasaportu kullanamazlar.
-Bu pasaportların, sahiplerinin ve varsa refakat hanesinde kayıtlı olanların birer kıta fotoğrafisini ihtiva eylemesi lazımdır.-
Yabancı gemi, hava ve demiryolu uluslararası ulaşım araçları memur ve mürettebatı, yetkili makamlarca usulüne ve örneğine uygun olarak düzenlenmiş vesikaları ile Türk karasuları ve liman şehirlerine karşılılık esasına göre girip çıkabilirler.
-
Yabancıların diplomatik pasaportlariyle bu kanunda derpiş olunan hususi ve servis damgalı pasaportlara tekabül eden pasaportlarının vizeleri hiç bir harca veya resme tabi değildir.
-
-
@plansız emeğine sağlık dostum lakin beynim yandi hasta hasta masamda notlar forumda notları görünce
-
@aroma Geçmiş olsun dostum, sınava kadar iyileşmeye bak Zaten ben de olmasam bu başlığa yazan neredeyse yok, merkez ekibi sıkı çalışıyor galiba Son dakika hap bilgileri hazırlıyorum size, önemli gördüğüm noktaları ve aslında Genel Müdürlüğü ilgilendiren maddeleri paylaşıyorum, ekstra bilgi çok vermiyorum sadece birçok maddeyi boşuna okumayın diye.
-
@plansız sen adamın kareköküsün hocam
-
@Son-Seçim-Bükücü Güldürdünüz dostum, adamın karesisin, küpüsün deseniz neyse de kareköküsün deyince malum kendisinden daha küçük olana tekabül ediyor: 4 'ün karekökü 2 gibi ama ben iltifat amaçlı kullanmak istediğinizi kabul ettim
-
Ben artılamaktan yoruldum ama @plansız dostumuz yazmaktan yorulmamış. Böyle şeyleri hazırlamanın ne kadar emek istediğini bildiğimden gerçekten herkes adına yürekten teşekkür ediyorum katkıları için. Bilgi olmuş yağmış
-
@paretowilfredo Forum yine hata veriyor sandım dostum 23 beğeni yazınca her biri farklı ileti üstelik:)) eksik olma, sağolasın.
-
@plansız Türk dış politikası ve kuruluşlar notu var mı acaba diğer Notlar içinde sağ olun çok işe yarıyor
-
@monopolcü Bir bakmam lazım dostum, bakınca size özelden dönüş yaparım.
-
@plansiz sağol dostum. Haklsinz siz başlığı faal tutuyorsunuz kurum içinde olup gerekli şeylere ulaşma noktasında aracı olmanız çok faydalı dostum.
-
Uluslararası örgütler ve uluslararası ekonomik kuruluşlar için kolay okunabilecek iki özet çalışma:
https://yadi.sk/i/jsx48pEej6j4PA
...
https://yadi.sk/i/etT-WDvU3YVpo8 -
son yapilan sinavin sorulari olan var mi?
-
Yarın yapılacak olan Göç Uzman Yardımcılığı sınavında hepinize başarılar diliyorum arkadaşlar. Allah yardımcınız olsun.
-
Arkadaşlar hepimize geçmiş olsun zor bir sınavdı kasımda yapılan il göç sınavı ile aşağı yukarı aynı ayardi.yine son 2 yapılan ilgoc sınavına göre şıklar sorulan sorular daha düzgün geldi bana kazanamazsam çok üzülmem bu tarz bir sınavı kazan arkadaşlara saygım var
-
Kaçla kapatır öngörüleri alalım.
-
-
@edekentli ben cevap anahtarı olmadan tahmin yapmak zor ama 76 77 kapatır diyorum 80 kişi olduğu için
-
Maliye zordu , iktisat da keza. Hukuk , mevzuat son kısım iyiydi