2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@homecinomiss var
-
Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığa için mülakat tarihi için neden etkinlik yapılmasına karşı olduğum verdiğim örnek bir daha gerçekleşti. Bunlar GUY'a bile YDS konulmasını isterler. Diğer bölümler şartlar kolaylaşsın ve daha çok atama olsun diye uğraşırken ama bunu gibi İİBF'liler kendim lehime nasıl şartları zorlaşsın diye uğraşıyor. Yarın bir gün kendi aleyhine yeni şartlar geldiğinde böyle konuşabilecek mi? En önde bunun gibileri itiraz ederler. HMUY'da İİBF dışında bölüm ve puan türü olmasına rağmen 600 kişi ancak bulabildi. Ayrıca madem ingilizce bu meslek için çok önemli direk ingilizce öğretmenler veya tercüman alsınlar millet muhasebe, vergi, iktisatla uğraşmasın.
Ayrıca bu YDS'cilere neden diğer mesleklerde hakimlik, savcılık, ilahiyat, öğretmenlik, sağlıkçılar da vb YDS şartı koyulmadığı sorulması gerekiyor. Eğer kalite için olsaydı bu mesleklerde isterdi. Bunların meselesi başka...
-
Şu sınavın 2 kere ertelenmesi tamamen hazır olmayanlara yaradı şuan ders çalışmak biz hazır olanlara zulümden başka bişiy değil ve çalışma süresi yarıdan fazla oran da azalmıi durumda işimiz iyice zorlaştı artık her il kurtlar sofrası
-
@sherlock taban puanlari 90 ustu olcagi kesin hocam
-
@rabia89 Ben 85 diyorum. 90 çok fazla...
-
Bence de 80 üstü gibi olur ama İzmir Ankara yüksek kapatabilir
-
İl tercihinde 80 üzeri kapatan illerin sınav taban puanlarının 82-87 arasında sürüneceğini düşünüyorum.
-
Ders çalışabilen varsa tebrik etmek istiyorum
-
@sherlock neden hocam zaman sizin için durdu mu avantajsa herkes için ayni
-
@kpsslik hocam sadece çalışma isteği azaldı ama çalışıyorum tabii motivasyon açısından öyle düşündüm
-
Ne 90 mi hepsi için geçerli degilmillet uçmuş yine. tam tersi kimse odaklamiyor ya da çalışmaktan sıkıldı kendimden biliyorum 12 aralıktan bir hafta önce daha iyiydim bildiklerin karismiya başlıyor bir sure sonra.tahminim 78yle kapatan yer en fazla 80 kapatır 85 le kapatan yer 90 la kapatabilir ama. çünkü orda rekabet daha fazla bir iki puanla kaybetme riski var adamın bu yüzden daha çok çalışır 76 la kapatan yerde en fazla 80 olur der benim düşündüğüm gibi
-
Arkadaşlar taban puanların 90 olmasının ne anlama geldiğinin farkında mısınız?
2017 ve 2018'de en yüksek 80-82 olmuş. Bu sene çok yığılma var (yüksek puanlılar da girecek) ve alım az olduğundan mutlaka taban puanları yükselecektir. Ancak öyle 90'ların falan pek mümkün olduğunu sanmıyorum. Bence sınava giriş için tabanın 80 üstü olduğu illerde 82-87 arası ve 80 altı illerde de 78-83 arası falan olur gibime geliyor.Ben geçmiş yıl sorularını çözerken şunu farkettim, soruların %80'i çok kolay ancak her alandan 2-3 tane de araya detay soru sıkıştırıyorlar. Bir de sonuçta kolay sorulardan da 100 soru içinde kolay olsa da 1-2 tane kaçırıyorsunuz (o an aklınıza gelmiyor veya az çalıştığınız konudan geliyor vs.). O yüzden 100 soruda 80 doğruya kadar pek sıkıntı olmuyor ama 80'in üstüne çıkmaya başladıkça zorlanmaya başlıyorsunuz. Bence bu sınavda önemli olan şey konu atlamadan, her konuyu kabaca bilmek. Bu sayede sadece basit soruları bile yapsanız minimum 80-82 geliyor. Diğer sorulardan da 3-5 tane yapınca geçebilirsiniz. En azından ben de böyle bir izlenim bıraktı.
-
90 puan çok abartı olmuş arkadaşlar öyle bir durum mucize olur. 87 86 bandı olan yerler olur tahminimce ama az alan yerlerde. Bi İstanbul 78 79 80 bandını göreceğini düşünüyorum. Sorular çünkü revize ediliyor sürekli hep aynı sorular yok artık.
-
@xxx_88 90 izmir olabilir diyorum ben 85 le kapattı sonucta yuksek kapatınca çok çalışılır ama tabi önceki senelerde genelde kpss taban puanım 2-3 puan üstünde oynamış yani 77 ile kapatan bir yer kurum sinavında 79 la kapatır hadi ekstra bisey oldu diyelim 5 puan üstünde kapattı.ya herkesin bi kapasitesi var zaten 75 puanı herkes yapar önemli olan onun üstüne 10 puan daha eklemek onu su an ekleyebilen var bilemiyorum ben şahsen ilerlediğini düşünmüyorum bildiğim yerleri tekrar ediyorum gibi geliyor.ya en fazla izmir 90 la kapatır o da rekabetten zaten yuksek kapatacak çok çalışmam lazim diye detayın detayina iner öyle ancak.80 le kapatan yer ekstra çalışılsa 85 le kapatır diye düşünün bence ama 80 kpps taban puanlı bir yer 82-3 le kapatır tahminim.istanbulu doğru tahmin eden biri olarak soyluyorum bunu:))
-
@earth11 evet insanları istanbulu yazdırmamak için ikna etmeye çalışıyordun ama sana da yar olmamıştı dimi
-
@125478 bu kesin sapiens.
-
Arkadaşlar bence guy sınavı olana kadar alımlar olursa yine tavan puanların sizin tahminlerinizden 2 3 puan düşeceğini düşünüyorum.
-
@mahlas ne alimi olursa?
-
@mahlas Şöyle bir durum daha var. GUY başvurularından sonra Halkbank sonuçları açıklanmıştı. 260 kişi. Bankoda işe başlayıp da yine GUY başvurusu yapanlar da vardır. Fire veren iller olacaktır ama hangileri olur bilemeyiz tabi...
-
@earth11 diğer ilana çıkan kurumlar önce alırsa guya kadar, düşecektir diyorum