2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Merhaba dostlar.
2020 Gelir Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatları üzerine istişarelere ayrıca bir başlıkta devam edelim istiyorum.
Mülakata yönelik önerilerimizi de o başlığın ilk iletisinde bulabilirsiniz.
Buyrunu başlığımıza;https://forum.tercihiniyap.net/topic/7267/2020-gelir-uzman-yardımcılığı-sözlü-mülakatları
-
1 puan 2 puan ile elenen arkadaşlara soruyorum nasıl direnebiliyorsunuz? ben tüm gücümü kaybettim tekrar dönemiyorum bakamıyorum 1 puanla kaybetmek çok zoruma gidiyor.. 6 sene çalış ve 1 puan ile elen değer miydi diyorum bazen hayattaki herşeyimizi ertelemeye? tekrar çalışmaya dönebilen varsa neler yaptınız? nerden nasıl başlayacağım bilmiyorum....
-
Arkadaşlar merhaba, GUY yazılı sınavından sonra tercih ettiğim il için mülakata katılmaya hak kazandım. Mülakat listeleri yayınlandı ismim listede var. Ancak geçtiğimiz hafta gib sınav sisteminden iletişim bilgilerini güncellemek üzere sisteme girip güncelleme yaptıktan sonra "Aday no" ve "Mülakata girmeye hak kazandı mı?" ifadesi altında yazan evet yazısı gitti her ikisinin de yerıne "----" geldi. Aranızdan bu durumla karşılaşan var mı? Bir sorun çıkarır mı?
-
Aynı şeyleri yaşıyoruz hocam ben de 90 alıp 1 puanla elenenlerdenim. Henüz birseylere başlamış değilim suan yaptigim sey aslinda olanlari sindirmek. Hazir hissettigimde tabi ki kaldigim yerden devam edecegim. Yorgunluk ve tükenmişlik hissi bu surecte olan herkesin ortak sorunu. Bu yolda olan birçok kişi büyuk bi psikolojik savaş veriyor emin olun.
-
@cnsu
Bu puanları alan insanlara kaybetti denilemez hocam, henüz istediğini alamadı denilebilir ancak.
Bu puanları alan insanlar, kesinlikle bu yollardan bi şey olacağı artık belli olan, işin bu kıvamına gelmiş insanlar. Sadece bir yerlerde bekleyen nasibinize kadar biraz daha sabır. -
@cnsu dediğiniz şeyleri kelimesi kelimesine yaşıyorum yorgunluk, mutsuzluk canım acıyor baktıkça... umarım o gücü tekrar buluruz kendimizde...
-
@lion "Bu x kişisi ben düz memur olayım sonra uzmanlığa adımımı atarım saiki ile hareket etmiyor. Uzmanlık için gerekli şartlara uymadığını en başında bildiği için düz memuriyete talip oluyor" iletinizin bu kısmı bana göre genelleme yapmaya giriyor kurumiçi sadece bu değil ve en azından benim için cevap hakkı doğuyor ve biliyorum benim gibi binlercesi de vardır ancak tabi sizin dediğiniz kişiler de vardır yok demiyorum konuya dönecek olursak kurumiçi bana göre haksızlık değildir neden derseniz kurumiçinin haksızlık olabilmesi için kpss a alımlarında ki referans işlerinin yüzde 0 oranına inmesi lazım şimdi mesela ben kpss b ye neden yöneldim yaşımız artık 30 lara geldi ve sizin de belirttiğiniz gibi girdiğim onca kpss a + kurum yazılı sınavı + sözlü mülakat aşamalarından sonra bana göre referansımız vesaire olmadığı için sürekli elendim ve bi sürü elenenler de var bunu nereden biliyoruz referans bu ülkenin gerçeği olduğu için ayrıca mesela giriyorum mülakata 6 sorudan 5 ini çok güzel doğru şekilde cevaplıyorum ancak aynı mülakata girip kemküm ettiğini kendisi beyan eden anca 2 3 soru cevaplabildiğini söyleyen başka aday atanıyor şimdi çoğunluk kurumiçi haksızlık değildir dedim diye beğenmeyecek ancak üstüne basa basa diyorum referans olayları yüzde 0 olmadan sözlü mülakatlar kalkmadan diyelim 100 kişi alınacaksa ve 200 kişi girmişse ve sıradan en yüksekten en altta yazılı puanına göre yani liyakata göre yapılmadan en son özellikle kişinin kendisini kapsayacak şekilde adam akıllı gvs yapıldıktan sonra memur olmasına engel durumu olanlar varsa listeden çıkarıldıktan sonra yazılı sınavda 100. sıradan sonrakiler de sıra gelerek ikame edilecek şekilde alımlar olmadığı yani kpss a + sadece yazılı mülakat + adil gvs + hatta yaş sınırı olmadan çünkü o zaman da yaşı geçmiş olanlar kurumiçinin destekler ki zaten yaş şartı adil değil bu dediğim süreçler sonrası atama olmadığı sürece kurumiçi bana göre haksızlık değildir mantık ve vicdan çerçevesinde düşünürsek bu sonuca ulaşıyoruz kendi adıma da konuşursam ben düz memurluğa kazanınca inşallah uzmanlık için filan uğraşmayacağım çünkü elendiğim mülakatlar sonrası bıktım artık uğraşamam özel olarak kurımiçinden yükseliyim diye ancak atandığım kurumda kurumiçi olursa katılacam sendikası varsa destekliyecem haksızlık olarak kabul etmiyorum çünkü dediğim gibi kpss a da referanslar sözlü mülakatlar kalmadığı sürece kurumiçi haksızlık değildir sözlü mülakatlar referanslar kalksın işte o zaman kurumiçi haksızlıktır derim
-
Not: başarırsam yine de kpss a dan da atanmaya çalışacam referans merafans olmadığı için zor ancak yan hedef olarak kpss a dan uzman yardımcılığına atanırsam bile referans olayları tamamen bitmediği sürece kurumiçine tamamen haksızlık demem diyemem
-
Kurum içini savunacağım diye kılıktan kılığa girmiş, saçma sapan bir tez uydurup uzunca yazmışsın. Noktalama kullanmadığın için okurken boğuldum. Kabe imamı değiliz ki tek nefeste okuyalım. Her neyse dört saat önce hesap açmış birinin pek ciddiye alınacağını düşünmüyorum.
-
@hedefkpssb
diğer başlıkta da benzer iletiniz var cevap verdim orda da.
buradaki uzun yazınız temel olarak şu anlama geliyor;
torpil var ve bu haksızlık, o zaman bana yapılan haksızlık karşısında hakkımı almak için başka bir haksızlığı ben yapabilirim. benim hakkımı yiyorsa birileri kimse kusura bakmasın ben de hakkımı haksızlık yaparak savunurum diyorsunuz. ki hiç yabancı değil. bu toplumda hergün binlercesini gördüğümüz bir düşünce tarzı bu. nasıl yapmak istiyorsanız öyle yapın. bu yaştan sonra size vicdan ve mantık öğretecek değiliz ve buna istekli de değilim kendi adıma.
ayrıca mülakat konusunda da çok yanlış algılarınız var. mülakat soru bilme yeri değildir. torpilden bağımsız olarak mülakatta her soruyu bilmeniz iyi geçti demek değildir hele ki bazı meslekler için. bilgiyi ölçen asıl olarak sınavlardır. -
admin arkadaşlardan da ricam bu tür kişilerin iletilerini silip yasaklamayalım. bırakalım onlar yazdıkları da dursun bizim yazdıklarımız da.
herşey ortada olsun ki hak daha net görünsün.
böylesi bize de daha faydalı olur diye düşünüyorum. -
@duha "Bu x kişisi ben düz memur olayım sonra uzmanlığa adımımı atarım saiki ile hareket etmiyor. Uzmanlık için gerekli şartlara uymadığını en başında bildiği için düz memuriyete talip oluyor" benim cümlem lion isimli üyenin bu cümlesini alıntılayarak başlıyor anlamadınız heralde yani diyorum ki ben henüz memur bile değilim ya da kurumiçinden faydalanacak bi tanıdığım da yok ben uzmanlık için gerekli şartlara uymadığını bildiği için kurumiçi istiyor diyenlerden değilim tam tersi mülakatlarda referans vs olmadığı için elenenlerdenim artık son çare asık hedefim kpss b ve düz memurluk diyorum ve eğer başarırsam düz memur okursam ve çalıştığım kurum kendisi kurumiçi yükselme hakkı verirse bunu kullanırım bana göre bu haksızlık değildir diyorum asıl haksızlık referans meferans derken istemeden de olsa düz memurluğa mecbur bırakılmak diyorum ayrıca sözlü mülakatları yanlış anlamışsın gibi bişi demişsin ben sadece soruları bilip bilmemekle alakalı konuşmadım gayet boylu poslu diksiyonu düzgün de olsanız sakin de hareket etseniz kendinizi ifade etseniz de referans yoksa eleniyorsunuz yüzde 80 ihtimalle ancak daha az soru bilip kemküm edip konuşmayıp sonra atananlar var gerçek hayatta karşılaşıyoruz bu forumda bile var soru bilip bilememesinin ötesinde telaşlandım başkasının sesiyle konuştum ancak atandım diyen ee neye göre oluyor bu mülakatlar söyleyin bakalım
-
@duha, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
admin arkadaşlardan da ricam bu tür kişilerin iletilerini silip yasaklamayalım. bırakalım onlar yazdıkları da dursun bizim yazdıklarımız da.
herşey ortada olsun ki hak daha net görünsün.
böylesi bize de daha faydalı olur diye düşünüyorum.Demokratik bi ülkede demokratik bi platform kimse kimseye hakaret etmeden istediğini söyler mesela sen mülakatı soru bilip bilemem ye kadar bile indirgemişsin soru bilemeyip üstüne heyecan yapıp kemküm edenler de atanabiliyor referans işine kurumiçi kadar itiraz etmiyorsun ben senin için üyeliği askıya alınsın diyor muyum demokrasi yoksa iletimi silip engelleyebilir de admin zaten öyle bi durumda ben kendim durmam iyi günler
-
@hedefkpssb
bana yapılan haksızlığı başka haksızlıkla telafi ederim düşüncenizi sadece farklı cümlelerle yinelemişsiniz.
mülakat konusunda torpil yok demedim iletimde. cümleye torpilden bağımsız olarak diye özellikle başladım. bahsettiğiniz kişilerin veri kabul ettiğim referanslı kesime dahil olmaları kuvvetle muhtemel. referanslı kişiler de sayı olarak daha fazla olabilir ya da olmayabilir bilmiyorum ve itirazım da yok. benim önermelerim kendine güvenerek girenlerle alakalı.
ancak her koşul ve zamanda bunların hiçbiri başka bir haksızlığın gerekçesi olamaz. anlaşmamız gereken yer burası. ki zor görüyorum. -
@hedefkpssb
tam olarak bunu söylemişim bence okuduğunuzu anlamamışsınız. yasaklamayalım ve silmeyelim diyorum zaten daha tepkiniz neye?
ayrıca bunu şunun için söyledim. bu gibi kurumiçini savunan kişiler kışkırtma amaçlı gelerek farklı iletiler giriyorlar. admin arkadaşlar da doğal olarak engelliyor. bu demokrasiye aykırı mıdır? asla. demokrasi düzensizlik değildir. düşüncelerinizi özgürce söylemek hakkınız. ama bunu farklı saiklerle yaparsanız ve forumun düzenini bozarsanız tepiki engellenirsiniz. bu aykırılık değil tam olarak demokrasinin gereğidir. çünkü diğer özgür düşüncelerin rahatça dile getirilebilmesi için öncelikle düzenin tesisi gereklidir. -
@duha ben bana yapılan haksızlığı başka hksızlıka telafi ederim demiyorum sadece kurumiçinden yükselenler sadece şöfor ler odacılar kpss a yı başaramayıp düz memur olup oradan ilerlemek isteyen kişiler gibi yazmış lioan arkadaş benim itirazım ona referansın olduğu yerde kurumiçine sıra sonra gelir ben şahsen atansam düz memurluk yeter diyorum ancak kurum bana KURUMİÇİ HAKKINI VERİRSE HAKKIMI KULLANIRIM eğer bu haksızlık ise KALDIRIN SÖZLÜ MÜLAKAT REFERANS A KADRO DA YARIŞALILM KURAN KIRANA DİYORUM BENİM LAFIMI ÇARPITIO DAHA FAZKA HAKSIZLIK YAPMAYIN LÜTFEN iyi günler
-
@hedefkpssb
diğer başlıktaki cevabımı burada da yineleyim;
ben hak gasp etmem ama birileri bunun önünü açarsa da yok demem diyorsunuz. belki vicdanınızı rahatlatmak belki de yaptığınıza gerekçe sunmak için..
bu savunma ben hırsızlık yapmam ama yapanın verdiği parayı yerim sorun yok demekle aynıdır.
mülakat bazı mesleklerde gereklidir. burada suçlu olan mülakat değil mülakatı haksızlığa araç edenlerdir.
ben de düşündüklerimi söyledim. daha fazla söze gerek yok. iyi günler -
@duha, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
@hedefkpssb
diğer başlıktaki cevabımı burada da yineleyim;
ben hak gasp etmem ama birileri bunun önünü açarsa da yok demem diyorsunuz. belki vicdanınızı rahatlatmak belki de yaptığınıza gerekçe sunmak için..
bu savunma ben hırsızlık yapmam ama yapanın verdiği parayı yerim sorun yok demekle aynıdır.
mülakat bazı mesleklerde gereklidir. burada suçlu olan mülakat değil mülakatı haksızlığa araç edenlerdir.
ben de düşündüklerimi söyledim. daha fazla söze gerek yok. iyi günlerBen de şunu yineleyim kurumiçi haksızlıksa gaspsa gidin onu getiren ile konuşun itiraz da ediyorsunuz sanırım edin de ben memur bile değilim ki bişi yapmış olayım ve vicdanımı rahatlatıyım düz memurluğa atansam öpüp başıma koyacam uğraşmayacam zaten ben sadece demokratik hakkımı kullanıp lion isimli üyenin KURUMİÇİNDEN YÜKSELENENLER KPSS A YI ZATEN YAPAMAYAN İNSANLAR lafına binaen söyledim o kurumlarda referanslar yüzünden haksız yere uzman olamayıp düz memur olanlar da var yoksa bile bi gün atanırsam ben olacam düz memurluğu küçümser gibi konuşursanız biz de açıklamamız yaparız bazıları da belki düz memurluğa mecbur kalmıştır liyakati vardır yani deriz mülakatlar illa gerekli demişsiniz ve referanslara pek itiraz etmemişsiniz referans o sistemi bu şekilde yapanların hatası diyip bırakmışsınız o zaman sen kurumiçinden dert yanarken biz de ben uğraşmam ancak kurum getirirse uyarız deriz çünkü siz de eğer kurumiçini savunuyor gibi referans işine de çözüm arasaydınız samimiyetinize inanırdım onların kötüye kullananların sorunu diyip kestirip atıyorsunuz sonra başka insanlara hak gasp etmekten bahsediyorsunuz mesela benim referans konusunda bi çözümüm var diyelim 100 kişi alınacak 4 katı yazılıya çağrılacak kpss a + kurum yazılı sınavı + adamakıllı gvs ve sağlık raporu alınmalı sonra en yüksek yazılı sonuçlu 100 kişi atanmalı 100 kişi yedeğe ayrılmalı zaten 3 yıl uzman yardımcısı adı üstünde 1 yıl da aday memurluk var o 1 yılı deneme olarak düşün ve bu sürede her ne kadar yazılıda liyakatı olsa da gerçekten mesleği yapamayacak durumu varsa zaten 1 sene için bekletilen 100 kişi içinden yerine ikame et her 100 kişiden işi yapamayacağı anlaşılan çıksa çıksa en fazla 80 kişi çıkar yedek ilk 20 yi ikame et aynı süreci onlara uygula orada fire olursa 80 kişi yedek daha var zaten yeni alımlar da olacak böylelikle mülakatlar da referans işi çözülmüş olur 1 yıllık aday memurluğun kontrolü de baştan sağma olmamış olur ayrıca referansında güvenmeyen ve 1 yıllık aday memurlukta kesin atama ihtimali olmayan aday işine 4 elle sarılarak kamunun performansı da artar hatta kurumdan kuruma uzman olmasına rağmen başka uzmanlıklara geçmeye çalışmalar da baya azalır çünkü süreç zorlu olur orda aday memurluğu kalkan kişi mesela kolay kolay guydan dguy ya da sgk denetmenliğene geçmek istemez çünkü aday memurluk kurum değiştirince 1 yıllık yeni sürece başlamalı mesela ben bu şekilde bi çözüm önerebiliyorum olur ya da olmaz siz sadece karşıdakine hak gasp etti diyorsunuz ben kimsenin hakkını haspetmiyorım kurumiçini de referans olayını da yapan ben değilim sizin mantığını za göre referansı yapanların sorunu diyip geçiştiriyorsanız siz de hak gaspını çok umursamıyorunuz konuyu kapatalım artık
-
@duha mülakatı haksızlığa alet edenlerin girdiği mülakata itiraz etmeyip siz de o mülakatlara katılıyorsanız o zaman sizde ben haksızlığı gaspı istemem ancak yapılıyorsa girerim şansımı demek de bence aynı şey referansım yok olursa hayır demem diyenlerle aynı mantık bunu da söyleyim
-
@locke, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
Kurum içini savunacağım diye kılıktan kılığa girmiş, saçma sapan bir tez uydurup uzunca yazmışsın. Noktalama kullanmadığın için okurken boğuldum. Kabe imamı değiliz ki tek nefeste okuyalım. Her neyse dört saat önce hesap açmış birinin pek ciddiye alınacağını düşünmüyorum.
"Kurumici olayı bence şu. Şimdi x kişisi zamanında maliyede düz memur olmak için hazırlanıyor ve düz memuriyet kadrosuna başvurup o prosedüre göre ataniyor. Bu x kişisi ben düz memur olayım sonra uzmanlığa adımımı atarım saiki ile hareket etmiyor. Uzmanlık için gerekli şartlara uymadığını en başında bildiği için düz memuriyete talip oluyor" lion isimli üyenin bu yazısından dolayı öyle bi entry girdim benim asıl amacım uzmanlıktı ve şartlara da gayet uygundum ki mülakatlara kaldım ancak referans kısmını yenemeyeceğimi anladım ki pes ettim yani olası kurumiçi hakkı olursa lion un dediği gibi "Uzmanlık için gerekli şartlara uymadığını en başında bildiği için düz memuriyete talip oluyor" değil de referans bs de hakkı yendiği için kurumiçine mecbur kalabiliyor demek istedim sana kişisel olarak da şöyle bi cevap vereyim "Kurum içini savunacağım diye kılıktan kılığa girmiş, saçma sapan bir tez uydurup uzunca yazmışsın" demişsin ben referans olmasın kurumiçi de olmasın dedim ancak aslında hakedip a kadroya atanamayan düz memur iken kurumun verdiği haktan faydalanmasın ancak referans kullanarak hak edip atanmayı alt eden ve kpss a kadrosuna atanan haklı olsun öyle mi bunun neresi saçma ve adil olmayan tez demek ki sen de referans torpil ne varsa savunanlarasın ki bu kadar rahatsız oldun ayrıca kılıktan kılığa girmişsin gibi saygısız konuşmaları öyle klavyeden konuşmak kolay böyle hakaretvari konuşacaksan yüz yüze konuşmamız lazım uzaktan olmaz o ayrıca kabe imamını da o saçma sapan esprime alet etmeye çalışmandan anlaşılıyor ki sen de espri kabiliyeti de yok