2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Tabii ki karşıtlığımda samimiyim hocam. Tüm memur arkadaşlarım bana cephe almış durumda bu yüzden. Söylediklerinizde haklılık payınız var hatta diploma vs. için düşüncelerinize ben de katılıyorum. (Fareli yatak olaylarına hiç girmeden) yaşadığınız mağduriyetin sebebi aöf değil, ben bunu izah etmeye çalıştım. Bu konuyu biraz da yds li yds siz ilan ayrımına benzetiyorum. Sonuç olarak aynı yolda emek verdiğimizi, idarecilerin de hakkı gözeterek emek veren ve hakeden adayları alacağına inanmak istiyorum. Başarılar dilerim.
-
15 gün itiraz süresi var. GİB'in yapacağı itiraz belli. Yönetmelikteki 35 yaş sınırını öne sürecekler. Etkili de olmayacaktır.
Yakın bir zamanda kurumun sayfasında 'İleri bir tarihe ertelendi' yazısını göreceğiz.
-
@beyaz-fil emin misiniz? kimisi 13 martta sınav olacak diyor. bu karar 35 yaş üstünün sınava girebileceği yönünde bir kararmış yazılıyor. bir bilen yok herkes kafasına göre yorum yapıyor üzücü... gib den haber beklemeye devam.
-
Bu gidişle alım 2021 kpss sonrası olur sonra onlarda başvurur bu defa da 2019 kpss ile başvuranları dışarı atarlar...
-
Ya yeter ya valla billa yeter verilmiş emeklerimiz olmasa bir saniye sizin yüzünüze bakmazdım. 3.5 yıllık Emeklerimizi de hiç ettiniz hayallerimizi de çabalarımızı da , bu kadar insanın ahı inşallah sizleri rahat bırakmaz mücbir durum göstererek kolayca üstesinden gelebileceginiz bir durumu yılan hikayesine döndürdünuz.Belki bu dünyada değil ama ahirette iki elimiz yakanızda olucak.
-
İptal olup 2021 kpss için tekrar başvuru alırlar gibi
-
@uvyx o durumda kaç bin kişinin kazanılmış hakkı gidecek yine dava konusu olur,öyle bir şey yapılamaz
-
Bunlar yapsa şaşırılır mı
-
@law 2020 yılının mart ayında 2018'leri es geçerek daha yapılmamış 2020 kpss'cilerin gireceği ilan hazırladı adamlar, sence bunu düşünürler mi
2018 kpsscilerin başına gelecek olan 2019'cuların da başına gelirse çok trajik olur şaka maka
-
@beyaz-fil bence gib eğer direnmezse bu sınav 13 Mart da yapılır.Tersi durumda mecbur sınav iptal olacak.Ya da ertelenecek.Bu hafta yeni liste olmalı.
-
Sınav merkezini aradım simdi öyle bir karardan haberimiz yok elimize ulaşmadı erteleme olursa haber verilir açıklama yapılır dedi.bilginize
-
Bu arada az buçuk idari yargı bilmek yeterli, yürütmenin durdurulması kararı verilmiş bir işlem(burada sınava giriş ilanı) hiçbir şey olmamış gibi yapılamaz. Yani şu an o yapılan sınav ilanı HİÇ yapılmamış gibi oldu. Öyle bir işlemi tıpkı idarenin iptal kararlarındaki gibi geriye etkili şekilde yok etmiş oldu mahkeme. Yapacağı savunmayı yeterli görürse Y.D'yi kaldırabilir. Ama bunun 15 günlük savunma süresi ve akabinde mahkemenin bunu inceleme süresini gözetecek olursak en az 1 ay içinde yapmayacağı çok açık.
O yüzden şu an hukuken ortada bir sınava giriş listesi ilanı yok. Yürürlüğü durduruldu ve idari işlem hiç olmamış duruma geçtik şu an. Y.D. kararı kaldırılana kadar da sınava girecek kişi listesinin yayımlanması şeklindeki idari işlem varlık kazanamaz, dolayısıyla hukuken Y.D. kararı var olduğu müddetçe bu sınavın yapılmasına imkan yok. O yüzden sınav tarihi bu sebeple ertelenecek gibi duruyor. Yanlış olduğum noktalar varsa belirtebilirsiniz. İdari yargı temelli konuşuyorum tamamen. Tabi idarenin davaya konu kendi işlemini geri alması ve yeni işlem tesis etmesi her zaman mümkün. Ama hiç umutlu değilim bu konuda, malum GİB böyle reflekslere sahip bir kurum değil.
-
@hayırlısı035, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
Merhaba dostlar.
Yeniden belirtmekte fayda buluyorum 35 yaş ile alakalı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın uygulamasının yanlışlığını. Buna yönelik haberi tekrar paylaşmak istiyorum.
Bununla birlikte çok fazla soru aldım sınavın muhtemel akıbetine yönelik olarak. Toplu bir yanıt olsun- Öncelikle haberi tekrar paylaşalım ki yeniden dile getirmiş olalım hem de süreci tam olarak bilmeyen dostlarımız da fikir sahibi olmuş olsun.
https://www.tercihiniyap.net/ozel-haber/2020-gelir-uzman-yardimciligi-sinav-listesinde-35-yas-magduriyeti-h12475.html - Gelen soruların ekseriyeti sınavın ertelenmesi/iptali vb. ihtimallere yönelik. Buna dair ihtimalleri değerlendirelim. Duyduğuma göre yargı yoluna başvuracak olanlar var. Eğer ki bu ciddi şekilde düşünülüp adım atılırsa süreç içerisinde bir süreç daha başlamış olacak.
- Sınav tarihi 13 Mart 2021 bildiğiniz üzere. Bu tarihe kadar dava açılıp, yürütmeyi durdurma kararı istenirse sınavın yapılamaması gibi bir ihtimal elbette var.
Eğer mahkeme yürütmeyi durdurma için gerekli olan iki şartın da bir arada gerçekleştiğini düşünürse YD kararı verir. - Yürütmeyi durdurma kararı alınması durumunda sınav süreci ilerletilemez ve askıya alınır. İptal gibi bir durum ilk aşamada tamamen Kurumun inisiyatifidir. Bu şekilde bir inisiyatif kullanılmayacağını umuyorum. Mahkeme de iptal kararı alabilir, erteleme bu tarihe kadar sürer.
- Muhtemel bir iptal durumunda süreç en başına mı döner yani alım sıfırdan mı yapılır yoksa ilk belirlenen liste için mi yapılır bu konuda emin değilim. Mahkemenin iptal kararını 5 Şubat 2021 kararına ve listesine yönelik verip vermemesi bu durumun belirleyicisi olur.
- Eğer ki mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almaz ve sınav yapılırsa, sonrasında bir iptal kararı gelirse liste dışı kalmış adaylar için ayrıca bir sınav yapılarak değerlendirmeye dahil edilebilirler. Kaymakamlık/Hakimlik alımlarında soru iptallerinde olduğu gibi bir hak doğar.
- Kurumun mücbir sebebi dikkate almaksızın almış olduğu bir kararın daha büyük mağduriyetler doğurmamasını temenni ediyorum. Gerçekten herkes ama herkes açısından can sıkıcı bir durum. Umarım idare kendi işlemini mücbir sebep kapsamında düzeltir ve bunlara gerek kalmaz.
- En olası çözüm bu gibi görünüyor. Henüz geç kalınmış değil bunun için ama tabi Kurum ne derece buna önem verir de buna yönelik tedbir alır kestirmek güç.
- Dilerim en az kayıp ve mağduriyetle süreç nihayete erer dostlar.
Hepinize iyi şanslar ve başarılar diliyorum.
ALINTI TWEET: Wilfredo Pareto ( @TY_WilfPareto )
- Öncelikle haberi tekrar paylaşalım ki yeniden dile getirmiş olalım hem de süreci tam olarak bilmeyen dostlarımız da fikir sahibi olmuş olsun.
-
@aintmadatcha doğru hocam her şey mümkün
-
@aintmadatcha, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
Bu arada az buçuk idari yargı bilmek yeterli, yürütmenin durdurulması kararı verilmiş bir işlem(burada sınava giriş ilanı) hiçbir şey olmamış gibi yapılamaz. Yani şu an o yapılan sınav ilanı HİÇ yapılmamış gibi oldu. Öyle bir işlemi tıpkı idarenin iptal kararlarındaki gibi geriye etkili şekilde yok etmiş oldu mahkeme. Yapacağı savunmayı yeterli görürse Y.D'yi kaldırabilir. Ama bunun 15 günlük savunma süresi ve akabinde mahkemenin bunu inceleme süresini gözetecek olursak en az 1 ay içinde yapmayacağı çok açık.
buradaki tespitlerime ek olarak şunları söyleyeyim, karar metnine bakacak olursanız zaten Y.D. kararı çıkmasındaki temel gerekçe sınavı 13.03.2021 gibi çok yakın bir tarihte olacak olması. Mahkeme bunun uygulanması halinde( yani sınavın 13.03.2021 tarihinde yapılması demek) telafisi çok zor bir durum olarak nitelendirmiş davacı +35 yaş arkadaşlar açısından ve YD kararı vermiş, bu da demektir ki 13.03 tarihinde sınav yapılmasının mahkeme nezdinde kabul görmediği.
Mahkeme, vermiş olduğu YD kararını da idarenin savunmasını aldıktan sonra tekrar gözden geçireceğini söylemiş. İdareye 15 gün süre vermiş zaten, kendisi de savunmayı aldıktan sonra en az 10-15 günde inceler. Muhtemelen GİB avukatları yönetmelik maddesini kopyala yapıştır şeklinde bir savunma yapar, burada da mahkeme artık takdir eder bu işlemin iptaline karar verir(yani söz konusu ilan işlemini iptal eder, gib eski ilanı tekrar ilan etmek durumunda kalır) ya da işlemi hukuka uygun bulur o 26-27 kişi sınava giremez +35 yaş sınırından ötürü.
Bu koca sürecin de 13 Mart'a kadar sonuçlanmayacağı malum. Sırf 15 günlük savunma süresi bile 13 Mart'a yaklaşıyor nerdeyse. Bu yüzden GİB muhtemelen bu süreç sona erene kadar sınavı yapmaktan imtina edecektir. Benim idari yargı bilgilerimle şu süreçten çıkardığım noktalar bunlar arkadaşlar. Farklı görüşü olanlar, daha önce bu tip süreçleri yaşamış olanlar bilgi verebilir.
-
Kurumu arayan var mı veya iletişim numarasını bilen
-
@aintmadatcha yazdıklarınıza aynen katılıyorum bencede öyle olacak. bizim bu olacakları idari yargı bilgimizle zaten tahmin etmemiz lazım
-
Bu sınavı eline yüzüne bulaştırıp milletin hakkına girenler keşke siz de bizim kadar anayasaya idare hukukuna hakim olsaydınız..
Mücbir sebeple sınavı erteliyorsunuz sonra listelerde oynama yapıyorsunuz hukuksuzluk dizboyu.. -
Merhaba dostlar.
Yeniden belirtmekte fayda buluyorum 35 yaş ile alakalı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın uygulamasının yanlışlığını. Buna yönelik haberi tekrar paylaşmak istiyorum.
Bununla birlikte çok fazla soru aldım sınavın muhtemel akıbetine yönelik olarak. Toplu bir yanıt olsun- Öncelikle haberi tekrar paylaşalım ki yeniden dile getirmiş olalım hem de süreci tam olarak bilmeyen dostlarımız da fikir sahibi olmuş olsun.
https://www.tercihiniyap.net/ozel-haber/2020-gelir-uzman-yardimciligi-sinav-listesinde-35-yas-magduriyeti-h12475.html - Gelen soruların ekseriyeti sınavın ertelenmesi/iptali vb. ihtimallere yönelik. Buna dair ihtimalleri değerlendirelim. Duyduğuma göre yargı yoluna başvuracak olanlar var. Eğer ki bu ciddi şekilde düşünülüp adım atılırsa süreç içerisinde bir süreç daha başlamış olacak.
- Sınav tarihi 13 Mart 2021 bildiğiniz üzere. Bu tarihe kadar dava açılıp, yürütmeyi durdurma kararı istenirse sınavın yapılamaması gibi bir ihtimal elbette var.
Eğer mahkeme yürütmeyi durdurma için gerekli olan iki şartın da bir arada gerçekleştiğini düşünürse YD kararı verir. - Yürütmeyi durdurma kararı alınması durumunda sınav süreci ilerletilemez ve askıya alınır. İptal gibi bir durum ilk aşamada tamamen Kurumun inisiyatifidir. Bu şekilde bir inisiyatif kullanılmayacağını umuyorum. Mahkeme de iptal kararı alabilir, erteleme bu tarihe kadar sürer.
- Muhtemel bir iptal durumunda süreç en başına mı döner yani alım sıfırdan mı yapılır yoksa ilk belirlenen liste için mi yapılır bu konuda emin değilim. Mahkemenin iptal kararını 5 Şubat 2021 kararına ve listesine yönelik verip vermemesi bu durumun belirleyicisi olur.
- Eğer ki mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almaz ve sınav yapılırsa, sonrasında bir iptal kararı gelirse liste dışı kalmış adaylar için ayrıca bir sınav yapılarak değerlendirmeye dahil edilebilirler. Kaymakamlık/Hakimlik alımlarında soru iptallerinde olduğu gibi bir hak doğar.
- Kurumun mücbir sebebi dikkate almaksızın almış olduğu bir kararın daha büyük mağduriyetler doğurmamasını temenni ediyorum. Gerçekten herkes ama herkes açısından can sıkıcı bir durum. Umarım idare kendi işlemini mücbir sebep kapsamında düzeltir ve bunlara gerek kalmaz.
- En olası çözüm bu gibi görünüyor. Henüz geç kalınmış değil bunun için ama tabi Kurum ne derece buna önem verir de buna yönelik tedbir alır kestirmek güç.
- Dilerim en az kayıp ve mağduriyetle süreç nihayete erer dostlar.
Hepinize iyi şanslar ve başarılar diliyorum.
ALINTI TWEET: Wilfredo Pareto ( @TY_WilfPareto )
Dostumuz durumla alakali dusuncelerimi aktarmis zaten dostlar. Su asamada Kurumdan duyuru bekleyeceğiz. Bugun yarin makul bir acikla.a gelmesi gerek.
- Öncelikle haberi tekrar paylaşalım ki yeniden dile getirmiş olalım hem de süreci tam olarak bilmeyen dostlarımız da fikir sahibi olmuş olsun.
-
13 Mart da bu sınav 27 kişininde listeye dahil olmasıyla yapılamaz mı?