TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. AintMadAtCha
    A
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 111
    • En İyi 49
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

AintMadAtCha

@AintMadAtCha

93
    İtibar
    66
    Profil Görüntülemeleri
    111
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

AintMadAtCha Takip etme Takip Et

AintMadAtCha tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)

Yazılı aşamayı kazanacak arkadaşlara bir naçizane bir önerim olacak, geçen sene gayet iyi bir sınav derecem olmasına rağmen mülakatta elenmiştim maalesef. Süreci dolu dolu yaşadım, tek tavsiyem sakın ama sakın mülakata endekslemeyin kendinizi, neden mi, kısa bir özet geçiyorum şimdi muhtemel sürece dair.

şimdi 21'inde sonuçlar açıklanacak, şubata kadar bir sessizlik, ondan sonra tak mülakat ilanı gelecek, yaklaşık 3 ay sonraya mülakat günü verecekler, muhtemelen ramazan bayramı sonrasında,17 mayısta yani, başlayacak. Temmuza doğru anca bitecek, 3600 kişi sonuçta, kafadan 1.5 ayı var. mülakat dediğin şey de 15 saniye kendini tanıtma 30 saniye basit bir usul hukuku sorusuna cevap verme ve teşekkürler denip dışarı çıkman. toplamda 1-1.5 dakikayı geçmeyecek. Bunun için mi aylarca bekletildik diyeceksiniz hatta. ondan sonra da minimum 1.5 aylık bir bekleyiş süreci başlıyor. bu sene mesela 29 temmuzda bitmişti sonuçlar 22 eylülde geldi öyle diyim. (ki 22 eylülde mülakatı geçenler hala başlamış değiller an itibariyle) geçen sene de mayıs sonu bitmişti 2 ağustosta geldi.

her neyse 29 aralıktan itibaren geçen neredeyse 10 aydan sonra bir haber geliyor, açıp bakıyorsun lap diye başarısız 😄 bütün bu koşuşturmaca acı bir tebessüm ile son buluyor. keşke kendimi daha çok geliştirseydim, keşke yabancı dilimi ilerletseydim, keşke farklı olanakları da bu süreçte kaçırmasaydım diyorsunuz. ben öyle dedim en azından. neredeyse koca 1 senem beyaz arka fontta bir başarısız yazısını kovalamak için geçmiş diyebilirim. çok büyük bir ders edindim bundan. bu sene de 85 üzeri doğrum var çok şükür, elenmenin üzerine yaklaşık 2 aylık özet bir çalışmayla tekrar kazanmayı başardım bu sınavı, ama çok büyük dersler edindim geçen seneden ve bu sınava bel bağlamamayı kesin olarak öğrendim diyebilirim.

çünkü bu sınav ve mülakat o kadar kaypak bir süreç ki, ne kesin denenlerin çatırt diye elendiğini gördük. geçen sene de bu forumu takip edenler bilirler, 2019 idari yargı birincisi hukukçuydu, zaten mülakatta çok az hukukçu var, harika bir başarı yapmış vs demediler, çatır çatır elediler valla kotaya şuna buna bakmadan. iibflilere ise hiç ama hiç acımazlar 😄 o yüzden şansımızın oldukça az ve çok farklı faktörlere bağlı olduğunu bilelim, hayatımıza tam gaz devam edelim, farklı seçenekleri de değerlendirelim, zaten sonuçlanması minimum 9-10 ayı buluyor,bu sınav basit bir detay olarak kalsın, yoksa gerçekten çok yıkıcı oluyor bunun sonuçları. 25li yaşlarda ömürden giden neredeyse 1 senenin de telafisi olmuyor. Bu yazıyı neden yazdım onu da bilmiyorum, içimi dökmek istedim siz değerli arkadaşlara 🙂 İnşallah gerçekten bu meslek için fedakarlık yapıp hakedenler kazanır bu sene. Tek dileğim bu 🙂

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      A
      AintMadAtCha
    • RE: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

150-200 kişinin girdiği alımlar bile ertelenmişken binleri geçen bu alımın ertelenmemesi saçma olur. Ertelenmiş bilin arkadaşlar. Üzücü maalesef, ama durum bu. Yarın açıklanır muhtemelen

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      AintMadAtCha

adamlar bunca 90 puanlı adam sayısından 1.5 kat fazlası kadarını(1500 gelir uzmanı) güvenlikten aşçıdan şoförden vs (hem de direk uzman olarak, uzman yardımcısı bile değil) alıyor.

buna kimsenin gıkı çıkmıyor, hala sorular mı çalındı goygoyları yapılıyor bu kadar kişi 90 alamazmış kesin bir şeyler varmış vs. valla bu iş böyle gittikçe 95 bile olacak o. sonra bizi linç edersiniz 90 dedi yok artık falan diye. Ama bundan sonra böyle devam edecek gibi duruyor zaten. ders çalışmaya devam

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      AintMadAtCha

@swezy hocam ertelemenin en büyük destekçileri bizzat sınava girecek adaylar zaten 😄 hepsi biraz daha çalışırım da daha iyi puan alırımın derdinde. birlik yok, hiçbir zaman da olmadı zaten malesef. 12 bin sağlıkçı 8 bin polis alımı çatır çatır devam eder, 3 seneden beri beklenen ilan ülkede taş kıpırdasa ertelenir durur. siz sanıyor musunuz ki marttan nisandan önce sınav olacağını?? bir kere ertelendi mi(ki öyle gözüküyor) en az bahara kadar beklenmez bu sınav. ondan sonra mülakatıdır açıklanmasıdır bulacak yine seneye bu zamanları. valla zor, çok zor şeyler bunlar.

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      AintMadAtCha

@hayırlısı035 hocam o kadar eylem yaptın, forumda paylaştın çoğu kez, bu sonradan giren kişilerin kazanması halinde yaratılacak olan haksızlığı ön göremiyor musun? adamlar resmen bedavadan sınava hak kazandı, birilerinin buna ses çıkartması en az 35 yaş mağduru olan arkadaşların hakkı kadar haklı bence

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      AintMadAtCha

@ozbekfrkn tekrar tekrar konuşacak ne var yahu 😄 80 üzerinin sevinmesi gerektiğini burda en kötümser insan bile söylüyor(ki onlardan birisi benim) 61-18 60-19 lar falan da rahat olsun ama geven seneki gibi 24-54 falan bu sene zor. Minimum 25-55 24-56 dolaylarına çıkacak diyorum. Bu sene alandan ağzını açan 60 demeye başladı, geçen sene de bu sınavda rekabetçi birisi olarak kıyaslama yapınca bence 2020 sınavı %10-15 daha kolaydı gibime geliyor. Ama gidip de 82 doğruda kapatmaz. En basitinden örnek vereyim geçen sene 92 doğru birinci oldu, bu sene 94-95 duydum 1-2 tane, hatta birisi forumda 93 yapmış. Bu bile gösteriyor bir tık yüksek kapatacağını. Her neyse pazartesi günü son bulucak şu bekleyis, mülakattan elenmiş birisi olarak sınavı kaybetmeyi mülakatta elenmeye 100 defa tercih ederim 😄 ucundan kaybedecekler cok da kafasına takmasinlar, 300 çağırıp 50 anca alıyorlar, olan da sizin 7-8 ayinıza oluyor 🙂

A
      AintMadAtCha

Bu başlığın kaosunu seviyorum ya 😄

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      AintMadAtCha

En az 80 doğru demiştim arkadaşlar. Ben demiştim demeyi hiç sevmem ama sınav kolaydı. 85 dogruyla zar zor girmişim içeriye. Kazanan arkadaşlara tebrikler. 87.7 gibi insanüstü puanlara ulaşmaya başladı rakamlar. Hayırlısı olsun, pandemi etkisi insanları aşırı çalışkan yaptı artık

Bu arada Instagram otoritelerini çok dinleyecegimize sınavla hasır nesir olan bizlerin görüşleri daha tutarlı bence. Sınavın yüksek kapatacagini hepimiz anlamıştık zaten. Özellikle sonlara doğru netleri gördükçe

A
      AintMadAtCha

@earth11 siz hep iyimser bakıyorsunuz ama öyle olmayacak. 3 senedir ilk guy sınavı neredeyse. puanlar uçmuş, diğer alımlar da iyice tırtlaşmış, idari yargı 87.7 gibi rekor bir puanla kapatmış. bu sınav zaten sürekli ertelene ertelene milleti ders çalışmaya adapte etti iyice. o yüzden rekor puanlar görürsek hiç şaşırmayalım.

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      AintMadAtCha

@cemre33 burda biz 90 derken dalga geçiyolardı, gülüyorlardı 82 falan olur ne saçmalıyorsunuz diyolardı. ortalarda yoklar şimdi

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      AintMadAtCha

AintMadAtCha tarafından gönderilen son iletiler

• RE: 2020 HAKİMLİK SINAVI MÜLAKATLARI

@can-mavi haftaya gelecek inş hocam. Muhtemelen de sonlarına doğru. Perşembe cumaya kemerleri bağlayalım 🙂

A
      AintMadAtCha
    • RE: 2020 HAKİMLİK SINAVI MÜLAKATLARI

@can-mavi hocam gelmez bu hafta 😄

A
      AintMadAtCha
    • RE: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı

@amirim amirim hakimlik mülakatlariyla ilgili düşüncenizi alabilir miyiz?

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      AintMadAtCha
    • RE: 2021 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Ne Zaman?

@lallanaa bakan bey toplam 1000 hakim savcı alacağız derken bunu kastetti. SBB tarafından verilen ek atama izni 1000 çünkü. bakalım idari sayısı 50 mi olacak 100 mü göreceğiz. inşallah 100 olur ama 50 olması da mümkün. mezun sayısını 800e çekerler mi bilinmez.

A
      AintMadAtCha

@mami1616 atama izni belgesi var hocam. 1000 kişi olacak toplam alım. 900-50-50 yahut 800-100-100 bölünecek.

bütçe başkanlığı tarafından yayımlanana ek atamaya dair CB kararında yazıyor. Maksimum 1000 hakim adayı alınabileceğine dair.

A
      AintMadAtCha

@papatyaçayı O lafın gelişi söyleniyor. idari alımı 50 ya da 100 olacak zaten maksimum. oradaki kota gereği alınacak maksimum 10 ya da 20 kişilik iibfli alımı için hukuk ve iibf demez. İibflilerin %20 alınması kanun gereği. İlanla değiştirilemez. Kanunda değişiklik yapılması gerekir iibflilerin alınmaması için. Olan olay sadece bakanın iibflileri telaffuz etmeye gerek duymaması 🙂

A
      AintMadAtCha
    • RE: 11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı

ve beklenen ilan geldi. 50 kişi duyumları boş çıkmadı..

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      AintMadAtCha
    • RE: 11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı

@realgölge Merkez bankası sayıştaydan iyi mi sanki 😄

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      AintMadAtCha
    • RE: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sözlü Mülakatları

@earth11 sorudur cevaptır bunlar boş hocam, 2 kişi var 1 kişi alacaklar. rakibini eleyebilen guy olacak, ötesi boş 😄

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      AintMadAtCha
    • RE: 2021 Kaymakamlık Sınavı

Ne geçi hocam iktisatin sağlamsa 1. bile olabilirsin.

SINAVLAR içinde yayımlandı
      A
      AintMadAtCha