IIBF mi sınıf öğretmenliği mi?
-
Merhabalar ben üniversite sınavına hazırlanıyorum size bir sorum olacak
Benim hayalim, ilgi alanım iibf bölümleri. Şuan kendime hedef olarak Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü düşünüyorum ama ülkemizde iibf 'nin işsizlik sorununu biliyorsunuz. Ama ingilizcem var üstüne bir dil eklemek benim için çok sıkıntı olmaz çünkü dil öğrenmek hoşuma gidiyor.
Bir yandan da bir üniversitede araştırma görevlisi akrabam var eğitim fakültesinde bana yüksek lisans avantajımın olacağını söylüyor yanına gidersem ama ben torpil işine karşı olduğum için sıcak bakmıyorum ama şu devirde iibf okuyup da ac kalmak insanın zoruna gider
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ? -
Ülkemizdeki en büyük sorunlardan biri, gençlerin hayal etmemesi, hayallerinin peşinden gitmemesi ve istemediği bir geleceğe mahkum olması. Madem diğer milyonlarca gençten farklı olarak bir hayalin, bir hedefin var, peşini bırakma. Aksi halde aklın hep gerçekleşmemiş hayallerinde kalır.
-
@Kethüda çok haklısın geçen yıl aklıma girdi herkes ankara üniversitesi de gelmeyince gitmedim ama bu yıl resmen ankara üniversitesinde okumak için ağlıyorum ama bir yandan da korkuyorum işsizlikten dolayı ki eğer okursam direk banka müfettişliği yardımcılığı sınavlarına girerim istediğim alan bile belli şimdiden
-
Sorman bile yanlış öğretmen ol kurtul iibf nin işi bitti artık...
-
@preacher öğretmenlik pek ilgi alanimda değil ama dediğim gibi akademisyenlik şansım olacak buradan bir kaç kişiden fikir alıp ona göre yolumu çözmeyi düşünüyorum
Fikrin için teşekkür ederim -
@fdm genç kardeşim akademisyenlik de bitti artık eskisi gibi yökün merkezi kalıcı alımları yok üniversiteler kendi ilan veriyor 2 sene yüksek lisans yaptırıyor it gibi çalıştırıyor sonra defol git diyor geçici kadro artık araştırma görevlisi. İstersen boğaziçinde oku iibf yi farketmez hele li bundan 2 3 sene sonra ekonomi de patlarsa kesin işsiz kalırsın. Tercih senin
-
@preacher ülkenin gidişatı hiç iyi görünmüyor zaten
Senin onerin ne olurdu benim durumumda olsan ? Fikrini almak isterim -
Kpssden 90 üstü alabileceksen, üşenmeyip 500 tane kamu kurum sınavına çalışabileceksen( tabii gece gündüz resmi gazetede ilan bekleyeceksin), sinir harbine dayanıklıysan, sağlam psikolojiye sahipsen iibf yaz. Ha bir de bunlar kabataslak görünümü. Daha ayrıntıya girmeyeyim. Kafamı dağa taşa vuruyorum öğretmen olup edebimle işsiz kalsaydım bari diye. Kardeşimi sınıf ya da okul öncesi öğr. yönlendirmeye çalışıyorum ben. İibf nin cenaze namazını kıldık yıllar önce.
-
@ank3435 iibf için torpilim olmadığı için devlet düşünmüyorum şimdiden özelde banka müfettişliği ilgimi çekiyor 2-3 yıldır
Ayrıca haklisin daha liseye başlar başlamaz iktisatla ilgili o kadar şey araştırdım herkes aman okuma diyor
Eğer akrabamın torpiliyle onun gibi araştırma görevlisi olmayı tercih edersem de en az 10 yıl okuyacağım 30 uma doğru işimi elime alacağım saçıma aklar düşecek
Ama şuan hayalim yerine torpil daha mantıklı geliyor ülkenin şartları sağ olsun -
Öğretmenlik güzeldir özellikle tatilleri:) Ama atanma durumlarını bilmiyorum bir de doğu görevi sıkıntı yaratabilir. Girişimci bir kişiliğin varsa İibf olabilir. İngilizcen varsa diğer dilleri de öğrenmen kolay olacaktır. Üstüne 1-2 dil ekleme yapabilirsin. Kendini iyi yetiştirirsen ve biraz da girişimciliğin varsa sadece devlete bel bağlamazsın. Sadece biraz şirketlerin peşinde koşacaksın. Bizim gibi kendini geliştirmeyip kpss sınavlarında gezersen yani devlete bel bağlarsan olduğun yerde sayabilirsin.
-
Ogretmenlik cok rahat fakat kariyerde ilerlemek istiyorsan iibf. Tabi asamalari ve zorluklari goz önüne alman gerekiyor
-
Kardeşim ve ben beraber üniversiteye başladık ben Ankara siyasala o Türkçe öğretmenliğine, son sınıf kpssye hazırlandı ve ilk senesinde atandı ben ise hala sürüm sürüm sürünüyorum, yabancı dilim de yok değil yds 85 puanım var. İibf okuyacaksan odtu bilkent boğaziçi bunlardan başka hep aynı yola çıkıyor. Bahsettiğin banka müfettiş yardımcılığı pozisyonlarını da denemediğim banka kalmadı yine bu saydığım üniversiteler dışında bu pozisyona alınan çok az bilgine. Şimdiden hedefini bu kadar daraltma elinde olmayan çok fazla değişken var.
-
Kardeşim Türkiyede okuduğun okulun pek bir önemi yok fakat yeni jenerasyon okulları tercih etmen daha iyi olur. Ankara Siyasal İlk ve en köklü okuldu.Mezunları çok iyi yerlere geliyordu ama bu eskide kaldı. Şuan Sütçü İmam Üniversitesi ile pek bir farkı yok. Mezunları aymı sınava girecek ama kimse okuluna bakmayacak emin ol. İngilizce bilmek çok önemli. İngilizce biliyorum YDSem 80 diyenler bile bilmiyor/konuşamıyor/kullanamıyor. Eğer Uluslarası İlişkilerde bir şeyler yapmak istiyorsan ,dilin varsa ve vizyona önem veriyorsan BİLKENT te okumaya bak. Galatasaray, Boğaziçi, Odtü, Kadir Has, Bahçesehir tercih sıranda olsun. Bunların sıralamaları yüksek hatta çoğu Hukuktan bile daha yüksek kapatıyorlar ama bana inan burada okumakla çok şey kazanırsın. Arkadaş çevren vizyon sahibi insanlar olur onlardan güç alırsın.
Not: Ben yukarıdaki okullardan mezun değilim fakat bir çok arkadaşım oralarda okuyor. Üstelik yurtdışına bir çok kez çıktım ve orada çalışan veya okuyan kariyer yapmış insanlar %99 bu okullardan.
-
@Fernando-Reges
Zaten hedeftim tam senin anlattığın gibi dil öğrenip konferans peşinde koşup cv doldurmak ve özele kapak atmak
Fikrin için teşekkür ederim -
@anonim evet doğru söylüyorsun ama ben şuan sınava 6 AY kaldığı için muhtemelen o kadar yüksek yapamam diye düşünüyorum ilk 1000 den alıyor saydigin üniversiteler
Fikirlerin için teşekkür ederim -
@gençler23 ya işte bekledigim cevap tam olara buydu yani gerçekten mülkiyeli birinden cevap bekliyordum
Bu arada üzüldüm umarım güzel bir iş bulursun tavsiyelerini dikkate alacağım -
@scofieldmustafa öğretmenlik pek ilgi alanımda olmadığı için akademisyenlik düşünüyorum zorluk olarak ikisi de birbirinden zor olacak ondan dolayı çok kararsızım
-
Universite tercih zamanı sınıf ogretmenligi gelmesine rağmen iibf okudum cunku ogretmenlik de kpssden yuksek cekmek gerekiyor falan diyorlardi. Iibf'den mezun oldum kpssden cektigim puanla ogretmenlige atanirdim
-
iibf mi x mi
x -
@garipbankacı tercihinden dolayı pisman oldum mu peki